Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Jaki czołg zwiadowczy wybrać.

dragon1107

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam juz prawie kazdy typ czołgów ht,mendy,dział s.,TD, i brakuj mi jednego czołgu zwiadowczego i nie wiem co wybrać (w co iśc) w M24 czy w t-50-2 czy w vk2802. Wiem że nie są te czołgi identyczne dlatego pytam? Chce by dobrze przyspieszał, i miał dobra zwrotność działo też mogło by byc niezłe wieć prosze mi powiedziec którego wybrać i dlaczego.

Opublikowano

lub T-34

Sprzeciw.

Zależy o jaki zwiad ci chodzi, o dziki rajd na teren wroga zwieńczony szybkim zgonem czy powolny spoting?

W tym pierwszym najlepsze będą:

-T-50

-T-50-2

-AMX ELC

-VK28

-M5 stuart

-BT-2

-BT-7

-A-20

Osobiście polecam te na zielono aczkolwiek reszta też jest ok.

Spotować możesz każdym czołgiem, wiadomo im mniejszy tym lepszy. W szczególności polecam wyżej wymienione i wszystkie podobnej wielkości i mniejsze pojazdy.

Opublikowano

Sprzeciw.

Zależy o jaki zwiad ci chodzi, o dziki rajd na teren wroga zwieńczony szybkim zgonem czy powolny spoting?

W tym pierwszym najlepsze będą:

-T-50

-T-50-2

-AMX ELC

-VK28

-M5 stuart

-BT-2

-BT-7

-A-20

Osobiście polecam te na zielono aczkolwiek reszta też jest ok.

Spotować możesz każdym czołgiem, wiadomo im mniejszy tym lepszy. W szczególności polecam wyżej wymienione i wszystkie podobnej wielkości i mniejsze pojazdy.

Ja preferuje dziki rajd od razu od ropoczecia gry , wykrywasz pół wrogiego team na bazie(oczywiscie max 1-2 min max i dead) i za to mamy najwiecej kasy. I tyle. Do tego polecam A-20 bo tanio i szybko mozna dojsc.

Opublikowano

Witam mam juz prawie kazdy typ czołgów ht,mendy,dział s.,TD, i brakuj mi jednego czołgu zwiadowczego i nie wiem co wybrać (w co iśc) w M24 czy w t-50-2 czy w vk2802. Wiem że nie są te czołgi identyczne dlatego pytam? Chce by dobrze przyspieszał, i miał dobra zwrotność działo też mogło by byc niezłe wieć prosze mi powiedziec którego wybrać i dlaczego.

Jeżeli prędkość nie jest na 1-wszym miejscu polecam Ci M24 Chaffie. Ostrzegam jednak jest to droga przez męki, gdyż przed tym czołgiem jest "WYBITNIE DOSKONAŁY" M5, w którym topowym działem jest haubica 75 mm.

signature.png

"Your mother is a nice Lady"

- Said no FPS gamer ever.

Opublikowano

Chyba z chafieego zrezygnyje poniewaz miałem m5 po dordze do t20 i gra nim była dla mnie koszmarem. Zdecydowałem się na Vk2801 dzieki za pomoc:)

Opublikowano

Ej ej sprostuje. T-50-2 to nie czołg jedź zespotuj i zgiń, owszem ma słabe działko, ale czesto za swego czasu nim wspierałe. No właśnie M5 nie jest super, jednak Chaffe to super wsparcie. Jego działo przebija praktycznei wszystko.

Opublikowano

Ej ej sprostuje. T-50-2 to nie czołg jedź zespotuj i zgiń, owszem ma słabe działko, ale czesto za swego czasu nim wspierałe. No właśnie M5 nie jest super, jednak Chaffe to super wsparcie. Jego działo przebija praktycznei wszystko.

Jakie słabe działko ?? Jak na 5 klase jest ok. Spamerskie co mniej niż 3 sekundy strzela. Penetracja wystarcza.

Z taką prędkością to bez problemu wiruje wkoło czołgów i ich penetrujesz w boki.

T-50-2 jest genialny

x

Opublikowano

Do aktywnego scoutingu - T-50-2 nie ma sobie równych.

Do pasywnego - ELC AMX (niska żaba, nie do wykrycia przy kamuflażu + perk kamuflaż).

Do scoutingu na zasadach rajd i szybka śmierć - cokolwiek, ale to po prostu oznacza, że nie wiesz czym jest scouting i jesteś przydatny teamowi jak z <1000 bitew w lowe.

Opublikowano

Ej ja ostatnio widziałem t110 co robił za scouta jego życie trwało 20s ..... :) lub wczoraj spotkałem kolesia w t34 który miał całe 40 effi sam chciałem go zajebać bo się plątał nic nie robił i zawadzał, ale na spota nie chciał jechać

Ale wracając do tematu vk28 też są fajne tyle że na złocie jeszcze nie mam jej w garażu ale niedługo kto wie, ale widziałem jak ogarnięci ludzie nią grają i jest spoko, ja dla siebie wybiorę prawdopodobnie m24 z tego powodu że jednak kopie :)

Tak mam dysleksje, nie zwalnia to z próby robienia jak najmniejszej ilości błędów

signature.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...