Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór windowsa

Mat3jros

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zamierzam kupić windowsa do mojego lapka,

Intel Pentium T4200 2GHz ( Dual-Core )

3.0 GB RAM ( nie wiem dokładnie jaka )

Intel GMA 4500MHD

Myślę że to starczy.

Jakiego wybrać ? Zastanawiam się nad Win 7 32bit, gdyż nie jestem pewien czy przy 64bit wyrobi.

Może jednak wybrać win 8 ?

Proszę o pomoc

Zapomniałem dodać że przeglądam internet/oglądam fimiki na Yt oraz gram w cs-a i Lol-a

Opublikowano

rzecz jasna x32 najbardziej stabilna wersja, ale z tego co obiło mi się o uszy x64 nie jest przekokszony i nie ma o wiele zwiększonych wymagań. Co do 8ki, wstrzymałbym się narazie, niech wyjdzie kilka potężniejszych aktualizacji i dopiero wtedy kupuj, mnie osobiście 8ka wogóle nie przekonuje może przez ten DIZAJN OS na tablety idk :)

Opublikowano

Pieniądze przeznacz na zakup karty graficznej lepszej a jeżeli chodzi o system to pogadaj z Jackiem Sparrow'em.

Jak na chwilę obecną 32 bitowy będzie lepszy, ale 64 bardziej przyszłościowy, ponieważ czyta więcej niż 3,5 GB pamięci RAM, bo 32 bitowe maksymalnie 3,5gb.

Moim zdaniem windows 8 jedynie pogorszy sytuację, bo to jest słaby laptop.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Ja też sądze niech bierze Windowsa 8 32bitową wydaje mi się że dosyć dobrze będzie mu działał na lapku a po drugie to ten windows w tej chwili jest tani więc ja bym go brał na jego miejscu

Opublikowano

Mam jeszcze jedno pytanko, gdy będę instalował Win-a to mogę coś zrobić aby KasperskY "przeniósł się" ? Nie mam płytki, ściągałem go z oficjalnej strony i kupiłem kod aktywujący

Opublikowano

Mam jeszcze jedno pytanko, gdy będę instalował Win-a to mogę coś zrobić aby KasperskY "przeniósł się" ? Nie mam płytki, ściągałem go z oficjalnej strony i kupiłem kod aktywujący

Nie pamiętasz kodu?

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Weź Windows 8 x86, masz na dodatek darmowe preview'y ze strony Microsoftu, które działają bardzo stabilnie. Nie spotkasz się przynajmniej z żadnym musem aktywacji, system będziesz miał całkowicie "czysty".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...