Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z komputerem

arek6656

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od 2dni mam pewny problem z komputerem, mianowicie był on odłaczony od prądu na tydzień (nie było mnie w domu) i po powrocie gdy chciałem właczyć komputer, to on tak jakby się włącza ale nic nie reaguje, tzn. lampki na komputerze się świecą słychać jak wentylator pracuje, ale na klawiaturze ani na myszce się nic nie świeci, poprostu nic nie reaguje. Na monitorze widać cały czas czarny obraz. Co może być tego przyczyną?

Opublikowano

Próbowałem już tego i dodatkowo próbowałem podłaczyć komputer w miejscu 2 komputera w innym pokoju z kablami 2 komputera i też nic nie pomogło.

Opublikowano

nie wiem ale jak ja miałem czarny ekran to wyjąłem ta baterie na około 20 min (cmos czy jakoś tak na płycie głównej) i pomogło spróbuj

Opublikowano

Ogólnie chodzi o to żeby zresetować bios. Możesz też wyjąć zworkę, pod CMOS_RESTART albo coś takiego na płycie głównej.,

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Witam. Od 2dni mam pewny problem z komputerem, mianowicie był on odłaczony od prądu na tydzień (nie było mnie w domu) i po powrocie gdy chciałem właczyć komputer, to on tak jakby się włącza ale nic nie reaguje, tzn. lampki na komputerze się świecą słychać jak wentylator pracuje, ale na klawiaturze ani na myszce się nic nie świeci, poprostu nic nie reaguje. Na monitorze widać cały czas czarny obraz. Co może być tego przyczyną?

Wlacz monitor ;d

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jak wentyle pracują to pewnie spalona płyta, chyba że procesor lub grafika.

Spróbuj podłączyć kabel do płyty pod integre, jak nie zadziała to procek lub płyta poszły.

Opublikowano

Mi to wygląda na kartę główną, odkręć obudowę i po sprawdzaj wszystkie kable, może coś się wypięło. Albo coś się stało z tą "bateryjką"..

27722139c3fd37da.png
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy, tam mówią, o kablach i monitorze, a ja sądze, że trzeba sprawdzić czy ci korki nie wysadziły, tydzień cie w domu nie było mogło się to wydarzyć, ale czy inne sprzęty normalnie działają?

Jak to nie to, to może zasilacz ?

Opublikowano

Koledzy, tam mówią, o kablach i monitorze, a ja sądze, że trzeba sprawdzić czy ci korki nie wysadziły, tydzień cie w domu nie było mogło się to wydarzyć, ale czy inne sprzęty normalnie działają?

Jak to nie to, to może zasilacz ?

A ci dupy nie wysadziło? Chyba napisał ze komputer mu sie włacza tylko urządzenia wskazującce nie reagują...

19.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...