Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

xBot - Darmowy bot pod pliki Vsro

Bartek7655

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wstęp:

Witam :) Wczorajszej nocy nudziłem się niesamowicie więc postanowiłem napisać tutorial do xBota :).

Bot według mnie jest lepszy od Mbota :) ale to tylko moje skromne zdanie :) xBota napisal nesle .

A więc zaczynamy :)

1. Pobierz xBota : http://xbot.me/downloads/Release.rar

Scan : https://www.virustot...sis/1355016481/

Pobieracie na własną odpowiedzialność. Powinniście wiedzieć, że w każdym bocie są jakieś niegroźne virusy ;).

2. Rozpakuj.

3. Wejdź na strone xbot.me - tam się zarejestruj ( potrzebne do zalogowania się na bota )

3. Otwórz xbot.exe .

Wyświetli wam się :

xbot1.png

W miejsce Nick z forum i hasło forum wpiszcie swoje dane z xbot.me. Następnie zaznaczcie Auto Login ( Automatyczne logowanie ) oraz Remember ( Zapamiętaj ) i naciśnijcie Login. Następnie poniżej tam gdzie macie cyferke " == 1 == " naciśnijcie Select i wybierzcie. Jak już wybierzecie naciśnijcie " Tak " wtedy nam się utworzy specjalny plik pod ten serwer dzięki któremu prawidłowo bot będzie pracował.

Ok ;) To lecimy dalej.

== 2 == w tym miejscu zaznaczamy czy chcemy otworzyć clienta czy clientlessa, na początek gdy ustawiamy bota polecam clienta by sprawdzić czy prawidłowo działa.

== 3 == tutaj zaś wpisujemy captcha ( ten obrazek który wyświetla się przy logowaniu ) używamy tego jak się logujemy na clientlessie ;) .

== 4 == ID i PW do naszego konta na privie .

== 5 == Wybieramy postać

== 6 == Remember credential - zapamiętaj passy do postaci. Auto select - sam wybiera na jaką postac ma się logować, niżej wpisujemy nick postaci. Remember Captcha - zapamiętaj captche ( używamy tylko wtedy kiedy priv ma ciągle ten sam znak do przepisania ) .

== 7 == Informacje o naszej postaci , myśle że tutaj nic nie muszę tłumaczyć

== 8 == Logi bota, co robi, co zrobił i takie tam ;).

Pick Filter

xbot2.png

Tutaj ustawiamy co bot ma podnosić, myśle że te nazwy są wam znane z silkroada, więc nie musze wszystkiego tłumaczyć.

Just pick - Tylko podnieś , nic więcej z tym nie rób.

Store - Podnieś i przy repocie daj do storage.

Sell - Podnieś i przy repocie sprzedaj.

Always pick and store SOX items - Zawsze podnoś i chowaj do storage itemy typu SOX.

Po prawej u góry widzimy Tablet filter - służy do ustawienia które tablety/stony bot ma podnosić, zasada ta sama co wcześniej.

Party

xbot3.png

Ustawienia party.

==1==

Title - Nazwa party jaką bot ma tworzyć

Niżej wybieramy rodzaj party.

Następnie od jakiego lvl-a do jakiego.

Can invite without master status - Można zapraszać nie mając mastera party

Auto reform party - automatycznie robi party gdy nie ma full członków

auto accept join request - automatycznie przyjmuje do party jak ktoś chce wbić poprzez matching.

Auto invite other players - automatycznie zaprasza graczy do party

Auto accept invites - automatycznie akceptuje.

" Party Filter " - Wpisujemy tam nicki graczy z których ma przyjmować itd bot. Jeżeli nikogo tam nie wpiszemy, bot będzie zapraszał wszystkich.

==2==

Trace player, wpisujemy nick gracza za którym bot ma podążać, przydaje się na clientlessie często jak na taxi siedzimy ;) .

==3==

Party info - informacje o party ( przydatne na clientlessie ).

Info

Nie ma wielkiej filozofii, można tam ustawic aby bot automatycznie dodawał mastery do skilli.

Items

Informacje jakie mamy itemy w plecaku / storage / grab pecie.

Chat

Zwykły chat :) przydatny jak jesteśmy na clientlessie.

Alchemy

Niby automatyczna alchemia do upgrade itemów, lecz jej jeszcze nie wypróbowywałem ;).

Statistic

Statystyki ile expa na godzine itd.

Protection

xbot5je.png

W tej zakładce możemy ustawić autopota, kiedy ma wracać do miasta i nie tylko :).

Autopot system

Use HP pots - zaznaczamy i ustawiamy kiedy ma używac HP potka

Use MP pots - to samo tylko z MP.

Use universal pills - zaznaczamy to jeżeli chcemy aby używal universal pillów

Heal Horse - Leczenie konia.

Vigor when HP - używanie vigorkow kiedy hp będzie ...

Vigor when MP - to samo tylko z MP .

Return to town settings

Return when hp pots - Kiedy hp potków jest tyle :

Return when mp pots - Kiedy mp potków jest tyle :

When universal pills - kiedy pilli jest tyle :

Return when dead - Kiedy umrzemy.

Return when inventory full - kiedy mamy full inventory.

Return when durrability - Kiedy wytrzymałości będzie mniej niż 3

Auto ress

Tutaj ustawiamy od kogo ma przyjmować ressa i czy w ogóle ma go przyjmować ;).

Training

xbot6.png

Current script

Training spot X i Y - ustawiamy w jakim miejscu bot ma expić

Range - obszar, wielkość spota średnio jest to 60-70.

Select script - Wgraj scrypt ( dochodzenie na spota )

Get current location - ustawia X i Y te na którym aktualnie stoi postać.

