Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Resp zwierząt na serwerze.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z respem zwierząt na moim serwerze ponieważ nie chce aby się pokazywały same na trawie, chcę aby zwierzęta można było tylko zrespić za pomocą komendy lub jaj spawnujących i aby można było je rozmnażać.

Próbowałem już różnych opcji... Zmieniałem w pluginie Multiverse-Core dodając do czarnej listy te zwierzęta i zadziałało, nie respiły się ale nie można było ich rozmnażać.

Proszę o pomoc.

Opublikowano

W server proteperties, w pozycji spawnmob wpisz false(zamiast true).

Jeśli pomogłem to daj lajka. To nic nie kosztuje, a mnie motywuje^^

Kiedyś coś tu będzie!!

CYvaxaC.png

Opublikowano

Jeżeli wpiszę false zamiast true w server.properties to nie będzie wgl zwierząt, a ja chce aby byly zwierzęta ale żeby same się nie pokazywały, ponieważ jak zrobimy jakiś obszar z trawą to po pewnym czasie się pokazują zwierzęta typu: krowa, świnia, kurczak, owca

Ja chcę tylko wyłączyć pokazywanie się zwierząt na terenie z trawą.

Szukałem już pluginów czy może za pomocą pluginów się tego nie ustawia, ale nic nie znalazłem :/

Opublikowano

A mogło by być tak, że na danym obszarze tylko nie będzie zwierząt?

Kiedyś coś tu będzie!!

CYvaxaC.png

Opublikowano

Ja mam własny serwer skyblock i chcę aby nigdzie zwierzęta się nie pokazywały ponieważ mam w sklepach jajka spawnujące i gracze mają kupować jajka a nie za darmo mieć ;p

Opublikowano

Aha, hhm... to ci chyba nie pomogę;/. Na chwile obecną nie mam pomysłu:(. Jak coś wymyśle to się odezwę.

Kiedyś coś tu będzie!!

CYvaxaC.png

Opublikowano

Pewnie masz world guarda. /rg flag __global__ mob-spawning deny albo coś w tę deseń. Pewnie masz tam kilka światów, próbuj.

Opublikowano

Pewnie masz world guarda. /rg flag __global__ mob-spawning deny albo coś w tę deseń. Pewnie masz tam kilka światów, próbuj.

A jeśli to nie pomoże to spróbuj: W pliku "bukkit.yml" jest takie coś jak:

spawn-limits:

monsters:70

animals:15

water-animals:5

W pozycji animals zamiast 15 wpisz 0.

Wtedy powinny się w ogóle przestać spawnować.

Kiedyś coś tu będzie!!

CYvaxaC.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...