Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

suzumaki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :) Chciałbym Was bardzo poprosić o poradnik jak dobrze grać w WR :). Proszę też aby nie dawać linków do gier na refleks itp... :D Z góry dzięki ; P

xSh4ndyx.png

Opublikowano

o.O

Nie ma takiego poradnika "jak dobrze grać"

Każdy ma swóją taktyke i to on najlepiej wie jak grać.

Znajdź sb jakiś sposób, nie wiem no np. jak grasz to nie idz od razu na "żywioł" tylko poczekaj sb w bazie.

To tylko zależy od Ciebie jak zagrasz, a taktyke musisz wynaleźć sam.

Opublikowano

Refleks w WarRock'u daję ogromną przewagę, więc poćwicz nad nim. Podczas ataku na przeciwnika staraj się go zdezorientować. Nie leć na "rambo" bo to Ci nic nie da. Co około 2h rób sobie przerwę około 30 min. Wciel się w rolę przeciwnika, pomyśl co ty byś zrobił na jego miejscu.

Opublikowano

jak jesteś 1 na 1 w bliskiej odległości to nie uciekaj a wbiegnij za przeciwnika to ci da szansę że nie zdąży się odwrócić a ty go zabijesz,i nie camp tylko biegaj po mapie

Opublikowano

Musisz grać w grę ! A jaką ?? OCZYWIŚĆIĘ TOMB RAJDER !!!!!!!!!

Nie no, nie graj na hackach, nie graj na kompie z dirtu.

. .

Opublikowano

kurde a ja właśnie mam słabego troche, mam neta 2mb i mam lagi dosyć często wszyscy żółci i z 2 osoby czerwony ping

Wędkarz telefonuje do kolegi:

- Wpadnij do mnie jutro rano, pojedziemy na ryby.

- Ale ja nie potrafię łowić - odpowiada ten drugi.

- Co w tym trudnego? Nalewasz i pijesz.

Opublikowano

to i tak jest git , ja mam czasami na interze połowe czerwone pingi a ma średniej klasy komputer i internet 2mb :D także propsy :D

Co do skilla to poćwicz na małych lvl'ach nie chodź nigdy co runde tą samą drogą , nie kamp za długo , poprostu słuchawki na uszy i wysłuchuj... a najlepiej skilla sie dociera na privku naszych polskich kolegów WRPSP ;) na tym privku dobrze mi idzie i zarówno tam jak i na interze sie przyjemnie gra dzięki nim ;P

Opublikowano

no to net troche za słaby na wr.. mi na 32 mb idzie tak że mam zielone i żółte pingi rzadko się zdarzają czerwone i jeszcze 1 rada nie przejmuj się ratio ;) graj z dystansem a skill ci się załapie

Opublikowano

Trzeba ćwiczyć ja kiedyś grałem na hakach, bo nie umiałem grać, teraz wyrobiłem sobie skila jak skila może nie jakiś zajebisty, ale idzie mi gra fajnie :). Najlepiej to myśl jak przeciwnik i próbuj go zajść tak zeby sie sie zorientował :D

10pu0d4.png

Opublikowano

hmm , to może dodam coś od siebie . ;)

Na początku graj tylko i wyłącznie na mapie Marien ( lub na innej mapie , na której będziesz grał nieustannie , pozwoli ci to na wyrobienie lepszych umiejętności na tej mapie , na innych - przyjdzie z czasem . )

Staraj się grać w obu teamach na tej mapie , Derbaran & Niu , pozwoli ci to na dowiedzenie się jakie są możliwe taktyki na mapie w obu drużynach . Wymyśl sobie pare taktyk , dzięki którym będziesz się mógł szybko poruszać po mapie (...) lecz nie możesz robić tzw. campów bądź też na ryzyk xD Staraj się po tej mapie chodzić , ukrywać się przez chwilkę w paru miejscach i iść gdzie jest przeciwnik , a nie tam gdzie go nie ma , staraj się plantować jeśli jest to możliwe , ( i jeżeli wiesz że utrzymujesz dobrą odległość między sobą z przeciwnikiem ) pozwoli ci to na zbawienie przeciwnika gdy ty będziesz gdzieś ukryty ;)

Ehh , chyba tyle :D

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Z tym plantem to się troszke nie zgodze bo doświadczony gracz przy plancie zna miejsca do campingu wiec te ukrycie nie zawsze jest takie dobre.

