Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Parę pytań proszę o odp.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam ogólnie parę problemów tzn czegoś z czym się zmagam lecz samemu ciężko przydałby się jakiś TuT lub proste wytłumaczenie paru rzeczy wypiszę je a jak ktoś po prostu będzie znał odpowiedź na nie lub link to bardzo o to proszę. OCZYWIŚCIĘ NAGRODZE !

Więc tak:

1. Jak ustawić 2 królestwa na serwerze tzn. Zablokować dostęp do królestwa Chunjo (nie chce go usuwać) żeby z żądnej mapy nie można było się tam dostać, jak dodać zarazem nowe nazwy do 2 pozostałych królestw i zmienić im flagi + wywalenie Chunjo z pierścienia teleportacji.

6. Jak dodać nowy taniec tzn. Gangam Style czy jakoś tak nie musi być on jako szósty zadowoli mnie nawet podmiana z innego.

Dziękuję z góry za poświęcenie mi czasu na przeczytanie tego i proszę serdecznie o pomoc. (:

Pozdrawiam.

Opublikowano

Witam.

Mam ogólnie parę problemów tzn czegoś z czym się zmagam lecz samemu ciężko przydałby się jakiś TuT lub proste wytłumaczenie paru rzeczy wypiszę je a jak ktoś po prostu będzie znał odpowiedź na nie lub link to bardzo o to proszę. OCZYWIŚCIĘ NAGRODZE !

Więc tak:

1. Jak ustawić 2 królestwa na serwerze tzn. Zablokować dostęp do królestwa Chunjo (nie chce go usuwać) żeby z żądnej mapy nie można było się tam dostać, jak dodać zarazem nowe nazwy do 2 pozostałych królestw i zmienić im flagi + wywalenie Chunjo z pierścienia teleportacji.

2. Jak zablokować przed Bonus Switcherem 1 linijke w ekwipunku tzn 5 kratek od lewej do prawej.

3. Czy jest możliwe dodanie 3 strony ekipunku? Jeżeli tak to jak?

4. Jak ustawić aby np. Był zwiększony dozorca była ręka na podwójny drop czy coś w tym stylu przypisana do postaci na jakiś czas.

5. Dodać okienko z bonusami tzn te co je podlicza. Tylko nie takie co jest przy ekwipunku tylko te co się wybiera np. tam gdzie są Statusy, umiejętności tyle że zakładke dalej.

6. Jak dodać nowy taniec tzn. Gangam Style czy jakoś tak nie musi być on jako szósty zadowoli mnie nawet podmiana z innego.

Dziękuję z góry za poświęcenie mi czasu na przeczytanie tego i proszę serdecznie o pomoc. (:

Pozdrawiam.

2. Wstawić jakieś nie przydatne itemy np. Księgi misji a następnie wywalić je z item_proto i usunąć ich ikonę.

3. Nie spotkałem się z tym.

4. http://www.mpcforum.pl/topic/570781-tut-bonusy-na-start/

Na resztę odpowiedzi poczekaj od innych userów, ponieważ nie jestem w stanie na to odpowiedzieć ^^.

10s7llx.png

By

Maxio!

Opublikowano

Witam.

Więc tak:

2. Jak zablokować przed Bonus Switcherem 1 linijke w ekwipunku tzn 5 kratek od lewej do prawej.

3. Czy jest możliwe dodanie 3 strony ekipunku? Jeżeli tak to jak?

4. Jak ustawić aby np. Był zwiększony dozorca była ręka na podwójny drop czy coś w tym stylu przypisana do postaci na jakiś czas.

5. Dodać okienko z bonusami tzn te co je podlicza. Tylko nie takie co jest przy ekwipunku tylko te co się wybiera np. tam gdzie są Statusy, umiejętności tyle że zakładke dalej.

Pozdrawiam.

1. W configu dodać mapę do #MAP_ALLOW

2. Nie jest to zbyt dobre zabezpieczenie polecam Ci zmianę u npc jest juz na mpc

3.Nie . Wyzsza szkola jazdy

4. Account>account i design table tam ustawiasz

5.TuT jest w dziale Tutoriale i download

6.Podmieniasz w PC ,PC2 danej postaci dance1 dance2 znajdziesz:)

Opublikowano

Co do pkt1 Chciałbym bardziej szczegółowe bo nie jestem profesjonalistą a pragnę się podszkolić.

Ogólnie bardziej te odpowiedzi rozwinięte bo nie idzie zrozumieć a zalezy mi na tym.

Opublikowano

Usuwanie teleportów do danego królestwa to edycja npc.txt w folderze danej mapy na serwerze (npc o id ok. 11000 czy jakoś tak). Wywalenie z pierścienia tp to edycja questa. Zmiana nazw królestw to root (introselect.py bodajże, a jak nie to locale i locale_game.txt) a flagi to w etc znajdziesz.

Koniec z MPCForum.pl i ogółem z metinem

:D

sunp.png

Sygnatura wykonana przez

Isuribi aka Amelka.

Opublikowano

Usuwanie teleportów do danego królestwa to edycja npc.txt w folderze danej mapy na serwerze (npc o id ok. 11000 czy jakoś tak). Wywalenie z pierścienia tp to edycja questa. Zmiana nazw królestw to root (introselect.py bodajże, a jak nie to locale i locale_game.txt) a flagi to w etc znajdziesz.

Dziękuję już się biorę za prace jak mi coś nie wyjdzie bede pisał tutaj w temacie a póki co leci lajk. Czekam dalej. !

Opublikowano

Jednak dalej sobie nie poradziłem proszę o jakieś wskazówki . :< Szczegółowe bardzo.

Nie pisz posta pod postem. Wystarczy edycja poprzedniego.

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...