Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Trudny wirus!

Frost00

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich postanowilem poprosic o pomoc na tym forum bo mysle ze tu sie na tym zna najwiecej osob .

Opis problemu :

Na komputerze mam najprawdopodobniej wirusa nie znam jego typu ani nie wiem jak z nim walczyc .

problem polega na tym ze zaczelo sie od co jakis czas samoistnych ruchow kursora .

Pozniej dziwna sytuacja wylaczenie firefoxa i i wpisanie w pasku uruchamiania(windows7) "Krzemik ^^^^^^^^^^" .

az do dzisiaj byly dzisiaj dwa ruchy myszka brak mozliwosci wlaczenia folderow systemowych np "dane aplikacji".

Stwierdzilem ze czas pobrac antywi ... . Wchodze ladnie google wpisuje antywi .. i firefox sie wylaczyl zrobilem tak okolo 15 razy za kazdym razem to samo wiec wszystko ze slowem wiru... moze wylaczyc mi przegladarke z gory prosilbym o nie uzywanie calego tego wyrazu . probowalem rozne wyszukiwarki,przegladarki to samo . napisalem do kolegi zeby wyslal mi instalke darmowego antywira przez skype wszystko szlo dobrze az do wlaczenia instalacji . pierwszy raz wylaczyla sie bez niczego drugi zdazylem zauwazyc "czy napewno chcesz wylaczyc instalacje " . Czyli tak format nie wchodzi w gre, antywiru.. to samo, rozne skany internetowe . dodam ze na moim komputerze znalazlo sie ostatnio pare botow etc ale wszystko "zaufane"

nie wiem co zrobic z gory dziekuje !

Opublikowano

hmm co ci można pomóc jeśli tak naprawdę niczego nie wiesz i nie masz żadnego antywira?

Spróbuj włączyć kompa w trybie awaryjnym z obsługą sieci i ściągnij http://www.dobreprog...dows,13117.html

Jak uda się ściągnąć i zainstalować to przeskanuj w trybie szybkim albo pełnym.

Aby włączyć kompa w trybie awaryjnym na początku przy włączaniu kompa kliknij F8.

Jak się nie uda to reinstall windowsa albo format, innego sposobu nie znam.

Może inni ci pomogą bardziej.

Opublikowano

odłącz się od neta idź do kolegi z usb i niech ściągnę ci jakiś dobry anitvirus wejdź na kompa bez neta zainstaluj anti virusa i zacznij skanować .

albo można i zrobić to wieczorem gdy ten ktoś będzie spać i nie będzie mógł kontrolować kompa twojego bo to zapewne jest keyloger lub jakiś rat...

Opublikowano

Gdy wejdziesz w ten link od razu zacznie Ci się pobierać avast.

Może się uda.

http://files.avast.com/iavs5x/avast_free_antivirus_setup.exe

lpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.png

Opublikowano

instaluj avasta = miej problemy z wirusami

uruchom w trybie awaryjnym i wyłącz autostarty,

pobierz program ComboFix odpal i zostaw aby zrobił za Ciebie co się da

logi wklej na forum

ew. przywracanie systemu

Natan, podłączenie się do usb może rozprzestrzenić virusa, jeśli jest do trzego przystosowany, możliwe też że bedzie uszkadział pliki, które próbujesz uruchomić w takim przypadku trzeba będzie bawić się rejestrem plików

Hejo

Opublikowano

Odpal program Dr.WEB Cure it, ma około 95 MB ale leczy Sality, rootkity i wszystkie inne ścierwa. Zrób pełne skanowanie (na starcie odpala się szybkie) trwa nawet kilka godzin. Wszystkie pliki lecz, w razie nie powodzenia usuwaj. Jego proces to losowe liczby więc wirus nie powinien go wyłączyć.

Druga opcja, skopiuj proces taskmgr.exe (menedżer zadań) z folderu systemowego na pulpit, zmień jego nazwę na explorer.exe (wirus jest głupi, nie zablokuje tego) zamknij proces wirusa, później zainstaluj CCleaner i w Autostart powinna być ścieżka do tego wirusa. Ściągnij program Unlocker, zmień jego nazwę na explorer.exe (jak wcześniej) usuń cały folder/pliki, w CCleaner wyłącz w autostarcie tego wira i powinno zadziałać (u mnie było git)

Opublikowano

No dobra TrueFaith wyjaśnił .

Ale możesz na początek loga OTL wrzucic .

By przeanalizowac stan systemu.

Temat ciągnie się od 8 grudnia a ja dopiero go zobaczyłem :huh: .

Nie lubię pomagac w ciemno :P

1364047611-U477327.png

STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz, to pomyśl jak odbiorą to inni !

Nie pisać mi na PW w sprawach pomocy od tego macie dział komputery!!!

I nie pomagam na PW!

gardenscapes cheats

bakery story 2 cheat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...