Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne]Co ile zmieniacie swojego PC-ta?

99KaNaK99

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym się was spytać co ile zmieniacie swoje kompy :) Wiem,że nie ma "standardu" typu "każdy komp zmienia się co 2 lata" ale pytam co ile w zmieniacie,podkręcacie itp. swoje komputery...

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć.

Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę!

Opublikowano

Pięć lat już jadę na jednym kompie, jedynie rok temu się karta graficzna spaliła ale to jedyny problem jaki był.

Ładnie wszystko śmiga, teraz wypadałoby jeszcze zmienić pastę termoprzewodzącą.

Opublikowano

Jak mam wolne środki, to zawsze coś wymieniam choć w tym roku, spalił mi się komputer, a wolnych środków nie mam więc aktualnie korzystam z laptopa.

Mam nadzieje że 2013 będzie dla mnie lepszym rokiem i uda się zaoszczędzić na komputer.

50dea4ba1935f.png

Opublikowano

W 2006 dostałem komputer.

Dopiero w październiku 2011 wymieniłem GPU, a w lutym CPU.

Teraz w październiku wymieniłem PSU. W środę idę kupić nową GPU

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Kiedy nie miałem jeszcze doświadczenia kupiłem gotowca z allegro. Po 2 latach podkręciłem procesor. Po 7 dniach od podkręcenia zasilacz pierdolnął. Teraz mam mój słitaśny komputer, którego sam sobie złożyłem. Ostatnio jakoś tak podkręciłem GPU, teraz procesor, RAM trochę, może jeszcze NB podkręcę. Wkrótce wymienię dysk twardy.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Na pierwszym siedziałem od 2001 roku do 2009. Kupiłem gotowca (no niestety), teraz tak 2011-2012 modernizuję go według tego ile mam kasy (ten z sygnatury).

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

PC w maju 8 lat - miał kilka wymian, ostatnie 3-4 lata temu.

Laptop rok z kawałkiem.

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

od 2007(luty) do 2012 ( maj) czyli 5 lat no i trzeba było wymienić bo procek stary zasilacz no name karta graficzna ddr3 no i gotowiec z pc worldu ;/ no ale już lepiej się znam i nie kupie już gotowca ten mi pewnie posłuży do 2016-7 mam nadzieje ^^

Opublikowano

2004(?) do 2009 gotowiec z MediaMarktu (jednak nie jakiś za dyszkę, chyba 4 tyś kosztował) zasilacz w nim padł i płyta, potem już gry zaczęły się ciąć...

2009 do teraz i dalej składak z dobrego serwisu komputerowego w mieście, tutaj specyfikacja:

CPU: Phenom 955BE @ 3.7GHz cooling by Zalman CNPS9300

MOBO: Asus M4A785T-M

GPU: PowerColor HD4870 256bit DDR5 @820/950 MHz

PSU: OCZ StealthXStream 2 600W

RAM: 2x2GB Patriot 1333MHz

CASE: NZXT. Beta EVO (1 wiatrak ledowy NZXT + 2 jakieś stare graty wyciągnięte ze starego kompa)

HDD: SAMSUNG HD103SJ

Opublikowano

Uuu ten komputer mam już ~7 lat, starszy (nadal działający, ale odłączony) ponad 10 ;d W bliskiej przyszłości (styczeń-luty) składam zupełnie nową maszynę :) Wraz z monitorem i innymi akcesoriami.

Opublikowano

dostałem kompa w 2006 i w tym roku 4dni temu kupiłem nowego kompa :P wszystko ładnie pięknie więc na starym jechałem ok 6 lat :P

bk0ZyMF.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...