Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Kupno]Czy to dobry komp do 3k ? :)

JEBANYKOZAK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc!

Szukam kompa do najnowszych gier aby chodzily na ultra i znalazlem oto taki zestaw:

t55jbi.jpg

1w9c8e.jpg

+ ta obudowa

http://www.morele.net/obudowa-cooler-master-690-ii-lite-version-bez-zasilacza-rc-692b-kkn5-439325/

Czy to dobry zestaw do grania w najnowsze gry na ultra ? :D

Opublikowano

Zestaw PurePC.pl ? Fajny portal, ale zestawy to oni robią średnie. W tej cenie można mieć 2500k + HD7870

i5 2500k

AsRock p67 Pro3 B3

Crucial Ballistix 2x4GB (1600 MHz)

Western Digital Blue 500GB lub 1TB (ewentualnie seagate barracuda)

Sapphire Radeon HD7870 2GB DDR5 256 bit

Nagrywarka jakaś tania np. Samsung sh-222bb

SilentiumPC Brutus 410 (lub Regnum L50, Zalman Z11 dla większego prestiżu)

OCZ ModXStream 600W

Opublikowano

Veloci, nawet jak ktoś nie chce robić OC to lepiej mu to wcisnąć, ja z moim Phenomem 955 bym zginął marnie gdyby OC nie było :P A 3 lata temu jak brałem kompa to nawet nie wiedziałem co to i też się bałem :P

Opublikowano

Właśnie nieprawda. Ty nie wiedziałeś co ale poczytałeś i się zdecydowałeś a niektórzy to taki typ ludzi, że on do komputera nie zajrzy/nic nie podkręci nawet jakby mu rodzona matka kazała ;)

Opublikowano

Ten zestaw co TF podawal kupilbym ale z jakas karta GeForce i dyskiem ssd a nie hdd :D

Ahah nie no rozwaliłeś mnie tym.

Po pierwsze GF wcale nie są lepsze od AMD. GF są o wiele droższe, i zazwyczaj słabsze.

Po drugie jak chcesz coś robić bez HDD? Dyski SSD mają bardzo mało miejsca i są w chuj drogie.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano
Ten zestaw co TF podawal kupilbym ale z jakas karta GeForce i dyskiem ssd a nie hdd :D

I kolejny ma wyrobione zdanie, że karty GeForce są najlepsze . Nie prawda bo GeForce jest droższy i zazwyczaj słabszy tak jak to napisał wyżej Flap . A co do tego, że chcesz dysk SSD, a nie HDD to .... Cenowo 64 GB dysku SSD = 1 TB dysku HDD , więc jak chcesz to możemy ci dać dysk SSD ale będzie miał tam system , minecrafta , 1 gierke jakąś porządna i tyle ... więc bierz to co ci podałem chyba , że chcesz shit jakiś, a nie komputer

Opublikowano

Ymnm a kto mowil, ze nie mam hdd ? I nie jestem "fanboyem" GF tylko juz wiem z praktyki jak sprawuje sie GF a jak inne. Dysk SSD bedzie tylko pod system i programy (skype, gg itd.) W dodatku strzelilem blad, GeForce,Gigabyte lub MSI ;d

Opublikowano

To dorzuć tam OCZ Vertex4 64GB. Nvidie bierze się tylko poniżej 200 zł i powyżej 1,5 tyś tam gdzie AMD nie sięga (GTX690, bo nie ma jeszcze HD7990 która zmiażdży tego GTXa)

Opublikowano

Ymnm a kto mowil, ze nie mam hdd ? I za nie jestem "fanboyem" GF tylko juz wiem z praktyki jak sprawuje sie GF a jak inne. Dysk SSD bedzie tylko pod system i programy (skype, gg itd.)

GF są prądożerne i w chuj drogie jak chcesz kupić odpowiednika GTX 660Ti (1000/1200zł

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

To dorzuć tam OCZ Vertex4 64GB. Nvidie bierze się tylko poniżej 200 zł i powyżej 1,5 tyś tam gdzie AMD nie sięga (GTX690, bo nie ma jeszcze HD7990 która zmiażdży tego GTXa)

Otóż sięga się,

Radeon HD 7970 GHz Edition, 3GB, wydajnością przebija Gtx 670 a nawet 680, ale to zależy od gry

A kosztuje 1600zł

Opublikowano

Otóż sięga się,

Radeon HD 7970 GHz Edition, 3GB, wydajnością przebija Gtx 670 a nawet 680, ale to zależy od gry

A kosztuje 1600zł

Za 1500zł jest....

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Mogę się mylić ale to nie jest na sama karta

Jak to nie jest Radeon HD 7970 to ja jestem Kokosz (bez obrazy)

1372333810-U137250.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...