Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc]Pimpland i Vandetta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym sie dowiedzieć czy gra przeglądarkowa taka jak Vandetta (może nie każdy ja pamięta) i tu nasuwa się pytanie na jakim to było silniku czy to było tylko w html/php ale raczej jakiś silnik chodzi mi o nazwę jak ktoś zna;]

Tak samo na jakim silniku działa gra Pimpland.pl

Pozdrawiam -_-'

Opublikowano

Nie wiem jakiego typu to gra, nie zamierzam się rejestrować. Pewnie jest to silnik autorski.

Żeby nie było, jeśli gra to full textówka (chodzenie po lokacjach to kilkanie linku -> idz dalej, praca na czas itd) to zainteresuj się game fusion - jest to silnik, który zawiera takie proste rzeczy.

Opublikowano

Dzieki wielkie ale napisze ci wskrocie co i jak moze akurat cos znasz :D

Zakładasz postac diler/Pimp/morderca kupujesz sobie bron w sklepie i idziesz na napad zarabiać masz iles % szans ze ci sie uda a jak nie idzesz do wiezienia na okreslony czas tam nie ma zadnych animacji nic poprostu tylko klikanie myszka ;] Chowasz sie do kryjówki zeby cie nie złapali bijesz poziom

Zakładasz Gang itp.

Opublikowano

Pimpland to autorski silnik.

Na jakim silniku móglbyś korzystać gdybyś chciał robić taką grę hmm spartacus z gvw.

Te gry które przedstawiłeś to typowe klikanki takie jak the crims itp.

Opublikowano

I jeszcze jedno pytanie mam.

Jak juz mam silnik wszystko robione to tylko wrzucam na host i domen czy na vps tez trzeba tak jak w przypadku plemion ?

Opublikowano

jeśli chcesz się pouczyć PHP(na gotowcu) to ja bym proponował silnik erpg jest bardzo łatwy do ogarnięcia tylko że on nie pasuje do tych kryteri co określiłeś :P

Opublikowano

Przeczytałem na stronie http://mmorpg.gry-online.pl/viewpage.php?page_id=95

jest to prezentacja pimpland trochę stara i komentarz jest taki

"Te wszystkie gry mmorpg są oparte na 3 głównych silnikach ...

To się robi nużące błagam zróbcie wreszcie pożądną grę mmorpg na nowym silniku albo mocno przerobionym innym....

Grę gdzie można poczuć klimat i rywalizację ...

Jak narazie nie można w grach rywalizować bo wszystkie większe produkcje

opierają się na kontach premium... (rozumiem że nie mają kasy ale są inne sposoby by zdobyć kasę)"

Chciał bym sie dowiedziec o jakich 3 silnikach tu mowa :D

Opublikowano

Niestety ja nie wiem co to za silniki, grami via www interesuję się od niedawna :P Może ktoś inny będzie wiedział.

Opublikowano

Nielegalny to : Ravans Script Mafia

Legalne lepsze trzeba zakupić lub erpg.com.pl ;) możesz przerobić tematycznie.

WymianaSMS.pl - wymień smsy na kupony paysafecard, steam lub doładowania telefoniczne!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...