Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL-TuT]MagicLauncher HIT ! Automatyczna Instalacja Modów !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.W tym DL-TuTku chciałbym Wam zaprezentować program, który instaluje automatycznie mody.

Download znajduje się na

http://magiclauncher.com/adloadx.php?f=MagicLauncher_1.0.0.exe

Program ten jest bardzo prosty.Instaluje nam mody nie do naszego minecraft.jar, ale do własnego pliku config !

Jeśli chcemy grać na zainstalowanych modach musimy koniecznie odpalić go przez MagicLauncher. Nie jest to żaden keylogger. Jeśli chcemy grać na modach na oryginalnym koncie minecraft to po prostu wystarczy wpisać login oraz hasło. Jeżeli natomiast chcemy grać na tzw. ''Piracie'' musimy wpisać swój login (nick) i hasło byle jakie (może być nawet aaaa nie ma to znaczenia). Wtedy wyświetli nam się błąd, że nie można się połączyć z kontem wtedy klikamy Play offline. Dobra teraz przyszedł czas na opisanie opcji zawartych w guziczku Setup

Opis guziczka New w zakładce Mods

Mods>New - Dokładnie nie wiem co oznacza ten guzik ale domyślam się, że chodzi o nowy plik konfiguracyjny lub nazwę

Opis guziczka Delete w zakładce Mods

Usuwa plik konfiguracyjny, który opisałem powyżej

Opis guziczka Select w zakładce Mods

Pozwala nam wybrać plik minecraft.jar (W przypadku gdy mamy dwa minecrafty na kompie.Jeden 1.4.5 a drugi 1.8.1 Beta)

Opis guziczka Download w zakładce Mods

Otwiera nam przeglądarkę oraz stronę z której możemy pobrać mody

Opis guziczka Add w zakładce Mods

Przez ten guziczek możemy dodać moda

Opis guziczka Up oraz Down

Przycisk Up przesuwa czerwony pasek o 1 mod a przycisk Down przesuwa czerwony pasek w dół o jeden mod oraz odświeżają je np. mieliśmy status Error w jakiś sposób to naprawiliśmy odświeżamy i pokazuje nam OK

Opis guziczka Replace

Guzik pozwala nam na zmienienie moda który jest zaznaczony np. mieliśmy treecapitor a chcemy mieć timbermod do bez usuwania i dodawania ten guzik pozwala na szybsze dodanie moda

Opis guziczka Remove w zakładce Mods

Guziczek Remove pozwala nam usunąć moda

Opis guziczka Manage w zakładce Mods

Brak

Opis guziczka OK w zakładce Mods

Zapisuje nam skonfigurowane dane oraz wychodzi z pliku Setup (UWAGA! Aby chcemy by zmiany się zapisały koniecznie klikamy w OK! Ponieważ dane się nie zapiszą jeśli klikniemy Cancel)

Opis guziczka Test w zakładce Mods

Guzik ten testuje nam minecraft. (Czyli możemy zobaczyć czy minecraft działa z danymi modami czy nie)

Opis guziczka View Log w zakładce Mods

Wyświetla nam logi (Co usunęliśmy dodaliśmy itp)

Opis guziczka Back w zakładce Cancel

Wychodzi nam z pliku Setup bez zapisu zmian

EPIC WIN ! Przechodzimy teraz do zakładki Advanced

Opis opcji Windows size w zakładce Advanced

Pozwala nam wybrać rozdzielczość okienka, czy okienko ma być fullscreen czy maximized

Opis opcji Memory w zakładce Advanced

Chyba najlepsza opcja dla tych, którzy chcą podkręcić płynność minecrafta.Pozwala nam zmienić pamięć przydzielonego RAMu dla minecraft

Opis opcji Java w zakładce Advanced

Pozwala nam wskazać folder docelowy gdzie znajduje się program Java potrzebny do gry w minecraft

Opis opcji Parameters w zakładce Advanced

Brak

Opis opcji Base folder w zakładce Advanced

Pozwala nam wskazać folder docelowy z plikiem minecraft.jar

To by było na wszystko. Jeśli się przydało/spodobało daj like trochę to pisałem :P

Skan (Nie dacie żyć :P) :

1355048359-U392180.png

258241432985440392180.png

Opublikowano

Bez sensu trochę, bo tylko minecraft.jar, i to nie jest twój programik, tylko na pewno znalazłeś na minecraftforum

KHA`ZIX!

Opublikowano

@UP Gdzie napisałem, że ja zrobiłem ten program? Jeśli chodzi o te słowa na końcu to chodzi o TuTorial, że go trochę pisałem. A jeśli chodzi o MinecraftLauncher to go znalazłem w temacie z chyba GLS Shaders.

258241432985440392180.png

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...