Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Malo FPS

edzio89

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam problem z fpsami w grze lol. jest ciągle 7fpsów, a myślę że mój złom powinien wyciągnąć chociaż 25fps. mój sprzęt :

http://fotohub.pl/full_size/e9b837458d5439324390394be8bb7ffe/222037

czytałem te wszystkie poradniki, pozminiałem na minimalne ustawienia w grze, w panelu nvidia wyłączyłem synchronizacje pionową, odkurzyłem środek kompa, a i tak mam nadal 7fps. ma ktoś jakieś pomysły?

Opublikowano

mam problem z fpsami w grze lol. jest ciągle 7fpsów, a myślę że mój złom powinien wyciągnąć chociaż 25fps. mój sprzęt :

http://fotohub.pl/fu...e8bb7ffe/222037

czytałem te wszystkie poradniki, pozminiałem na minimalne ustawienia w grze, w panelu nvidia wyłączyłem synchronizacje pionową, odkurzyłem środek kompa, a i tak mam nadal 7fps. ma ktoś jakieś pomysły?

W sumie niewiele się różni od złomu który sam posiadam. Masz lepszy procesor, słabszy RAM i grafikę z tej samej rodziny co moja (Ty masz GF FX 5500, a ja 5200). Wyciągam w grze 15 fpsów mimo WSZYSTKIEGO co sam osobiście próbowałem.

Głównie jest to wina grafiki, która nie wyrabia w grach tego typu. Riot po usunięciu "Fast terrain", uniemożliwił grę wielu osobom o sprzęcie słabszym niż mój. Na komputerze mam wydzielony specjalny system na LoLa, posiadający TYLKO potrzebne sterowniki, przeglądarkę i odpowiednie modyfikacje. Ustawienia na których gram są najniższe, rozdzielczość 800x600. Staram się również wymusić od jakiegoś czasu tryb 16 bitowy, który znacząco poprawiłby jakoś gry, ale Riot naprawdę się postarał, żeby gracz nie mógł całkowicie modyfikować prefencji gry.

Od siebie jeszcze dodam, abyś sprawdził:

www.mpcforum.pl/topic/714015-tut-jak-zwiekszyc-ilosc-fpsow-w-league-of-legends/

Pomogłem? Polub mój post :3

Opublikowano
Od siebie jeszcze dodam, abyś sprawdził:

www.mpcforum.pl/topic/714015-tut-jak-zwiekszyc-ilosc-fpsow-w-league-of-legends/

zaraz to sprawdzę i dam znać.

wyłącz counter strike'a jak grasz w lol'a, na pewno o 60-80 fps'ów bedzie wiecej

-.-

Opublikowano

Tutaj bedzie bardzo ciezko cos wyciagnac. Jest jeszcze opcja podkrecenia podzespolow komputera. Jaki masz zasilacz? O podkrecaniu duzo poradnikow znajdziesz w internecie

Pomagam w sprawach komputerowych

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...