Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi w metinie

fejm4352

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam jeden wielki problem "LAGI" , grając na jakim kolwiek serverze nawet PL wystarczy że zgarne większego spota i gra staje i nic nie można zrobić i za 1 -5 min się odmula i troche poexpie i znów .... POMOC !!!!!

<------Dane komputera------>>>>>

System: XP SP3

Procek: Intel® Celeron® CPU 2.41GHz

Ram: 1GB

Karta graf: 258mb, ATI Radeon 9550/X1050 Series

Internet: iPlus (z transferm pliki są ściągane do 450kb/s) bez transferu jest masakra , ale bez transferu nie gram !

HELP FAST !!!!!!

1355059906-U786572.jpg

Pomogę jak Mogę

:)))))

Jeśli pomogłem daj LAJKA, to tylko jedno kliknięcie

:)

Opublikowano

GG zawsze offam i wszystko co niepotrzebne a i tak są lagi... ;/ Ja gram na takim privie Celestial- World S1 i sobie expie w V2 pająków to biore spota i dupa stoje w miejscu i zero ruchu .... ;/

1355059906-U786572.jpg

Pomogę jak Mogę

Opublikowano

moja Rada zmień neta na lepszego a nie z takim czymś,bo nawet jeśli masz transfer to i tak ci go zabiera jak nawet grasz + system pobiera aktualizujcie + jeszcze do tego anty virus + przeglądanie neta ;)

Internet: iPlus (z transferm pliki są ściągane do 450kb/s) bez transferu jest masakra , ale bez transferu nie gram !

Ker169.gif

Opublikowano

Prosze cie... i ty się pytasz czemu masz lagi na początek to wymień internet sam miałem to gówno i nic nie pomagało dokup 1 gb ram i karte graficzna 512 ram i będzie wszystko śmigać ekhm i procek

Opublikowano

Net? ja grałem na iplusie bez transferu na lapku

procek 1.6, ram 1gb karta zintegrowana nawet nie wiem jaka.

Net to 7kb/s (bez transferu).

Więc to nie wina neta.

Twoja reklama tutaj - Pisz na pw xD

Opublikowano

No właśnie to nie wina neta... A po 1. internetu ni mogę zmienić bo nie mam lini telefonicznej w okolicy... ;/ Ta to bym miał netie .. po 2. nie będę dokupywać do tego kompa części bo zbieram na nowego, tylko z tym zanim uzbieram się troche zejdzie... A pytam po to żeby móc sobie grac dopóki nie kupie nowego czyli pewnie w wakacje ... Bo muszę uzbierać 1,6tyś .... Te programy GameBooster lub GBoost trochę pomogły... już gra nie staje w miejscu ale i tak laguje ...

Aziral i jeszcze jedno jak bym chciał dokupi do tego kompa ra to już nie kupie 1GB bo to jest DDR i takich już nie znajdziesz... a 512 mi się nie opyla kupować.... Jak nic nie pomoże to kit.... Jakoś wytrwam do tych wakacji ;/ tylko kijowo że w nim przez tego kompa grać nie mogę... Bo tego co sobie planuje kupić to mam parametry nawet nawet GTA5 pójdzie :D

1355059906-U786572.jpg

Pomogę jak Mogę

Pomocnik
Opublikowano

A wiec tak, ja cisne na PC podchodzacym pod zabytek bez lagow ( procek 2GHz, karta 128, 768 RAM DDR1 ) net to 1mb wiec.. :)

Hmm.. lagi twoje moga wynikac z tego iz dawno temu nie robiles formata... ew. jak nie chcesz go zrobic to zdefragmentuj wszystkie dyski po 2-3x jesli dawno tego nie robiles... Odbal GameBooster 3 on za cb wylaczy niepotrzebne procesy, sciagnij Easy Cleaner jeszcze raz przeczysc PC, rejestr, dodatkowo mozesz jeszcze raz przeczyscic PC "Odkurzaczem". Po wszystkim wlacz "uruchom" wpisz komende "temp" usun wszystkie pliki, i jeszcze raz wpisz komende "%temp%" i tutaj tez usun wszystkie pliki.

To powinno pomoc :)

wolf-of-wall-street-leonardo-dicaprio-sl

Odwiedziłem Hades jak Achilles i znów wracam
nie mam słabych punktów bo mnie zanurzyli w adidasach

Opublikowano

Yo0 , format był robiony miesiąc temu.. :) Komp ma 10 lat prawie :) I wszystko jest z nim ok :) Tylko są te zwalone lagi jak się expi !

1355059906-U786572.jpg

Pomogę jak Mogę

Opublikowano

Z takim sprzętem to się nie dziw.

Jedyna rada to gdy grasz nie włączaj programów typu: gg,skype,ts itp.

Grałem na gorszym i jakoś działalo:)

@top

To wina PC na pewno nie neta

Od neta inaczej wyglądają tzw lagi

a to co opisałeś to ścina gry od pc

1.rzecz jaką bym zrobił to zeskanował komputer

nastepna obserwował użycie ram oraz procesora i bym wyeliminował rzeczy które najwięcej ciągną z zasobów komputera typu programy itp

Nastepnym krokiem by był czyszczenie rejestru programem ccleaner naprawdę pomaga

ew. odinstalował bym niepotrzebne programy,gry itp

I ustawił ustawienia w grze poszukaj sobie w google "jak ustawić metina pod dt"

i bd miał filmy jak ustawić żeby działalo bez lagów.

