Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Co kupić (Recon)

Kiceł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Muszę się Was o coś poradzić.

Obecnie mam 19 lvl i 3454 Fundsy. Posiadam na zawsze M24, Precision Barell, Precision Stock i High Capacity Mags. Zastanawiam się, czy:

- grać na tym do 24 lvl i kupić L96;

- kupić pakiet Blue (M95, Viper Mags, Precision Barell, Tactical Stock, M1911) za 4999 Funds po dokupieniu 2900 (będę miał wtedy 6354, zostanie 1355), następnie dobić do 24 lvl, dokupić 2900 i kupić L96;

- kupić za to, co mam teraz M1911, Tactical Stock, wzór Elite (podoba mi się ^^) albo inny drobiazg;

- czekać cierpliwie na kod na Fundsy :D

Więcej niż 2 razy po 7 zeta (2900 Funds) na pewno nie będę płacił (może jestem dziwny, ale nie mam zamiaru wydawać kasy na tę grę).

Dodam, że wolę grać M24 / L96 niż M95, jednak po kupieniu Blue mógłbym przełożyć kolbę i Vipery do M24. Nie mam też porządnego pistoletu(M9) a w pakiecie jest M1911. A może macie jeszcze inne propozycje?

Temat trochę dziwny, wiem. Co radzicie?

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Dzięki, wreszcie ktoś kto tak samo myśli o M24 jak ja ^^ A jaki pistolet polecasz w cenie do 3400 Funds? I jeszcze jedno, bo jak wiadomo z większych odległości M24 zabiera 48/49 hp po strzale w korpus, więc czasem konieczne są 3 strzały. Zostać przy High Capacity, czy kupić np. półpłaszczową (+1 do Damage)?

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Szczerze to warto kupić zestaw jtiger bo ma mega lunetę i ona bardzo ułatwia strzelanie a jak nie to graj do 24 i kup l96a1

Opublikowano

Lepiej zostań przy High Capacity, po co wydawac kasę na tylko 1dmg, lepiej nauczyć się strzelać prosto w ryj xD

Ja biegam z M911, 12 naboi, bardzo szybka, i fajny dźwięk przy strzelaniu i tak jej zbytnio nie używam, bo jestem pilotem ;)

Opublikowano

Też mi się wydaje, że +1 to mało (chociaż nie znam się, nie wiem o ile podnosi damage 1 punkt), a High Capacity bardzo się przydaje i ułatwia jak na razie grę, nie trzeba tak często reloadować - a że gram zdecydowanie najczęściej na średni / bliski dystans, to często ratuje życie :D Pistoletu też pewnie nie za często będę używać, bo przez tak długi okres biegania z nieprzydatnym M9 nauczyłem się bez celowania trafiać z kilku metrów w głowę, a brak ammo jakoś niezbyt często mi się zdarza :) Ale zawsze może się przydać, więc go pewnie kupię, ale najpierw poczekam na głosy innych.

PS. Też uwielbiam latać, ale heli (nie wiem, czym ty, stawiam na Jeta :))

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

brrr....miałem to samo zdanie o wydawaniu kasy na gre ;x ale pomyślałem że są osoby które mają w chu... gier itp to czemu nie zmarnować tych 3dych z komy jak i tak ich nie wygadam a musze mieć doładowywane 30zł miesięcznie jak w umowie jest ;d

to wbijaj 24 z m24 i zmień na l96 ;)

YAY

Opublikowano

Ja mam 50 zeta na 3 miesiące ^^ i zawsze mi sporo z tego zostaje... no nie wiem, zastanowię się, może dokupię troszkę. Tyle, że i tak nie mogę korzystać w całości z tego, co mam... lagi, grafa Super Low - więc np. lunetka z JTiger się nie przyda.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

50zeta na 3 miesiące .... i jeszcze kupić nie chcesz?;x szacun :D ja jedynie co dostaje to na karte i mamy o nic nie prosze xD no wiadome tam na raz najakiś czas chipsy czy inne gówna....

ja jak narazie wydałęm 115zeta od 1 miesiąca wakacji na bf i nie żałuje :D

a jak zacząłem przygode z bf to nigdy bym się nie domyślił że wydam kase na gre... heh ;)

YAY

Opublikowano

Też bym tak nie myślał, a na razie 2 razy płaciłem... dobra, może jednak kupie co nieco :) nie od razu całość, ale stopniowo uzbieram :)

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

jezeli planujecie kupno broni to kupcie sobie taki pakiet z L96A1 ZAJEBISTY!!!! nie dosc ze l96a1 to lufa zoomx6 magazynek kolba i stoj ;) najlepszy pakiet i to za jakies 9 tysi :)) a ja zabulilem kiedys dobrze ponad 10 tysi za sama m95

50571a1c35af9234b99355528b5d608e87447462.png
Opublikowano

To jest właśnie JTiger :)

Okej, 6354 Fundsy na koncie :D Jeszcze raz kupie, może jakiś kodzik wpadnie i będzie git :D

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

;) mi po wbiciu 15-17 lvl w jakiś dzień/2 znudziła mi się gra sniperem masakrycznie.... tera to nawet heda 200+ trudno mi załapać .... brr.. a mam zestaw jtiger ;x

dlatego wole mojego słodziaśnego enginierusza xD

YAY

Opublikowano

Zmiana planów:

Po kupnie JTiger i tak zostanie mi 2355 Funds, więc mogę je spokojnie wydać na pistolet teraz. A że mało osób się wypowiedziało, to pytam jeszcze raz:

Jaki pistolet w cenie do 2355 Funds lepszy? MP-443 Veteran czy M1911 Veteran? Z tego co patrzyłem oba są szybkostrzelne, ale M1911 ma większe obrażenia, a 443 większą celność. Mi zależy na broni, którą dobijałbym graczy podczas reloadu snajperki lub po chybionym strzale, więc pewnie bardziej przydadzą mi się obrażenia niż celność - nie będę pistoletu używał z dystansu. MP-443 ma więcej ammo, lecz brak amunicji zwykle mi się nie zdarza. Podsumowując, wydaje mi się, że lepszą opcją będzie dla mnie M1911, ale chcę się upewnić. A może ktoś używał obu i np. jeden jest bardziej szybkostrzelny czy coś w tym stylu? Bo po statach czasem trudno ocenić.

Nawiasem mówiąc - kurczę, pistolet o 13 Funds tańszy i starczyłoby na wzór Elite dio snajperki :/

I jeszcze jedno: w JTiger jest lufa Predator (+3 celność, +3 zasięg), a ja mam Precyzyjną (+5 celność). Rozumiem więc, że z lufą Predator zmniejszy mi się nieco celność, ale te same obrażenia będę zadawał na nieco większym dystansie? Dobrze rozumuję? :D

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

M1911 lepszy... szybszy od MP przynajmniej odniosłem takie wrażenie......

a co do lufy to predator lepsza .... celność ci nic nie da... i tak pocisk leci na wprost zawsze z L96 a nie jak z sks lecą pociski w boki na dalszy dystans....

predator lepsza ;) zasięg odczujesz może :)

YAY

Opublikowano

Ok, dzięki wszystkim za pomoc, łapcie lajki ^^

Dzisiaj kupuję M1911 Veteran, a jak uzbieram Fundsy - JTiger, będę używał lufy Predator, tak jak radzicie :)

Temat do zamknięcia.

EDIT: Właśnie stałem się szczęśliwym posiadaczem M1911 - rzeczywiście zajebiaszczy dźwięk, szybka i niezbyt duży recoil, idealna dla mnie :) Będzie się fajnie komponować z L96 ^^

YGsMv3q.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...