Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Instalacja xp na tablecie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, czy ja mam tablet z andkiem to moge na nim zainstalowac xp?

I czy beda dzialac wszystkie gry/programy co na windows xp na kompa?

Jak znudzi mi sie to moglbym znowu andka zainstalowac?

Opublikowano

Xp zdecydowanie nie! nie ten typ procesora! Ale możesz sobie zainstalować emulator windows 98 czy 95 poszukaj na necie :)

Opublikowano

XP bez problemu byle było kompatybilne i były sterowniki do interfejsów tabletu , nie mysl że pograsz w gry jakiekolwiek bo nie uruchomisz praktycznie żadnej 3D , 2D ledwo niektóre

lepszy Linux bo będzie działał od razu

zresztą to zabawa nie na kilka minut by przerobić i odblokować, zmienić kernel . kilkanaście godzin trzeba będzie poświecić na to i jak ci wyżej napisno, szukaj sam odpowiednich informacji, kernela i instalki dostosowanej do twojego modelu

p.s. u mnie, np. taka przeróbka tabletu od 100 do 200 zł kosztuje, z wymianą pamięci na 1Gb w dowolnym tablecie + 100zł ;)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Windows xp na Procesorze ARM? Robisz sobie jaja ze mnie? -.^ robem idź się dedukuj

Jeżeli chcesz już coś zainstalować to są specjalne dystrybucja systemów pod procesor arm takie jak:

Windows CE, NUTOS(Ethernut), Phoenix-RTOS, Embedded Debian, Embedded Ubuntu.

Opublikowano

jakbyś nie wiedział w trybie emulacji na Boshu działa bez problemu ( problemem jest tylko że jest STRAAAASZNIE wolny ) , system się nie instaluje tylko odpala z obrazu ale bezsensem jest nawet instalowanie do użycia i napisałem wyraźnie że nic praktycznie co ma akceleracje sprzętową np gry nie będzie nawet działało

dlatego zaproponowałem i opisałem jako alternatywę Linux

Vistę czy W8 nawet nie proponowałem choć od ARM8 x64 powinna działać

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...