Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] spadek fps

barabaszek5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Mam problem a polega on na tym, że zawsze bez najmniejszych lagów śmigał mi lol, a od poprzedniego patcha co chwile mam spadki fps ;( np. Jak sobie farmie sam to jest okej, ale jak podejdzie ktoś i jebnie we mnie skillem to nagle 15 fps ... Na pewno nie jest to wina kompa bo śmiga mi BF3 i Black Ops 2 na full detalach, a ja w akcie desperacji ustawiłem na lolu najniższą grafikę i rozdzielczość, a nawet zainstalowałem tego game boostera czy jak mu tam i niestety nic nie pomogło ;( Wina internetu raczej odpada bo to by był ping zjebany, a nie fps... Kurde ludzie pomóżcie mi ;d Dam masę lajków i 5 w profilu. Pozdro!

1390144171-U592769.png

Opublikowano

[TuT] - Jak zwiększyć ilość FPSów w League of Legends

http://www.mpcforum.pl/topic/714015-tut-jak-zwiekszyc-ilosc-fpsow-w-league-of-legends/

A to są moje osobiste rady.

Jeśli ktoś chce większych fpsów to absolutnie musi:

-wylaczyc proces lolclient.exe po zaladowaniu gry

-wylaczyc dzwiek w grze

-wlaczyc opcje "Fast terrain"

dopiero to wydatnie podniesie fps'y, sam ace nie da nic.

Dodatkowo konfiguracja w ustawieniach karty graficznej, odpowiednie sterowniki, wylaczenie zbędnego syfu, przeczyszczenie komputera (zarówno fizycznie jak i na poziomie software) i powinien być zauważalny boost. Ponadto można zainstalować lola na partycji systemowej, pobawić się w overclocking, upewnić się że nie ma żadnych wirusów/malware/spyware (ogólem wrednego oprogramowania) na stacji roboczej, zrobić defragmentacje dysku (w szczególności partycji na której znajduje się LoL).

Opublikowano

Selex ale te rady raczej tyczą się wooden pc, który ma normalnie 10 fps, a ja mam 90 fps i jak ktoś jebnie skilla to mi spada do 15, i wyczytałem, że to całe Fast terrain nie działa już.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Wygląda dosyć dziwnie. Zmniejsz jakość efektów w takim razie, spróbuj zmienić na stałe 60/80fpsów. Imo wczytywanie spritów skilli nie powinno niespodziewanie zabierać aż tak dużo zasobów. aby Lol krzaczył się do poziomu wydajności wooden PCta, więc nie wiem w czym stoi tak naprawdę problem. Czy w sprzęcie, czy w aplikacji.

Spróbuj także zdefragmentować pliki Lola. Zmniejszy to czas dostępu dysku do danych.

Pomogłem? Polub mój post :3

Opublikowano

Mam dokładnie taki sam problem z fps-ami , przed patchem wszystko śmigało bez problemu. BF 3 lata na średnich, a teraz mam dziwne nagłe spadki fps co chwilę. Z pingiem to samo, wcześniej cały szas około 70-80, teraz w co drugiej rozgrywce mam ping 120-130...

Opublikowano

Ja za to mam coś takiego, że od pewnego czasu sobie gram, aż tu nagle spadek do 5-10 fps na kilka sekund i znowu jest normalnie 60-90 fps. Tak jest co chwilę. Nie da się normalnie grać, a najlepsze jest to, że nie dotyczy to już tylko lola, ale innych gier. Jeszcze kilka tygodni temu było normalnie, a teraz jest jakiś koszmar. Odkurzyłem komputer, zrobiłem formata, wgrałem wszystkie najnowsze sterowniki, a jest tylko gorzej. Najlepsze jest to, że niezależnie jakie mam detale, to dzieje się tak samo.

S29zdDNrMl9fX2V1bmVfX180NzlfX19ONV9fXzJfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzJfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

Zmień ustawienia na low , wyłącz cienie i zobacz czy nadal CI bedą spadac do 15.

ExTibia- without rang .. ; s ;s;s;s;s;s;s;s;s;s;;s;s;s

Opublikowano

Co wy gadacie. Żadnych problemów nie ma,

Może problem mają właściciele kart NVIDIA

bo z RADKIEM nie mam problemu.

Opublikowano

Cześć! Mam problem a polega on na tym, że zawsze bez najmniejszych lagów śmigał mi lol, a od poprzedniego patcha co chwile mam spadki fps ;( np. Jak sobie farmie sam to jest okej, ale jak podejdzie ktoś i jebnie we mnie skillem to nagle 15 fps ... Na pewno nie jest to wina kompa bo śmiga mi BF3 i Black Ops 2 na full detalach, a ja w akcie desperacji ustawiłem na lolu najniższą grafikę i rozdzielczość, a nawet zainstalowałem tego game boostera czy jak mu tam i niestety nic nie pomogło ;( Wina internetu raczej odpada bo to by był ping zjebany, a nie fps... Kurde ludzie pomóżcie mi ;d Dam masę lajków i 5 w profilu. Pozdro!

To jest wina karty graficznej jaką posiadasz ? Mam taki sam problem z każdym takim większym patchem zauważam że gra potrzebuje więcej i więcej.. Według mnie spróbuj ustawić cienie na low , grafike na medium i zobacz czy nadal ten sam efekt będzie.

Jeśli masz nvidie to wyłącz synchronizacje pionową a nóz widelec może pomoże.

ExTibia- without rang .. ; s ;s;s;s;s;s;s;s;s;s;;s;s;s

Opublikowano

Sluchajcie wyczytalem na zagranicznym forum ze trzeba w panelu sterowania odinstalowac Pando media booster czy jakos tak, nie wiem co to ma wspolnego z lolem, ale rzeczywiscie pomoglo, tez sprobujcie to zrobic.

1390144171-U592769.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...