Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Informacja - Kradzieże kont Minecraft

botanicFTS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli twoje konto Minecraft ostatnimi czasy szwankowało, może się okazać że to sprawka polskich YouTuberów.

Niejaki MaciekTMPL i Negatyw, wypuścili moda o nazwie MineCash, który miał w sobie keyloggera, przez co gdy ktoś włączał grę, oni zdobywali login i hasło nie tylko do konta Minecraft, ale także do wszystkiego co miała ofiara na komputerze czyli mail itd. Są spekulacje, że przez to mogli zarobić około 50.000 zł, czyli ukradli prawie 500 kont, ale to nieoficjalne dane. Najbardziej porażające jest to, że okradali małe dzieci, bo jak nie patrzeć większość ich widzów to po prostu 10-12 latki itd. Prawdopodobnie proceder trwał od czerwca do przedwczoraj. Na razie nie wiadomo, czy sprawa trafi do sądu, ale jestem pewien że jednak to się w nim skończy.

Oczywiście cały YouTube milczy, chodzi mi tu głównie o tych, co z nimi nagrywali itd. Może też są w to zamieszani?

Także, uważajcie jak ściągacie jakiś modpack od skkf czy od kogoś innego, ja podałem tylko na przykład tego pana, bo może się okazać, że niedługo stracicie swoje 100 zł wydane na Minecrafta.

Więcej informacji tutaj:

http://www.youtube.com/watch?v=TS-lhb5WbaU

Opublikowano

Japierdole, to nie Oni wypuścili tego moda to po 1, oni współpracowali z typem co go stworzył.

Po 2, waszym kontom nic nie groźi, dopóki nie maja oni dostepu do konta na emailach.

Po 3, chlopaki odjebali niezłą beke na tym youtubie, ale bynajmniej jest sie z czego lać bo ta "wojna" troche potrwa ^^

Opublikowano

Nikt inny nie miał do niego dostępu prócz autora i ich, czyli to oni go wypuścili w obieg ;)

W filmiku jest więcej informacji na ten temat, z resztą kradli nie tylko konta mc, praktycznie wszystko co miało wartość na kompie typu loginy i hasła do maili, paypal itd.

Opublikowano

.harnasiek.

Tak tylko sprawdziłeś sobie przed napisaniem posta co to jest keylogger?

Bo jeśli nie wiesz to może warto sprawdzić.

Poza tym nie usuwał by negatyw konta yt w przypadku gdyby sam padł ofiarą oszustwa (ba ,nawet gdzieś się przyznał choć osobiście nigdzie dowodu na to nie znalazłem więc ręki za to sobie uciąć nie dam)

83g1j35i6r82.png

Serdecznie zapraszam na serwer: http://www.mpcforum....fter-solocraft/

Opublikowano

.harnasiek.

Tak tylko sprawdziłeś sobie przed napisaniem posta co to jest keylogger?

Bo jeśli nie wiesz to może warto sprawdzić.

Poza tym nie usuwał by negatyw konta yt w przypadku gdyby sam padł ofiarą oszustwa (ba ,nawet gdzieś się przyznał choć osobiście nigdzie dowodu na to nie znalazłem więc ręki za to sobie uciąć nie dam)

Tak przyznał się i napisałbym na jakim to forum, ale jak dobrze wiesz nie można :D jak coś to owej informacji mogę udzielić na PW ;)

Opublikowano

Wyjaśnienie Maćka:

Chyba powinienem zabrać głos w tej sprawie...

Otóż wbrew temu co sobie pewnie niektóre osoby o mnie myślą, chcę sie do tego przyznać. Tak jak zaznaczył Kamil - byłem świadomy tego co robiłem, w co się pchałem... Teraz mimo tego że te słowa pewnie nic nie znaczą, to żałuje tego bardzo... żałuje że się na to zgodziłem...

