Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zapowiedz serwera , spodoba się ?

goes173

Grali byście ?  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Pogracie ?

• Tak
      29
    • Nie
      11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uwaga!

Dnia 08.04.2013r Ruszyła praca nad pluginami oraz Mapą.

Czas zakończenia prac szacujemy na koniec Maja początek Czerwca.

Wtedy ruszy Beta Test na, którego można złożyć podanie w nowym temacie na temat serwera:

http://www.mpcforum.pl/topic/911865-squaredendoftheworld-minefearnasty-jedyny-taki-100-slotw-zapowiedz/

Tam aktualizujemy postępy pracy, wstawiamy fotosy z prac nad mapą, serwerem.

Poszukujemy też Administracji, Budowniczych.

MineFearNasty

Jest to serwer opierający się o survival połączony z sczyptą strachu .

Zapewniam , iż takiego serwera nie spotkaliście .

Historia

" Dzień zaraz po końcu świata okazał się szczęśliwy dla paru rozbitków.

Przeżyli oni grad meteorytów na Planete Ziemia .

Okazało się , że uratowali kilka zwierząt , zabierając je wraz z sobą do schronu .

Wychodząc zauwżyli ogień , lawe . Na hotyzoncie było można zauważyć pare drzew i małe jezioro .

W drodze do wody czekało na nich kilka pułapek jak i dziury prowadzące do jądra Ziemi .

Wkrótce jednak doszli , napełnili flakoniki wodą , zcieli troche drewna i obawiali się o nadchodzącą nocą .

Myśleli o powrocie do Schronu , lecz dźwi zostały zamknięte i nie było inne drogi wejścia do niego .

Jeden z rozbitków zrobił prowizoryczny kilof i łopatę , wykopał w ziemi dziure gdzie zgromadzili się wszystcy .

Rozmawiali oni jak żyć , co zrobić ? Rozbitek wiedział co zrobić , gdyż czytał starożytne księgi .

Zaczeli kopać skałe w poszukiwaniu surowców na zbroje , ich komin nie przypomniał dzisiejszych .

Gdy tylko zebrali odpowiednią ilość żelaza i pare diamentów , próbowali zrobić zbroje i miecze ,

gdyż zaobserwowali oni dziwne potwory nazywając ich ZOMBIE z niewiadomych przyczyn .

Zaczeli słabnąć z powodu braku jedzenia i wody , jeden śmiałek wyszedł wojować z Zombie .

Wracając przytargał jednego i zjedli wszystkie możliwe mięso , zatruwając się przy tym .

Postanowili wyjść walczyć , licząc iż nadejdzie dzień a potwory się spalą .

Dzień nie nastawał , rozbitkowie byli przerażeni i zaczeli zabijać samych siebie ,

aby zaspokojic swoje pragnienie wody i jedzenia .

Gdy został ostatni rozbitek nastał dzień , znalazł dziewice i poczeli dzieci . "

Rozgrywka

Początkowe 5min. jest na zwiedzenie mapki i oczekiwanie na start.

Po tym czasie wszystcy zostają teleportowani do 'Schronu" skąd muszą wyjść i uzbroić się .

Następne 5min. jest na zbieranie surowców drewna , jedzenia , wody .

Po tym czasie zapada noc , PVP ON , Zombie spawni się jak szalone .

Powoli odczujecie pragnienie jedzenia , picia co zmusi do opuszczenia kryjówki i wędrowania .

Natkniecie się na graczy jak i potwory , niebędzie łatwo cokolwiek na lądzie znaleźć .

Team

Zostanie ujawniony w przyszłym czasie .

Start

Start nie został jeszcze określony , zaczynamy prace nad mapką , pluginami itd .

Aktualne postępy

Stworzenie Pluginu OnlyWar - [100%]

Mapa[25%]

Nieregulaminowa sygnatura

• Odpowiedzi 71
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Super pomysł na serwer :) Różni się od wszystkich innych :)

Kiedyś myślałem, że jestem elfem, ale tata powiedział, że jestem nikim i tak już zostało....

vvv Potrafisz tworzyć serwer? Sprawdź! vvv

Poszukuję kogoś kto przygotuje mi serwer na wersję Pocket Edition. Oferuję opłacalną współpracę. Więcej info WYŁĄCZNIE na priv

Opublikowano

O coś sobie przypomniałem :)

Wpadłem na kilka fajnych pomysłów do tego typu serwera. Jeżeli poważnie się za to weźmiesz to może jakaś współpraca ($$$)

Kiedyś myślałem, że jestem elfem, ale tata powiedział, że jestem nikim i tak już zostało....

Poszukuję kogoś kto przygotuje mi serwer na wersję Pocket Edition. Oferuję opłacalną współpracę. Więcej info WYŁĄCZNIE na priv

Opublikowano

Szukam też jakiegoś technika , ponieważ niezrobie wszytkiego sam . CO do tego drugiego pomysłu to narazie by został on usunięty z naszych planów . Chcielibyśmy skupić się nad pierwszym typem . Właściwie niema co się rozpisywać , wszytko wyjaśnione jest , moze co do szczegółów będę na bierząco dodawał .

Także jak by był jakiś chętny technik , pisać !

Opublikowano

Dobry pomysł, sam to wymyśliłeś? Bo nie orientuję się za bardzo w typach rozgrywki na serwerach SMP. Jeśli potrzebujesz pomocy pisz na gg.

Opublikowano

Dobry pomysł, sam to wymyśliłeś? Bo nie orientuję się za bardzo w typach rozgrywki na serwerach SMP. Jeśli potrzebujesz pomocy pisz na gg.

Tak pomysł narodzony dziś rano w szkole , nudziło mi się i myślałem nad Apokalipsą .

//Szukam darmowego technika do pluginów .

Opublikowano

Co oferujesz w zamian? Pisz najlepiej na skype Biloniak.

Opublikowano

Zapraszam do głosowania w ankiecie , jak i komentowania , co zmienic co dodać , Dlaczego nie a dlaczego Tak ?

Opublikowano

Szukam Ekipy na serwer , szczególnie programisty i adminów .

//dblpost

Ja mogę pomóc :) Tylko co oferujesz w zamian?

Pisz na PW, albo GG 11770083

=== Jeśli pomogłem ===

+++ Liczę na Like +++

Opublikowano

Tak , co do wykonania to ja nie wykonam , niedam rady .

Tak , jest to coś podobnego lecz można niszczyc , budować (czego bym nie radził PVP ON ) itd .

Opublikowano

Prosze bardzo , murek będzie dozwolony . Myślę też nad tym by Zombie (Jeśli się da ) będą mogły też rozwalać bloki , ktoś zrobi domek a tu nagle DUP i Zombie !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...