21f0dgn.jpg

Opublikowano

najleprza taktyka na dobre granie jest sama gra im wiecej czasu spedzisz przy WR tym wiecej nabierzesz doswiadczenia :D a potem juz samo bedzie szlo wiec ile bys nie przeczytal poradnikow i tak bedzisz gral wlasnym stylem poza tymipodstawowymi :D

nie biegaj tam gdzie sie spodziewasz zawodnikow i tp nie laduj broni tylko wyziagaj 2 slo i takie tam ide na przerwe nq

Opublikowano

Refleks w WarRock'u daję ogromną przewagę, więc poćwicz nad nim. Podczas ataku na przeciwnika staraj się go zdezorientować. Nie leć na "rambo" bo to Ci nic nie da. Co około 2h rób sobie przerwę około 30 min. Wciel się w rolę przeciwnika, pomyśl co ty byś zrobił na jego miejscu.

Refleks przydaje się tylko wtedy gdy rzuca się na Ciebie cała ekipa desantowa ;)

Najważniejsze jest dobre poznanie mapy, zmienianie kierunków gry oraz bardzo ważne są 2 aspekty:

Albo wszystko powoli i skrycie jak pantera.

Albo pędź niczym tygrys i rozszarp zdobycz, byle nie daj się zagonić w kąt przez większą ilość przeciwników.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Dziękuję wszystkim. Najbardziej podoba mi się wypowiedź wilczka :) Noo i dzięki twoim poradom Wilczku... mam ratio 1.78 ;) Wielkie dzięki all :P

xSh4ndyx.png

Opublikowano

to chyba masz 1 lvl że masz takie ratio

@down wogóle cie nie zrozumiałem

Wędkarz telefonuje do kolegi:

- Wpadnij do mnie jutro rano, pojedziemy na ryby.

- Ale ja nie potrafię łowić - odpowiada ten drugi.

- Co w tym trudnego? Nalewasz i pijesz.

Opublikowano

Mój ulubiony sposób 1 vs 1 to 2 rolle za przeciwnika i strzelanie dopiero wtedy, ale nie chodzi o to zebyś jak jesteś juz na plecach stał jak kołek tylko biegł jeszcze ciągle z powrotem w jego strone i czasem tak się złoży że on odwraca się drugą stroną niż ty bd biegł i tym sposobem 2 razy przebiegniesz mu za plecami a on może cię nawet nie zobaczyć ;d

//Nieregulaminowa sygnatura.

Miyoshi

Opublikowano

Żeby dobrze grać w WR'a wystarczy grać i grać , w końcu trening czyni mistrza :)

Nie używaj hacków , zapoznaj się z mapkami , dużo poruszaj się , nie stój w miejscu , obserwuj bardziej doświadczonych graczy , wyciągaj wniąski z jakiegoś meczu i najważniejsze jest granie a z czasem wszystko przyjdzie :)

Opublikowano

Żeby dobrze grać w WR'a wystarczy grać i grać , w końcu trening czyni mistrza :)

Nie używaj hacków , zapoznaj się z mapkami , dużo poruszaj się , nie stój w miejscu , obserwuj bardziej doświadczonych graczy , wyciągaj wniąski z jakiegoś meczu i najważniejsze jest granie a z czasem wszystko przyjdzie :)

Właśnie, obserwowanie graczy jak już padniesz to jest też przydatna rzecz. W pózniejszej karierze bd cię to irytować ale trzeba przyznać że na początku może się strasznie przydać. Wydaje mi się że z obserwacji wyniosłem z 60% bugów w grze np. jak patrzeć przez ścianę ^^

//Nieregulaminowa sygnatura.

Miyoshi

Opublikowano

juz chyba ten temat zostal wyczerpany spodobala mi sie wypowiedz wilka najbardziej ale kazdy wniosl cos tutaj od siebie oczywiscie na poczatek polecam dobrze ogarnac klawiature i myszke nawet doswiadczonym, graczom zdarza sie blokowanie mychy przez klawiature ;) ale to szczegol tzw. rozpierdolu na biurku ;P osobiscie polecam ci duzo uzywac wychylen i uczenia sie biegu czy bunny hopa z wychyleniem. przeciwnika trzymaj na dystans i staraj sie okreslic jego pozycje. amunicji nie zaluj przy ruinach na marien nie przeladowuj broni jak rowniez przy innych tego typu krotkich sciankach lepiej jest ja zmienic badz jezeli zostanie ci ok 15 naboii to staraj sie go zalatwic resszta. opanuj strzelanie i nie wal do konca magazynka jezeli masz problemy z opanowanie danej broni lepiej na ulamek sekundy przestac strzelac ;d no i zawsze badz przygotowany do padania czy szybkich rolli ;) podstawa tez jest stamina zawsze staraj sie utrzymac tak okolo 60 %. przyda ci sie to w bliskim kontakcie ;)

1322392946-U421083.jpg
Opublikowano

Jedyna słuszna wypowiedź w tym temacie. Napie*dalaj 24/7 a skill wyrobi sie sam. Nie wzoruj sie na technikach innych , bo będziesz padał jak szmata. Skilla musisz sam "wyhodować".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...