Pragnę też podkreślić, że nie miałem dostępu do tych kont, nawet nie chciałem mieć - ja tylko umieściłem ten link. Ze sprawdzonego źródła również wiem, że dane do kont nie zostały zmienione. Żałuje tego cholernie, bo przez jedną głupote zepsuło się wszystko. Nie mam nic więcej do powiedzenie (raczej) i chyba mogę zakończyć swój udział w tym temacie. Na koniec chciałem przeprosić Wszysztkich tych których zawiodłem. Pozdrawiam

Wyjaśnienie Negatywa:

Wreszcie i ja muszę to napisać.. Wiedziałem o tym co było w środku.. lecz nigdy nie czerpałem z tego korzyści materialnych.. nigdy nawet nie chciałem.. cały "MOD" został wrzucony do opisu jednego z filmów Maćka.. nie jestem jego Autorem ani nawet współautorem.. co nie zmienia faktu że wiedziałem o tym.. nic mnie nie usprawiedliwia..

@ Nigdy na tym nie zarobiłem nawet złamanego grosza.. więc "Negatyw był skąpy na kasę" nie ma tu jakiegokolwiek sensu..

I teraz nasuwa się pytanie komu na YouTubie można wierzyć, a komu nie.

Opublikowano

Dlatego nie powinno się oglądać jakiegokolwiek "jułtubera", który nie dość, że zanudza grę to jeszcze kradnie konta*...

Nigdy nie masz pewności co właśnie ściągnąłeś. Warto poczekać jakiś okres czasu, aż plik zostanie przebadany przez "naiwne osoby".

67qtMtN.png

Opublikowano

Ta. . . Wielce żałują i przepraszają a pewnie już kase zarobili ^^ Po prostu są zerami i lepiej usunąć im suby.

Opublikowano

Po co mieszaliby się w jakieś gówno (wydaje mi się, że wiedzą że mają współudział i też poniosą konsekwencję) nie mając z tego nic

-.-

Majnkrafty jebane

Opublikowano

@Mabashi, ale jak to nie powinno się oglądać takich ludzi? Skąd można wiedzieć, że youtuber, który wzbudził danemu oglądaczowi sympatie, wrzuca keyloggery do modów, które inni uważają za bezpieczne?

@Top.

Jeśli zgłoszą się poszkodowani, Maciek i Negatyw pójdą siedzieć. Wyjaśnia to paragraf w kodeksie karnym:

Art. 278. § 1. Kto zabiera w celu przywłaszczenia cudzą rzecz ruchomą, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

§ 2. Tej samej karze podlega, kto bez zgody osoby uprawnionej uzyskuje cudzy program komputerowy w celu osiągnięcia korzyści majątkowej.

Opublikowano

Mi minecraft zaczął szwankować ale myślałem że to wina mc , skina mi usuneło

Siemka , grasz w mc , szukasz klanu , pisz!!!

Opublikowano

Ja już mam popcorn gotowy na dalsze odcinki ;_;

Najlepsze jest to ,że każdy słynny youtuber wypuścił filmik (wszyscy mówią to samo) w ,którym

pieprzy (dalej czyta) głupoty. Bo nie ma pojęcia o czym mówi (dalej Husiek).

Gimbo szczytuje na ddos'ie na liv'y polskiegopingwina, skoro one były robione na początku 2012 roku przez rutkoffski hax0r team i były publikowane, nawet panel do shelli był pokazywany ;_;.

I wtedy nick nie brał orgazmu jakoś specjalnie. Kółeczko wzajemnej adoracji - tak - to jest chyba jedyna sensowna rzecz z tych

kilkunastu godzin gówno-materiałów.

//Ta dziewczyna na filmiku to przeżywa jak gimbo na ddosach pingwina.

Opublikowano

Nie tylko tak kradną konta, dziennie można spokojnie kilka tysięcy loginów do kont mieć, wraz z hasłami oczywiście :)

I jest to ogólnodostępne.

500 kont to nic.