Recording script - Nagraj spota, bardzo prosta sprawa, dajemy ' start ' i idziemy normalnie na spota, klikajac na ziemie, nigdy w przód. Gdy skończymy dajemy stop i zapisujemy :) następnie wgrywamy go klikając wcześniej omówioną funkcje " Select script ".

Use berserker when

Full - Pełny

Attacking giant - Gdy bijemy giganta

Attacking party giant - gdy bijemy party giganta

Attacking party monster - gdy bijemy party potwora.

Last selected object - czysta informacja co ostatnio było zaznaczone.

Po prawej stronie na dole mamy takie opcje jak :

Go to center if no mobs - Idź do środka expowiska jeżeli nie ma przy tobie potwora.

Go random if no mobs - Idź na obrzeża expowiska jeżeli nie ma przy tobie potwora.

Auto use speed drugs - używa automatycznie speed drugów ( tych z accesory shop ) .

Rebuff in town - w mieście również sie buffuje.

Rebuff after teleport - buffnij sie po teleporcie

Use horse in script - użyj konia jak idziesz na spota.

Shopping

xbot7.png

Myśle że tutaj nie muszę tłumaczyć nazw :D . po prostu zaznaczamy co bot ma kupować, wybieramy rodzaj i w ostatnim okienku wpisujemy ilość.

Skills

xbot8.png

== 1 == Wyświetlają nam sie dostępne skille jak się zalogujemy na postać.

== 2 == Tutaj wybieramy rodzaj potworow i skille jakie bot ma na nim używac. W jakiej kolejności skille ustawimy w takiej będzie używał. Można kopiować skille z Generala na Giganta za pomocą ostatniego przycisku który u mnie jest słabo widoczny.

== 3 == Ustawiamy buffy. Primary buffs , ustawiamy tam buffy z subclass ( np z clericka ) , secondary buffs tam ustawiamy już normalne buffy np z wariora.

Poniżej mamy:

1st ress - pierwszy ress którego bot ma używać

2nd ress - drugi ress, jeżeli pierwszy będzie niedostępny to bot użyje właśnie tego

Imbue - imbue które bot ma używać.

Zakładki "Gold exchange" nie omówiłem ponieważ jest to nowa opcja, której jeszcze nie wytestowałem.

============================================

Poradnik w całości zrobiony przeze mnie. Zabraniam kopiowania na inne fora.

============================================

Oficjalna strona xbota - xbot.me

Smoke Weed

• Odpowiedzi 81
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Bot jest w 100% za darmo bez zadnych crackow. W tym momencie serwer bota jest chwilowo off , poniewaz sa prowadzone male poprawki ;] Lecz na dniach bedzie znow dostepny ;]

Smoke Weed

Opublikowano

wie ktoś kiedy server bota będzie znowu włączony ?

Bot jest w 100% za darmo bez zadnych crackow. W tym momencie serwer bota jest chwilowo off , poniewaz sa prowadzone male poprawki ;] Lecz na dniach bedzie znow dostepny ;]

Wystarczy było przeczytać. Poczekaj jeszcze bot jest nowy teraz często będą poprawki.
1373700515-U207193.jpg
Opublikowano

@Kreatine

To nie zalezy odemnie, tylko od nestle, i on ciagle pracuje nad tym botem. Na gg nie widzialem go od 2 dni, takze ma pewnie jakies problemy z internetem, jak tylko on to ogarnie to bot bedzie dostepny, cierpliowsci.

Smoke Weed

Opublikowano

Ten kto stworzyl bota, najprawdopodobniej wyjechal na jakis czas, gdy wroci to odpali serwer :) cierpliwosci

@Edit

Bot dziala :) zapraszam do wyprobowania

Smoke Weed

Opublikowano

Miałem pewne problemy z internetem w ostatnich dniach, dlatego bot server był offline.

Nie wszystkie funkcje w bocie działają na tą chwilę, ale postaram się wszystko powoli dopracowywać (nie mam już tyle czasu co kiedyś - dziewczyna, uczelnia itd).

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard, be evil!

Opublikowano

Miałem pewne problemy z internetem w ostatnich dniach, dlatego bot server był offline.

Nie wszystkie funkcje w bocie działają na tą chwilę, ale postaram się wszystko powoli dopracowywać (nie mam już tyle czasu co kiedyś - dziewczyna, uczelnia itd).

Nestle a możesz powiedzieć czy bot po dopracowaniu będzie stabilny chodzi mi że będzie ciągle działać ?
1373700515-U207193.jpg
Opublikowano

no no w końcu nestle wydałeś tego bota :)

mam takie pytanie czy zdarzają się jakieś crashe po np 4-5h ?

random.jpg

Opublikowano

@Pawlak

Odpowiedz raczej sam sobie udzieliłeś - tak, jak go dopracuje na pewno bedzie caly czas stał.

CS GO PLAYING

Global Elite

Lenovo Y50-70 Geforce GTX 860m Intel i7 4700HQ SSD 240GB + Monitor zęwnetrzny 60hz FHD

Tesoro Aegis X4

Steelseries Kinzu v3

Creative Aurvana Live!

Steam :

http://steamcommunity.com/profiles/76561198056403525

Czasem potrzeba ludzi do mixa/faceita. Zapraszajcie.

Opublikowano

Dlaczego nazwy skilli mam po niemiecku? Na dodatek nie kupuje universal pill oraz speed drugs, szkoda tez ze nie segreguje potionow itp na kupki.

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

Są po niemiecku bo takie jest media.pk2 serwera. Prawdopodobnie pozmieniali coś jeszcze i dlatego nie odczytuje właściwej wartości maksymalnej ilości itemków w jednym slocie. Podaj mi adres www serwera.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard, be evil!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...