Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] FreeBSD

FreeBSD  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Która wersja FreeBSD jest lepsza?

• BSD 7.4 32bit
      1
    • BSD 7.4 64bit
      0
    • BSD 8.3 32bit
      4
    • BSD 8.3 64bit
      2
    • BSD 9.0 32bit
      2
    • BSD 9.0 64bit
      8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Którą wersje FreeBSD polecacie na dedyka?

Mam do wyboru

• BSD 7.4 32/64bit
  • BSD 8.3 32/64bit
  • BSD 9.0 32/64bit

Głosujcie w ankiecie! Chodzi mi o stabilne i szybkie pliki. :)

1355504898-U363840.png

Opublikowano

w 9.0 64bit masz kompatybilność zrobioną z libami 32bit'owymi. Jak system dobrze "zrobisz", to jest stabilny, szybki + kompilacja jądra(z pf'em(Packet Filterem)) i zabezpieczenie go oczywiście, ale to już zabawa troche większa, ale opłacalna :)

Opublikowano

w 9.0 64bit masz kompatybilność zrobioną z libami 32bit'owymi. Jak system dobrze "zrobisz", to jest stabilny, szybki + kompilacja jądra(z pf'em(Packet Filterem)) i zabezpieczenie go oczywiście, ale to już zabawa troche większa, ale opłacalna :)

no właśnie nigdy nie miałem styczności z 9.0, boje się że nie będą miał libów i inne duperele..

w serwerowni Kimsufi jak się wybierze system, to można potem zmienić wersje za darmo?

1355504898-U363840.png

Opublikowano

Osobiście bym wybrał BSD 8.3 32bit lub 9.0 64bit

od takich ogłoszeń jest dział Metin2 - pomoc na serwerze.

Opublikowano

Według mnie najlepszym wyborem jest 9.0 x64 - Szybki i wydajny.... Co do stabilności także nie mogę narzekać, wkońcu to nie windows :D Na MPC znajdziesz wszystko co jest potrzebne do uruchomienia serwera :)

//Zakaz umieszczanie reflinków w sygnie

SsKoRpIoN

Opublikowano

9.0 od 8.2 wiele się nie różni, to jest dalej to samo BSD. po prostu ma pewne rzeczy poprawione, i działać może wydajniej. skoro Ty sam nie instalujesz systemu(instalacji czyli płytka do napędu i jazda) to nie ma się czego bać... tak samo wszystko chodzi, liby wrzucasz te co mają być, co potrzebuje game i db i działa. tyle. liby są nowsze, lepsze szybsze, ale(tu się powturzę) wrzucasz liby pod game i db (troszke starsze liby) i wszystko chodzi :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...