Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Świadomy sen

luzak373

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam dość dziwne pytanie, bardziej do ludzi interesujących się psychologią ;D Czy jest możliwe przejście w świadomy sen, tak aby ktoś z moich znajomych śnił świadomie o tym co ja. Wiecie takie spotkanie we śnie ;D

4566511400.png

Opublikowano

Czy jest możliwe? Nie wiem. Skoro świadomy sen jest możliwy to może i coś takiego też. Ale zapewne to wiele pracy. Mój znajomy się w to bawi. Próbował mnie kiedyś uczyć, ale poprzestałam na samych początkach.

Opublikowano
Są na tym świecie rzeczy które się nawet fiziologom nie śniły

Więc jebnijcie sie baniami z całej siły tak by zemdleć i może to poskutkuje aczkolwiek gwarancji nie dam.

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

LD- doświadczyłem kilka razy ( driftowałem :D )

Ja doznałem takiego, że spadałem a nagle taka zmiana krajobrazu stoje i wydaje mi się, że po prostu noga mi się omskła :D Dziwne, ale fajnie :)

4566511400.png

Opublikowano

Nie nie da się tego zrobić bo to niemożliwe a po za tym pomyśl logicznie.

Edit@

Ja przeważnie jak eksperymentowałem to miałem 2-3 LD w tygodniu najgorsze uczucie to ,że spadasz z wysokości i ch*j z ciebie zostaje.

sygnauf.png

by Valky

Opublikowano

Wątpie że tak się da jak tak napisałeś , raczej nasz mózg nie jest chyba aż tak skonstruowany żeby takie rzeczy robić..

Po za tym świadomy sen istnieje , doświadczyłem tego parę razy dziwne uczucie :D nie do opisania . Lecz trzeba ćwiczyć jeśli się chcę żeby wychodziło ,

Pozdro.

ExTibia- without rang .. ; s ;s;s;s;s;s;s;s;s;s;;s;s;s

Opublikowano

Mi nigdy taki świadomy sen nie mógł wyjść/udać się. Nie wiem dlaczego, może coś źle robiłem.

Co do tematu, nie ma takiej możliwości. Musiałbyś mieć jakieś moce :D

Opublikowano

Ogólnie świadomy sen jest możliwy, więc taki komentarz Lordeczku jest po prostu spamem ;)

Jaki spam sama prawda ;)

Wiem, że świadomy sen jest możliwy ale grupowy to już lekka przesada.

7138509900_1434192442.png

Opublikowano

Co do Świadomego snu, jest to jak najbardziej możliwe i to całkiem przyjemne (sam swego czasu umiałem coś takiego wywołać.. aktualnie brak czasu (na dzienniki itp). Polecam).

Kolega musi Ciebie wrabiać, bo raczej mało możliwe że śniło mu się dookładnie to samo co Tobie, może przeczytał Twój dziennik snów (o ile prowadzisz) albo poprostu potwierdza wszystko co mówisz :)

Opublikowano

Jest to mozliwe, jezeli zaglebisz sie w mocna metafizyke, oraz zjarasz sie bardziej niz moj ojciec. Po zielsku sny sa bardziej realne niz przed [po prostu zapamietuje sie je jako zdarzenie niz sen].

edit: nie pale, chcialem zaszpanowac bo jestem szpanerem. swag ponad wszystko.

kh4xi.jpg

Opublikowano

Zwątpiłem. Ty coś w ogóle myślisz? Jak ty chcesz z kimś dzielić mózg?

Smutek to skutek chęci w kontekście skutku

raczej niefrasobliwej wzglądu o treści zgryźliwej

ma postać walca co jeździ nam po palcach.

Opublikowano

Koledze pewnie chodziło czy da się śnić o tym samym i być w tym samym śnie :) Nie da się niestety mózg nie może się połączyć z niczym innym (jeśli nie jest podłączony kabelkami itp) Technologia się strasznie zmienia i wszystko jest możliwe, ale to potrzeba lat.... Co do świadomego snu jest jeszcze inna możliwość. Jeśli oboje trenujecie świadomy sen możesz mu powiedzieć o czym ma śnić. Będziecie śnić o tych samych rzeczach (jeśli umiecie), lecz i i tak bedzie to wyglądało trochę inaczej ;) 100% kontrola snu jest naprawdę bardzo ciężka. Świadomość da się jeszcze wytrenować, ale obiekty itp to już inna rzecz :D

[center][img]http://oi42.tinypic.com/2evrhgx.jpg[/img][/center]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...