Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Jak pozbyć się problemu z brakiem wyświetlania logo gildii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

W dzisiejszym tutorialu chciałbym wytłumaczyć jak usunąć błąd w postaci braku możliwości wgrania loga gildii(a także błąd w postaci nie widzenia tegoż loga w grze) na wasz własny serwer - czy to hamachi, dedyk, etc. A więc przejdźmy do rzeczy. Najpierw rozpakujmy root.epk i root.eix (raczej każdy wie jak ;p ). Edytujmy plik serverinfo.py. W zależności jakiego macie clienta wszędzie jest prawie podobnie.

Gdy otworzymy serverinfo.py szukamy linii gdzie pisze

MARK1 = { 'ip' : 'ip_serwera', 'tcp_port' : 13000, 'mark' : '120.tga', 'symbol_path' : '120', } <<--- to mark1 jest z clienta 2011

albo:

MARKADDR_DICT = {

10 : { "ip" : "ip_serwera", "tcp_port" : 13000, "mark" : "120.tga", "symbol_path" : "120", },

} <<<--- to jest z clienta 2012r.

Ważne: tcp_port musi być ustawiony na port waszego kanału ch1(mój port ch1 to 13000) , np. jeśli macie port ch1 17000 to tcp_port ustawcie na 17000; mark musi być 120.tga, symbol_path 120.

Jeśli ustawicie tak jak opisałem to na wszelki wypadek usuńcie z waszego clienta wszystko co znajduje się w folderze mark.

To na tyle w tym tutorialu. W razie jakiś problemów piszcie w tym poście albo PW.

P.S Działa na plikach 2010, a na innych nie sprawdzałem.

Opublikowano

Ameryki nie odkryłeś :P

Jeżeli zrobiliście to co autor i nadal nie widzicie to po prostu dodajcie folder mark w plikach serwerowych

i z każdego CH zróbcie do niego łącze(skrót) wtedy loga będą w 1 miejscu ,a nie każdy kanał ma osobny plik od logosów

przez co niewidać :D

4funmt2.pl

Opublikowano

Od 4 lat bawie sie Metin2 i nigdy takiego problemu nie mialem

table_name,9,10,11 from information_schema.tables

Opublikowano

Ameryki nie odkryłeś :P

Jeżeli zrobiliście to co autor i nadal nie widzicie to po prostu dodajcie folder mark w plikach serwerowych

i z każdego CH zróbcie do niego łącze(skrót) wtedy loga będą w 1 miejscu ,a nie każdy kanał ma osobny plik od logosów

przez co niewidać :D

Ameryki nie odkryłem bo ją odkrył Kolumb :) To jest TUT dla tych co mają problem, i nie muszą zakładać folderu mark, ponieważ on jest tworzony automatycznie :)

Opublikowano

Thx ale jeśli ja gram na serwie i mam ten problem z wgraniem loga to jak edytuję klienta skoro mogę bana wyłapać :D jest jakiś inny sposób ? :P

Opublikowano

Jak byłaby opcja minusa to bym Ci go dał. Bo bardziej banalnego tuta nie dało się już chyba napisać. Piszecie coś co wiadomo od dawna.

A jeśli ktoś nie potrafi naprawić tak banalnej rzeczy jak logo gildii to nie powinien się w ogóle brać za serwer. Pozdro!

cavcav.png

Opublikowano

Jak byłaby opcja minusa to bym Ci go dał. Bo bardziej banalnego tuta nie dało się już chyba napisać. Piszecie coś co wiadomo od dawna.

A jeśli ktoś nie potrafi naprawić tak banalnej rzeczy jak logo gildii to nie powinien się w ogóle brać za serwer. Pozdro!

:) nie każdy może wie; po to napisałem tą "banalną rzecz" żeby osoba, która nie wie jak to naprawić - uporała się z tym problem ;)

PS. "Nie od razu Kraków zbudowano" tak na koniec :))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...