Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://scr.hu/3j4/snkou

Dlaczego mi coś takiego się dzieje, jak chcę uruchomić serwer?

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

To jest Metin2. Na msql od strony Metina dopiero się uczę.

Mógłby mi ktoś wytłumaczyć co ja mam w takim momencie zrobić?

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

To jest Metin2. Na msql od strony Metina dopiero się uczę.

Mógłby mi ktoś wytłumaczyć co ja mam w takim momencie zrobić?

może być podał na czym to stoi, jaki system itd? wersje mysql, cokolwiek.

jestem bogiem.

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

Właśnie mnie to dziwi, że ja ten swój serwer do nauki stawiałem na plikach Terenzo.

Mysql wgrywałem do var/db/mysql , a tu wywala błąd, że nie ma tych plików w tmp i rzeczywiście ich nie ma.

Nie wiem gdzie te pliczki mogę znaleźć, żeby je umieścić w tmp. Sam bym je napisał, jakbym wiedział o co w tym chodzi.

PS. Proszę nie spamować w temacie.

Wszystkie pliki brałem z tematu ,,Czyste serverfiles by Terenzo", czy coś podobnego.

1368908122-U621182.png

Opublikowano

Mysql nie jest włączone ;)

Sprawdź czy masz dodane je do startu

Lub odpal ręcznie

/usr/local/etc/rc.d/mysql-server start

Nie używaj plików Terenza. On mało potrafi.To co tam dodał to nawet nie sprawdził czy działa.

Tak samo z autopotami. Użyj czystych plików

logo.png

START 24.08.2013

Opublikowano

chown -R mysql:mysql /var/db/mysql

Po tym dopiero uruchomi ci się mysql chyba że popsułeś cos jeszcze prócz plików bazy

- zabezpieczenia: logowania do serwera na klucz RSA, baz danych - TUNEL SSH, FIREWALL, ANTY-DOS, aktualizacja systemu

- jaile: (podział serwera dedykowanego na kilka pod serwerów z oddzielnymi adresami IP, usługami, kontami użytkowników, konfiguracją itd.), aktualizacja jaili, autorestart jaila z wewnątrz jaila

- optymalizacja logów, bazy mysql, naprawianie bazy mysql, automatyczny backup na zewnętrzny serwer FTP, poprawny licznik graczy online, itd.

- programowanie: edycja/pisanie skryptów php, zapytań (query) SQL.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...