Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Szukam programu z tą funkcją

Aziraal321

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam programu z funkcją zaznaczania obrazku do jego linii

3.jpg

Jak mamy rower to chce aby ten program zaznaczał tylko rower bez tła bo jak mam painta to musze to ręcznie zaznaczać a wychodzi masakrycznie Dam limita like'ów

Opublikowano

Nie ma takiej funkcji która automatycznie zaznacza wybrany element. Musisz samodzielnie wyciąć w programie graficznym czy też tablecie graficznym.

Opublikowano

Albo jeżeli masz odpowiedni kolor tła, który nie zepsuje obrazka polecam użyć zaznaczenie : Zakres Koloru

"Kiedy nie chcesz - szukasz powodów. Gdy chcesz - szukasz sposobów"

Opublikowano

photoshop > bierzesz różdżkę zaznaczasz białe tło wchodzisz zaznaczenie > odwrotnosc i masz zaznaczony rower ._.

3KIpGJ1.gif

Opublikowano

Jakby nie patrzeć jest tylko jedna szybka i prosta odpowiedź mianowicie od @Isuribi

Wprawdzie powiedziawszy GIMP posiada Różdżkę dzięki której zaznacza biały obszar i klikając Ctrl+J albo "Delete" usuwa biały czy czarny kolor - lub kolor podobny w odcieniu do tego co zaznaczyliśmy...to nie widzę problemu by poprosić kogoś by zrobił to ktoś kto posiada Photoshopa - nie ukrywam że Photoshop robi to lepiej z tego prostego powodu że wygładza krawędzie wyciętego obszaru.

W GIMPIE narzędzie "Różdżka" masz albo w zakładce:Narzędzia->Narzędzia zaznaczania->Różdżka albo skrót klawiszowy "U" :)

PS.Tutaj przykłady renderu medalionu Connora z Assassin's Creed 3 Join or Die Edition, zrobiony przeze mnie ;)

Oryginał:

tumblr_mcqh7sujLM1qm7ks7o1_r2_500.jpg

Mój render:

connormedalionrenderbyc.png

5gubmKI.png

Opublikowano

Według mnie GIMP będzie najodpowiedniejszym programem. Prosty w obsłudze, praktyczny interface - wszystko na miejscu, zwłaszcza, że z tego co widzę jesteś początkującym w tej dziedzinie. Wycinając rower możesz użyć opcji różdżki, ale nie musisz. Najzwyczajniej w świecie możesz użyć narzędzia wycinania punktowego (pióro z trzema kropeczkami po lewej stronie), po czym zaznaczasz ścieżkę i wycinasz. Proste :)

Qui est le prochain?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...