Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Problem z fps

StArBoYPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, mam problem z fps. sytuacja wyglada tak:gdy kupiłem gre grałem grałem na ustawieniach graficznych takich jakie mi ustawiło automatycznie. czyli tekstury wys, a reszta średnie. no i grałem tak bez większych problemów z fps'em na mapach typu kaspian, na 64 osoby. ale z czasem fps zaczynał spadać. i aktualnie gram na niskich, i np na metro na 32 graczy mam okolo 30 fps... i w sumie nawet jak jestem sam na serwie nie przekracza mi tej liczby. czasami wzrośnie do 40, a raz od wielkiego święta na 45. i mam pytanie, czy wiecie jak temu zaradzić. oto specyfikacje kompa:

win 7 64 bity

4 gb ramu (dokupienie jeszcze 4 gb pomogłoby coś?)

NVIDIA GeForce gts 450

intel pentium cpu g620 2.60 Ghz (wiem, że słaby. ale nie stać mnie chwilowo na lepszy ; /)

dysk twardy 500 gb

na dysku c wolne prawie 30 gb a na pozostałych po 150...

kompa skanowałem jakieś 2 dni temu i nie ma żadnych wirusów (skanowałem avastem więc nie wiem ile w tym prawdy..)

i jeszcze jedno, podkręcenie procka dałoby coś? jeśli tak to jak się to robi (moge to zrobić sam? w domu) i jakie wiazą się z tym konsekwencje (np czy taki procesor może się szybko zje...)

sory za błedy, pisze ten temat na szybko..

Opublikowano

Możliwe że masz jakieś programy ON typu:. Skype,GG, Game Boster, Facebook Messanger... To czasem muli kompa :)

A jeżeli możesz to podkręć Procesor...

Pozdrawiam! :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...