Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tuorial] Jak dobrze zaczac?

!.Szymcio:*

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ktory Serwer?

- Serafin = Sporo ludzi, PK/ON, Ceny takie jak na Cerberze.

- Cerber = Troche mniej ludzi niz na Serafinie, PK/OFF, Cenu takie jak na Serafinie.

Kim Grac?

To zalezy od naszych upodoban.

- Czarodzieje = Mroczny Czarodziej (Duzy DMG, jak kazdy mag malo obrony, przydatne skille, srednio-drogi w utrzymaniu),Uzdrowiciej (Mniejszy DMG nic MC, Malo obrony, bardzo fajne bufki, srednio-drogi w utrzymaniu), Druid (Spory DMg FICZYNY, jak na maga ma duzo defa, przydatne bufki jak i skille, Srednio-Tani w utrzymaniu) 

-Wojownicy = Obiezyswiat (Jak na woja slaby DMG Fizyczny nadrabiany bardzo duza szybkoscia ataku, ladny DMG z kuszy, malo zycia i obrony jak na klase wojownika, srednio-drogi w utrzymaniu, nie za dobry skill leczacy), Paladyn (Duzy Zycia, (Bardzo*) Duzo Obrony (* O ile idziemy na Rycerza), Duzy DMG (Jesli idziemy pod zolnierza), Srednio-tani w utrzymaniu, najlepszy skill leczacy), Wojownik (Duzo Zycia, Duzy DMG ( Zarowno z Lukow jak i z toporkow), fajne self-buffy, srednio-dobry  skill leczacy, srednio-drogi w utrzymaniu)

- Peciarze = Mag (Srednia ilosc defa/pz, sredni DMG, fajne bufki dla peta, podwojne przywolanie 80Sekund, Pod Magie =Drogi w utrzyamniu, Pod Sztylet =Srednio-tani w utrzymaniu), Hodowca (Fajny DMG magiczny, super bufki dla petka, najlepsze leczenie petka, mozliwosc wskrzeszenia petka, 50% przelania!, podwojne przywolanie 80sekund, Pod Magie= Srednio/drogi w utrzymaniu, Pod Bulawe 2h = Srednio/tani w utrzymaniu), Minstrel (duzy DMG fizyczny, zjednoczenia, duzo obrony, duzo zycia, podwojne przywolanie na 120 sekund (5 minut przerwy ), srednio/drogi w utrzymaniu)

Jak zarobic?

Mamy tutaj pare mozliwosci

- Farmienie na mistrzach (Tzn. dropienie wartosciowych itemkow)

- Oswajanie petkow

-Sprzedawanie Pudeleczek/filo

Skroty

DMG = Sila ataku

Def = Obrona

Skille = Umiejetnosci

PK = Tryb Wrogosci, tzn ze mozesz atakowac innych graczy bez PvP

MC = Mroczny Czarodziej

Gdzie expic?

Na expienie jest wiele, ale to wiele sposobow.

Najprostszym z nich, i najnudniejszym, jest robienie Q.

Korzysci jakie niesie robienie Q sa dosyc spore, duzo kasy, duzo expa + doswiadczenie o grze.

Questy, najlepiej robic w swojej wiosce.

Jestesmy z rasy Gaia? To w Horyzoncie. Jestesmy Deva, to w Laksy. Czy moze Asura to w Katan.

Pieniadze zarobione na Questach mozemy wykorzystac do zrobienia Ekwipunku, czy kupienia sobie lepszego Peta.

Drugim sposobem na expienie, jest dosc pospolite 'Farmienie'.

Farmienie niesie ze soba wiele korzysci, jak i minusow.

Np. Zeby wygodnie farmic, potrzebujemy dobrego sprzetu (Eq), lub dobrego peta.

(Mozemy tez poprosic kogos o buffy ktore w 100% umila nam gre)

Korzysci sa takie, ze mozemy sporo zarobic. Ale zadziej niz na Questach.

Mozliwosc zarobku jest taka, ze dropnie nam wartosciowa rzecz a my ja sprzedamy.

Bronie bez bona, mozemy sprzedac u Handlarza.

Karty bestii/umiejetnosci u Aukcjonera lub u innego gracza.

(Piszac o farmieniu, mam namysli farmienie na powierzchni, a nie w lochach chociaz tam tez mozemy posolowac.)

Nastepny sposob = 100% exp

:)

Mam tu namysli expienie w druzynie.

Nie wiem jak sie maja sprawy na Serafinie, ale na Cerberze jest tak ze wchodzisz do Arid i juz masz prosbe do pt.

Do pt najczesciej przyjmuja od 35lv, na tak zwane Pajaki w Arid lub do mniej uczeszczanego lochu Zagubiona Kopalnia (LM).

Zarobek moze byc duzy, ale rowniez wrecz przeciwnie.

Wszystko zalezy od szczescia

Wulkanus = 50/50

Piszac ten poradnik, siedzialem wlasnie w wulkanusie.

Wulkanus to loch dodany no, dosc niedawno bodajze w epiku 7.4 jak sie nie myle.

Co nam oferuje takowy 'nowy' loch?

Mamy w nim serie Questow za ktore zgarniam Wspomagacze Wytrzymalosci.

Bardzo duzo expa + bardzo duzo PP + sporo kasy = spokojne farmienie

Korzysci wymienione wyzej, minusy sa takie ze potrzebujemy albo dobrego Eq albo dobrego peta wiec zanim zaczniemy zarabiac ... musimy sporo wydac.

61093c6efb.png

Opublikowano

Drobna sugestia: Te ruszające się napisy zupełnie nie pasują i biją po oczach tak samo jak cały tekst, który jest na czerwono.

I ostatnie zdanie "" do skasowania.

Opublikowano

Moim zdaniem ten poradnik nie ma składu. Jakoś tak chaotycznie napisane. Do tego użyłeś prae skrótów, który przeciętny newbie nie wie co znaczą ( w tym ja ;D).

Opublikowano

Moim zdaniem ten poradnik nie ma składu. Jakoś tak chaotycznie napisane. Do tego użyłeś prae skrótów, który przeciętny newbie nie wie co znaczą ( w tym ja ;D).

Pisalem chaotycznie, no masz tutaj racje. Jak mi wpadnie jakis pomysl to odrazu musze to wypisac bo zapomne :)

#Dodam rozwiniecie skrotow w spoilerze ;)

Jak chcecie sie czegos wiecej dowiedziec piszcie ;)

61093c6efb.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...