Były Moderator Metin2, kiedyś z obowiązku, dziś dla rozrywki.

icon-social-apple-outline-64.png

Opublikowano

Mojego kolegę też okradli <_<

A nie ukrywając miał z 30 filmików na YT, był adminem na serwie w CS itp. wiec to wszystko stracił :mellow:

Ja na ich miejscu(tych których oni okradli) wniósł bym sprawę do sądu bo nie ukrywajmy to jest wielkie przestępstwo :angry:

W sumie 50k biletów banku narodowego nie leży od tak sobie na drodze jak loot w metinie po rozrzucie :unsure: Wiem, że nie warto ufać zbytnio takim ludziom.

Jestem przekonany ,że na pewno nie brali w tym udziału inni tacy jak CTSG czy np. JJay :)

Fanboy Jjaya i ctsg, wez wyjdz prosze cie.

Po 1, ten "program" to nie jest w pelni keylogger, tylko cos w tym stylu. Wylapuje on tylko id i hasla, do konta na ktore logujecie sie w minecrafcie, nic wiecej. Nie ma on funkcji zapisywania hasel do innych stron wiec nie pierdolcie, ze wam poukradali wszystkie emaile, konta na youtube i inne syfy.

Opublikowano

Mógłby mi ktoś podać link do tego moda ?

Chciałbym coś sprawdzić w nim.

Z góry dzieki :P

Poszukaj sobie sam, bo jak wiadomo jest tam kawalek kodu, ktory wysyla dane z minecrafta, juz rodzi sie w Tobie szatanski pomysl wklejenia tego kodu do jakiegos nodusa i udostepnienie go? : > xxx <- tam szukaj więcej :)

A ten temat to zbedny spam, nie wiem po co MODERATOR rozpoczynał takie coś...

35353.png

18703.png

32266.png

Opublikowano

@UP

Zgadzam się z Tobą, mod powinien przypiąć poprostu pusty temat by ludzie uważali, a nie rozpoczynać dyskusje...

ach_96055.png

"Gram w LoLa bo nie działa mi DotA 2" - Mrostry0407

Opublikowano

SVLLhh.png

To jest, prawdopodobnie, ten wasz minecash. Swoją drogą - czy ludzie się nie zdiwili buttonami "wracaj do zarabiania" "zarabiaj z kolegami" i tym mindfuckowm tłem?!

Widzimy ,że ten fragment robi tak:

1.Zdekodowuje plik lastlogin (to jest coś, dzięki czemu możecie sobie dać remember password w kliencie)

2.Oddziela login od hasła

3.Przesyła login i hasło na stronę na darmowy hostingu gg-luka (już nie istnieje) do skryptu lls.php, gdzie parametr user to login minecraft (z lastlogin), a

pass to hasło.

4.Skrypt zapisuje to gdzieś na serwerze, albo wysyła na e-maila ewentualnie

I TO JEST CAŁA HAKEROZOFIA KEYLOGGERA

@Edit

Jak mi dacie minecasha to wam zdekompiluje i się dowiemy (WIEM ,ŻE KTOŚ JESZCZE GO MA).

Centrum dramy:xxx

Opublikowano

Hmmm... ja po prostu nie rozumiem ludzi którzy mają sławę, mają tyle Widzów i cieszą się popularnością, itp. a tu takie coś odwalają... I racja jest prawda że Dzieci (Taka prawda) Zbierały długo pieniądze (Taka racja) no bo jednak 80 zł to jest dużo, a jeżeli jeszcze kupili Fake na Allegro to jeszcze gorzej, ciekawe kto tak na prawdę za tym stoi. Dużo ludzi na prawde jest Fanami YouTuberów i wszystko co im dadzą, to pobiorą...

Ps. Gdyby mi okradli konto to bym poszedł prosto do rodziców (Tak jestem niepełnoletni i jestem z tego Dumny) a wiadome z rodzicami na Policje, fakt można zmienić hasło Emailem, ale przecież każdy kto na prawde zbierał długo pieniądze na premium by tak tego nie zostawił...

Ps2. Co do "Wieeeeelkie Grupy Przestępczej" - Za duży ten filmik trochę Wyolbrzymia, może po prostu 'Kaska' dała w łeb i sie narobiło

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...