Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Serwer na CraftServe.pl - jaka oferta?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam kilka pytań odnośnie silników i ofert.

Chciałbym założyć serwer na craftserve.pl dla mnie i kilku znajomków. Chciałbym na ten serwer wgrać swoją paczkę modyfikacji. I tu pytanie. Jaki silnik wybrać? Czy Standard wystarczy, a może muszę brać silnik Forge?

Jest to dość istotne pytanie ponieważ Forge jest w ofercie Wooden której nie można aktywować SMSem i jest dość drogi.

I czy jest możliwość wgrania pluginu na prywatne skrzynki w ofercie Dirt?

Z góry dzięki za odp ;)

Opublikowano

Modyfikacje pod MP masz pisane pod ModeLOaderMP oraz Forge. W tym momencie Forge jest dla Ciebie bardziej opłacalny, bo to właśnie z nim kompatybilna jest większość modyfikacji.

Opublikowano

Mody wgrywasz przez Forge.

Nie, na dirtach nie ma żadnych pluginów. Mają dodać wkrótce 3 pluginy na dirty - Permissions, WorldGuard, WorldEdit z tego co pamiętam.

5465845486.png

Opublikowano

Czyli zostaje tylko silnik Forge. Rozumiem.

A jak wygląda wgrywanie modów na niego? Można ze swojego kompa czy jest to coś a'la menadżer pluginów? I co z ewentualną zmianą ID? Chodzi mi o dostęp do plików .cfg

Opublikowano

Up haha :D ja miałem serwer we Francji bez żadnych pluginów i ping serwera był 1000+. Nie bierz z ownserver, w przeciwnym razie zobaczysz jaki to lipny hosting ;)

Opublikowano

Up haha :D ja miałem serwer we Francji bez żadnych pluginów i ping serwera był 1000+. Nie bierz z ownserver, w przeciwnym razie zobaczysz jaki to lipny hosting ;)

A widzisz, ja tam miałem 4 serwery, na jednym byłem technikiem. Przejrzyj sobie : TerraCraft, MPCforum, DarknessCraft. Wszystkie hostowane we Francji, 2 z nich miały wgrane modyfikacje. Lagi - 0 ;).

Opublikowano

Właśnie jestem posiadaczem serwera DIrt na 6 dni.

Pluginów nie ma w ogóle, jedyny silnik to Standard 1.4.5, czasem są lagi. Wziąłem go na testy bo jest tani (5zł).

Opublikowano

Aveo napisz do Craftserve.pl o kod na woodena do testów tu na mpcforum lub na helpdesku.

Dirt ma tylko Standardowy Silnik.

Choć nie polecam tego hostingu bardzo drogi i są lagi.

(Sam się przekonasz)

Wbij na ten hosting

mineserv.eu

Stawiałem na nim dużo serwerów i wszystkie ładnie chodziły a jeśli były bugi to były one naprawiane do max 3 dni

Opublikowano

Po 1 To wooden możesz kupić za sms(możesz go przetestować pisząc do helpdesku) a dirt nie ma pluginów nic polecam ci kupić woodena

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

@Afryk4

Ja jednak zostanę na craftserve.pl.

Co do lagów. kilka razy się zdarzyło że serwer był pełny i ostro męczony. Wszyscy mieli creative i jedni coś wysadzali bez przerwy, inni zalewali wszystko lawą a nowu inni wszędzie rzucali potionki doświadczenia (mapka to poligon xD). Wszyscy byli na Skype na konfie i jak pytałem o lagi to nikt się nie skarżył. Co najwyżej mi się zdarzały lagi ale to wina tego że nie nie miałem OptiFine a mam słabego kompa (1 GB ramu DDR2 i zintegrowana grafa to chyba słaby komp :D).

Więc powiedziałbym że serwer ma parametry takie sobie a nie powiem że są lagi.

Ceny nie są zbyt wygórowane. 25 zł za 1GB RAMU, 10 slotów i co mi się podoba to jeszcze serwer głosowy Mumble to chyba nie jest dużo. Tak mi się wydaje.

@warrock hack

No to wezmę na testy Woodena.

Już wiem od jakiegoś czasu o tych płatnościach SMS. Musiało mi umknąć ^.^"

Jeszcze jedno pytanie. Można zmienić wersję silnika Forge na 1.3.2 i np gdyby zaszła konieczność na 1.4.5?

Opublikowano

Aveo - ja i tak zostanę przy mineserv.eu

Tam 25 zł a mineserv.eu 20 zł.

Craftserve.pl nie lubię z swojego doświadczenia miałem 1 serwer dobra nie przeciążałem go mało ludzi był spokojnie ale lagi jak skur....

Myślałem ze to jakeś problemy kupiłem 3 mieś później nowy i tak samo było w ch*j lagów.Choć spoko te dodatki są to dla mnie pod względem maszyny d*pa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...