Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czarny ekran - Minecraft.

TheMadafaka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! Kolega zaprosił mnie na swojego serwera w minecrafta więc pobrałem grę ale mam pewien problem, gdy kliknę graj czy co tam jest to robi się czarne okienko z grą. Próbowałem też zaznaczyć Force Update ale tam po update jest czarne okienko. Pobierałem od innych ludzi - to samo. Aktualizowałem jave, próbowałem jakieś obejścia, reinstalowałem sterowniki do kary graficznej - nadal to samo.

Mam Windowsa 7 x64 bity, 4gb ramu.

¡ Hala Madrid !

Opublikowano

Jeśli masz problem i wgrywałeś mody to wchodzisz : Menu start > wpisujesz %appdata% > wchodzisz w folder .minecraft > wchodzisz w folder bin > zaznaczasz minecraft.jar > klikasz PPM i otwierasz za pomocą winrar > oraz usuwasz meta-inf :> .

//

Opublikowano

Wejdz w start ---> Uruchom ----> %appdata% ----> .minecraft ----> Bin i w tym folderze poszukaj pliku o nazwie minecraft i rozszezeniu .jar i otworz go za pomoc np WinRara i poszukaj folderu Meta-inf, czy coś w ten deseń, usuń go. Powinno zadziałać.

Jeśli " black screen " wyskakuje ci podczas gry w niespodziewanym momencie to musisz ściągnąć najnowsza jave, tylko instalator musi skasować starą i zainstalować nową, ja też miałem czarny ekran, zainstalowalem i nic, co najwyzej czasem sie zatnie ale gram bezpiecznie.

Opublikowano

A ja mam takie zdanie, że masz cały RAM zawalony, albo masz błędy na RAM. Ja gdy mam np otwartą mozille, gg, skype i jak testuje pluginy - serwer hamachi i wbijam w mc to też nie da się za żadne skarby. Powyłączaj procesy i zobacz.

Opublikowano

Pobierz najnowsza wersje javy.

Usun folder .minecraft (ktory znjaduje sie w Start -> %appdata%)

I Zaktualizuj od nowa minecrafta (powinno zadzialac)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Nie, że próbowałem to naprawić od tamtego czasu xD ( Co wtedy w grudniu pisałem )

Więc tak, dziś pobrałem Minecrafta i odkryłem, że na moim koncie na komputerze nie działa, a na nowo zrobionym do testu działa...

Wie ktoś teraz jak pomóc ? xD

¡ Hala Madrid !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...