Na starym pc mi pomogło

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

po 1. na moim kompie jest tylko muzyka pare zdjęć i potrzebne programy , zero gier oprócz metin2... , a po 2. To o co biega z tym ustawił ustawienia w grze poszukaj sobie w google "jak ustawić metina pod dt"

[ ustawił ustawienia w grze poszukaj sobie w google "jak ustawić metina pod dt"][/ ustawił ustawienia w grze poszukaj sobie w google "jak ustawić metina pod dt"

Postmaker zobacze sobie te posty i napisz czy pomogło !!!

1355059906-U786572.jpg

Pomogę jak Mogę

Opublikowano

no nie przesadzajcie że ma taki zły PC bo ja mam 2 razy gorszy i nie mam wcale lagów (tak samo net) (co najwyżej jak posiedzę trochę w srodku miasta na ch2 na solarze)

zawsze wyłączaj wszystkie programy i zostawiaj tylko metka polecam Ci również game bostera albo zrób wszystko z tego poradnika

http://www.mpcforum.pl/topic/736340-tutjak-zmniejszyc-lagi-i-usprawnic-dzialanie/

1363095337-U286162.png
Opublikowano

Polecam CCleanera oraz Razer Game Boostera. Czyścisz komputer po czym przyspieszasz metka i coś powinno to dać.

Opublikowano

GG zawsze offam i wszystko co niepotrzebne a i tak są lagi... ;/ Ja gram na takim privie Celestial- World S1 i sobie expie w V2 pająków to biore spota i dupa stoje w miejscu i zero ruchu .... ;/

spróbuj pobrać Game Booster czy coś takiego : ) i włączaj go przed grą hmm. Neta musisz mieć minimum 2,3MB
Opublikowano

po 1. na moim kompie jest tylko muzyka pare zdjęć i potrzebne programy , zero gier oprócz metin2... , a po 2. To o co biega z tym ustawił ustawienia w grze poszukaj sobie w google "jak ustawić metina pod dt"

[ ustawił ustawienia w grze poszukaj sobie w google "jak ustawić metina pod dt"][/ ustawił ustawienia w grze poszukaj sobie w google "jak ustawić metina pod dt"

Postmaker zobacze sobie te posty i napisz czy pomogło !!!

Chodzi o jak najlepsze ustawienie dla słabych komputerów

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

Jedyna opacja która mi zostaje do wykorzystania to te ustawienia pod to DT... Bo te cclenery i odkurzacze nic nie pomagają i te 2 programy jeszcze , no może ale troche ale i tak gra staje w miejscu jak expie sobie na Zombie landzie ....;/

1355059906-U786572.jpg

Pomogę jak Mogę

Opublikowano

Nic nie zrobisz. Z takim kompem to więcej niż 30 fps nie będziesz miał na pustej mapie, a do m1 nie wejdziesz :P

Standard, włączasz przez gamebooster 3 , włączasz 2 rdzenie w msconfig, ccleaner rejestr i dyski, podkręcenie grafiki i procesora.

sygnlamborginipro.png

Filmy z Metin2.PL Solar s26

Opublikowano

Nic nie pomogło ;/ Lagi jak były tak są stojąc w Zombie Landzie na privie Celestial- World S1 mam takie lagi że nie mogę chodzić jak jest ktoś na spocie !!!... Spróbowałem wszystkich waszych rad i nic... Kit uzbieram sobie na tego nowego do po wakacji i będę sobie grać bez lagów .... :) Dzięki za pomoc wszystkim ! No chyba, że ktoś ma jeszcze jakiś pomysł !

1355059906-U786572.jpg

Pomogę jak Mogę

Opublikowano

Mam jeden wielki problem "LAGI" , grając na jakim kolwiek serverze nawet PL wystarczy że zgarne większego spota i gra staje i nic nie można zrobić i za 1 -5 min się odmula i troche poexpie i znów .... POMOC !!!!!

<------Dane komputera------>>>>>

System: XP SP3

Procek: Intel® Celeron® CPU 2.41GHz

Ram: 1GB

Karta graf: 258mb, ATI Radeon 9550/X1050 Series

HELP FAST !!!!!!

Słaby komputer, wyłącz zawsze niepotrzebne procesy itp

Opublikowano

O to chodzi że to co niepotrzebne zamknięte :) Nic się z tym nie zrobi dajmy sobie spokój to jest złom i ch** :)

1355059906-U786572.jpg

Pomogę jak Mogę

Opublikowano

Jeżeli ten komputer ma 10 lat, to pora kupić nowego :) Na tym już nic nie zdziałasz. Jeżeli nie masz kasy zbytnio, to dokup chociaż ram albo kartę graficzną. Ściągnij CCleanera, wyczyść all, wyłącz programy w tle. GameBoostera też możesz ściągnąć, ale mi na starym komputerze zbytnio nie pomagał. Możesz też podczas gry wyłączyć w menadżerze explorer.exe, zawsze coś. I graj na pełnym ekranie, bo w oknie są większe lagi :)

2rp9q8l.jpg

Opublikowano

Wiesz nic nie będę już wkładać w tego kompa bo zbieram na kompa za 1,2- 1,8 tyś i licze że uzbieram na niego do końca wakacji :) Bo chce sobie pograć w pare gierek np. GTA5 , Max Payne 3 itp :)

1355059906-U786572.jpg

Pomogę jak Mogę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...