Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Od czego zalezy ilosc IP?

KapselaKaNinja

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Menesterowy
Opublikowano

Zależy także od ogólnych statystyk (Twoich) oraz z tego co mawiają top playerzy na streamach, od ilości zabitych minionów, choć nie jest to potwierdzone.

Opublikowano

Zależy od czasu , , oczywiście od boosta na ip oraz twoich statystyk jakie posiadałeś to sie potem przelicza na IP

ExTibia- without rang .. ; s ;s;s;s;s;s;s;s;s;s;;s;s;s

Opublikowano

Ilość zdobytych IP zależy od tego jak długo trwała gra, czy dodana została wygrana dnia (bonusowe 150IP co 22 godziny), trybu (-25% za Custom Game), czy gra była wygrana lub przegrana oraz czy posiadamy IP Boosty. Ilość punktów nie jest zależna od naszej liczby fragów/killów/asyst etc.

Opublikowano

To dlaczego jak gram z kolegą, ja mam więcej zabić, asyst, zniszczonych turretów i ostatni hit dla nexusa, mam więcej IP/PZ od niego?

Zelltar_eune_45_7_logo.png

Opublikowano

Asysty ani zabicia na 100 procent się nie liczą do kasiorki, kiedyś przeprowadzałem eksperyment na botach. Im dłużej się grało, tym więcej kasy było, ale to były minimalne różnice.

2d82fcx.jpg
Opublikowano

Od surrendera nie zależy - przeciwnicy poddawaliby się specjalnie kilka sekund przed zniszczeniem nexusa, żeby druga drużyna dostała mniej ip

Od statów nie zależy - supportowi byłoby przykro

Zależy od czasu gry. Dodatkowo masz +150 ip za pierwszą wygraną dnia co 22 godziny, no i oczywiście boostów.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

kiedyś była tabela po jakim czasie ile się dostaję IP jak znajde to prześle w edicie

liczy się tylko czas + boosty i first win

http://img703.imageshack.us/img703/6198/graphi.jpg

Opublikowano

Zalezy tylko i wylacznie od czasu gry max to jest 150IP przy 55minutowej grze (po 55min nie wzrasta ilosc IP) No i oczywiscie czy przegramy czy wygramy maxymalna wartosc IP gdy przegramy wynosi 85 bodajze. Ktos pisal ze staty daje IP ale to jest nie prawda staty daja tylko tyle ze dostaniemy wiecej expa za mecz sie nie znacie to nie mowcie ^^

Opublikowano

To wytłumaczy mi ktoś dlaczego, grając ten sam mecz z kolegą miałem więcej PZ?

To jest też trochę losowe, przykładowo (przykładowo...) za ukończenie gry w 30 minucie dostaje sie od 95-110 PZ.

2d82fcx.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...