Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Wybór czołgu premium

tygrysorientu

24 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki czo?g da wi?ksz? rado?? patrz?c na wymagania odno?nie za?ogi?

• T26E4 Super Pershing
    • SU-122-44
    • PzKpfw V/ M10
      0
    • PzKpfw IV Schmalturm
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zastanawiam się nad kupnem czołgu premium, ilość golda to 12.5k. Jednakże nie chcę kupować tych " koksów " typu T34, ponieważ zależy mi na przekonwertowaniu doświadczenia na wolne. W tym momencie najlepszy jest SP, ale patrzę też na załogę, a amerykańscy czołgiści nie przydadzą się przez najbliższy czas. Przydatni będą załoganci z Niemiec i ZSRR ( jak to mówią, załoga to najważniejsza inwestycja), więc tu pojawiają się takie czołgi jak Pz IV Schmalturm, Panthera M10 i SU-122-44.

W związku z tym nasuwają mi się pytania:

-jak czołgi ogólnie się sprawują,

-jak pancerz daje radę ( Pz V/ M10 wiem na podstawie zwykłej Pz V),

-jaki komfort grania po ogarnięciu oferują ( najważniejsze),

SP ciągle jest brany pod uwagę, grałem nim, ma swój magiczny pancerz, penetracja też wystarczy, ale ta załoga. Samą Pantherą miodnie mi się jeździło, w Pz V/ M10 rof działa i celność jest taka sama, obrażenia też, a jak wrzuca na VII to wystarczy. Posiadam także doświadczenia z ruskimi TD. Jedynym czołgiem o jakim mam znikome pojęcie to Pz IV S. Wiem, że będą odpowiedzi, że to zależy jakie czołgi preferuję, otóż pojazdy właśnie tego typu. Nie chcę wydawać golda na marne. Także tym, co zaproponują sprawdzić na serwerze testowym, mówię, że poziom ogarnięcia tam jest niski, wszędzie latają złote pestki, ludzie jeżdżą jak szaleni.

Odpowiedzi w ankiecie prosiłbym uzasadniać, ale jeśli ktoś jest bardzo leniwy, to nie musi, ale jako małą łapówkę, oferuję lajki za konkretne, pomocne wypowiedzi.

9c5e8497803a7cb2gen.jpg

Dzięki znajomemu mam teraz zaje**stą nazwę :F

Opublikowano

Ja z powyżej wymienionych wybrałbym SP, bo on ma jakiś cholernie dziwny pancerz - łatwo przebić, ale strasznie dużo za 0. Reszta jest rzadko spotykana, więc się nie wypowiem, a co to TD to zależy, czy lubiszi umiesz grać TD, bo w końcu na premium czołgu spędza się sporo czasu.

signature@501527218-Arthei@eu@106@0@1101garage@501527218@eu@0@321000@-1.png

Opublikowano

SP był pierwszą myślą, najlepszą. Po zastanowieniu się głębiej, to nie chce mieć czołgu, w którym załoga jest kulawa, bez dobrych umiejętności. Dlatego zacząłem myśleć nad innymi czołgami, w pierwszej kolejności potrzebuję załogę niemiecką i ZSRR, następnie Francja a Amerykanie na końcu. Z tego powodu bardzo ciągnie mnie Pz V/ M10, bo jak pisałem, dobrze wspominam zwykła Pz V. Niszczycielami mi się dobrze gra, SU-122-44 posiada znaną 122mm, jest mobilny ma i ładnie pochyły pancerz, zostanie z niego trochę golda żeby wymienić dosia, jest najlepszą, rosyjską alternatywą.

9c5e8497803a7cb2gen.jpg

Opublikowano

Super Pershing to genialny czołg :P

Z tą prędkością to problem jest na początku.

Potem uczysz się wykorzystywać pancerz itp.

Mi teraz świetnie się na nim gra. Działko spoko- takie lekko spamerskie

Dysyłacz, wentylacja, załoga na 100%- 6.9 sekund

Zobaczymy jak będzie jak wbije "Towarzyszy broni" :P

Polecam SE

x

Opublikowano

Mam SP i Su-122-44 i głos oddaję zdecydowanie na ten drugi.

Oczywiście - ze względu na to, że jesteś TD nie stanowisz trzonu ataku, ale do defensywy i attack support jest wyśmienity. Działo ma niezłe pier****lnięcie, przyzwoitą szybkostrzelność (rammer, załoga 100% + vent obowiązkowo) a td-ek nadaje się świetnie do nabijania killsów (wykańczasz to co osłabione). To wszystko przy założeniu, że rozumiesz na jakich zasadach działa w grze kamuflaż i kiedy jesteś niewidoczny, kiedy możesz strzelać i pozostać niewidocznym, a kiedy jeden strzał sprawi, że wyląduje na Tobie 10 pocisków :)

Jeśli jednak grasz TD w ten sposób, że wjeżdżasz w krzak żeby się zakamuflować to sobie daruj, bo będziesz ginął szybko.

Superpershing ma trzy warstwy pancerza na kadłubie, wieża jest mocna, ale wszyscy znają już jego weakspoty. Na dystans - bardzo trudny przeciwnik, szczególnie jeśli używa ammo premium (zwykła ammo ma śmiesznie niską penetrację). Z bliska - wykończy go nawet amator.

Oba pojazdy nie nadają się do samodzielnych ataków (tu przoduje Typ 59, niestety niedostępny) ani do bycia trzonem ataku.

SP ma jeszcze jedną zaletę - niesamowicie nadaje się do pasywnego scoutingu, ale to zabawa dla naprawdę cierpliwych i wytrwałych.

Ja na Twoim miejscu rozważyłbym dozbieranie golda i kupienie Jagdtigera 8,8, o ile czołg premium jest Ci potrzebny tylko do zarabiania. Expi pięknie, zarabia bardzo dużo kredytów w odniesieniu do kosztów napraw i amunicji (praktycznie żadne), a do tego ma superstrukturę, więc jeśli schowasz się za kamieniem, przebiją Cię w zasadzie tylko amunicją premium.

Opublikowano

Właśnie bardzo zależy mi na załodze, najważniejsza jest niemiecka, JagdTiger 8,8 też brałem pod uwagę, kosztuje 10k golda, więc zostanie 2,5k na przekonwertowanie, a wolałbym znacznie więcej, zapewne kupię go kiedyś. Szczerze, bardzo kręci mnie ta pz V/ M10, podobno losuje ją prawie zawsze na topa, ale 150 penetracji trochę mnie odrzuca względem normalnej pz V, z tego co czytałem pz V/ M10 ma znacznie lepszą mobilność. Kosztuje 5,750, co daje 6,750 na wymianę. Myślę, że temat można zamknąć.

9c5e8497803a7cb2gen.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...