Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM]PROCEK I KARTA GRAFICZNA

Charon ;*

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z kartą graficzną i moim procesorem..

gdy gram w cs 1.6 ok. 2 minuty temperatura procka osiąga od 60-90 stopni celsjusza a potem komp sie wylacza..

i problem z karta graficzna..

na pulpicie i w grach nie mam zadnych paskow ale jak włączam painta to mam poziome i pionowe czarne paski..

dodam, ze karta byla w piekarniku(mialem artefakty)

dodam tez, ze temperatura karty graf. ma 53 stopni celsjusza i wgl. się nie zmiania... ciągle temp. stoi w miejscu:

radiator siedzi dobrze na procku, wymienialem paste na procesorze ale mało jej dałem..

65280660310494663416.png

a jak włącze cod:bo na najmniejszej grafice/ustawieniach to taka sama temp... ok. 100 stopni.

@EDIT

a gdy siedze na pulpicie lub na necie to temperatura procka jest od 23-40 stopni...

Opublikowano

Możliwe, że źle wymieniasz pastę, zrób to wg tego filmu:

Jeśli to nic nie da wyczyść komputer z kurzu, zmień chłodzenie na lepsze.

akurat wymarnowałem paste.. mialem tylko jej ciutke ;d myslalem ze nie starczy...

komputer jest wyczyszczony z kurzu..

a gdy siedze na pulpicie lub na necie to temperatura procka jest od 23-40 stopni...

Opublikowano

Pewnie od grzania w piekarniku siadły czujniki temperatury dlatego cały czas jest 53C

nie wiem, bo temp. wacha się 53-54... tylko te dwie temperatury na karcie pokazuje...

@ciastko

obudowa to tracer ;d

Opublikowano

To się nie dziw, że masz takie temperatury :)

tylko, że ze starą ,,wyschnięta'' pastą w cs 1.6 mogłem i 5 godzin grać i by się nie wyłączył.. a teraz włączam go, gram sobie z 2-3 minuty i się wyłacza komputer, a po włączeniu szybko sprawdzam temp. w everescie to jest ok. 80 stopni.

Opublikowano

To źle nakładasz pastę... I nie warto kupować tanich past tylko coś z coolermaster itd. i nakładać tak jak na tym filmiku, inaczej będą duże temperatury!

nałożyłem tak jak na tym filmiku ..

Opublikowano

Zalman STG2, mała kropka na środku procka. Już wiem z doświadczenia że X czy rozsmarowywanie to zły pomysł.

co masz na myśli ? nie rozumiem :unsure:

Opublikowano

Ma na myśli żeby na procesor dać paste termoprzewodzącą w kształcie kropki a nie X lub ją rozsmarowywać.

A Zalman STG2 to nazwa pasty.

6789550154.png

Opublikowano

Ma na myśli żeby na procesor dać paste termoprzewodzącą w kształcie kropki a nie X lub ją rozsmarowywać.

A Zalman STG2 to nazwa pasty.

kropke ;d ? a nie lepiej cały procesor ?

Opublikowano

Nie to za dużo ta kropka rozejdzie się pod naciskiem procesora. A jak byś dał na cały procesor taką KROPE to by się rozlało po płycie co prawda pasta termoprzewodząca nie przewodzi prądu ale byś miał brudne MOBO.

6789550154.png

Opublikowano

Nie to za dużo ta kropka rozejdzie się pod naciskiem procesora. A jak byś dał na cały procesor taką KROPE to by się rozlało po płycie co prawda pasta termoprzewodząca nie przewodzi prądu ale byś miał brudne MOBO.

a jak rozsmarowałem po całym procku paste? tzn. dałem na środek procka odrobine pasty i rozsmarowałem po całym procesorze.. dobrze? tak na filmach widzialem, albo nie rozumiem Cię.

Opublikowano

Tak dobrze w zależności jak nałożysz pastę czy X czy kropkę czy rozsmarujesz to będzie tylko różnica 2-3 stopni.

6789550154.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...