Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Panel admina

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jeżeli chciałbym założyć grę www o danej tematyce, to czy jest jakiś "panel admina" do zarządzania wszystkim w grze ?

Opublikowano

Ale zrozum że nie chcę pisać panelu admina tak ? Chcę mieć jakiś panel gotowy z którego bym korzystał.

I pozatym żeby napisać taki panel trzeba mieć pewne umiejętności, a ja się uczę..

Opublikowano

Chodzi mi o to że np. napiszę grę. No i w tej grze wbijasz sobie poszczególne umiejętności, a ja jako admin w panelu mogę np. dać bana, dodawać newsy, zmieniać rangi, dodawaj umiejętności i tak dalej...

Albo jak @up napisał dodaj item, zmienić ranking.

Opublikowano

Nie chcę pisać, tylko PYTAM czy jest skrypt "zarządzania"

Teoretycznie nie znajdziesz takiego panelu admina bo każdy panel pisze się pod daną bazę i grę.

Nie mniej jednak możesz skorzystać z panelów z innych gier i przystosować sobie pod swoją grę czyli będzie to polegać na zamianie pól w bazie (nazw lub ich dodanie) i potem operowanie nimi już w innych skryptach np. dla gracza. Będzie to pracochłonne ale możliwe bo zapewne chcesz typowe opcje w takim panelu jak właśnie dawanie bana/ dodawanie i odejmowanie umiejętności graczowi x/ wysyłanie masowych wiadomosci do graczy itp no chyba, że chcesz coś "specjalnego".

Nie ma panelu uniwersalnego, który tylko wgrasz na ftp itp

Opublikowano

Taki panel jak userzy up piszą robi się na końcu i uwierz mi to nie jest takie trudne :) (jak ja miał bym przerabiać czyjś panel do swojej gierki to by mnie szlak trafił :) wolę go napisać od podstaw po swojemu )

Wiedzę jaką musisz mieć do stworzenie panela to (podstawy php, sql, html) a dokładnie:

-różne zapytanie do bazy(update, insert, delete, SELECT ),

-formularze(to z html'a) ,

-instrukcje warunkowe (żeby nikt ci nie wbił do panela po za adminem),

-zmienne(to nie wymaga dokładnego tłumaczenia bo to się wie po przeczytaniu kursu) oraz przyda ci się wiedza o zmiennych POST i GET oraz filtrowanie danych by się zdało hmm... myślę że to chyba wszystko by stworzyć prosty panel :)

Opublikowano

Taki panel jak userzy up piszą robi się na końcu i uwierz mi to nie jest takie trudne :) (jak ja miał bym przerabiać czyjś panel do swojej gierki to by mnie szlak trafił :) wolę go napisać od podstaw po swojemu )

Wiedzę jaką musisz mieć do stworzenie panela to (podstawy php, sql, html) a dokładnie:

-różne zapytanie do bazy(update, insert, delete, SELECT ),

-formularze(to z html'a) ,

-instrukcje warunkowe (żeby nikt ci nie wbił do panela po za adminem),

-zmienne(to nie wymaga dokładnego tłumaczenia bo to się wie po przeczytaniu kursu) oraz przyda ci się wiedza o zmiennych POST i GET oraz filtrowanie danych by się zdało hmm... myślę że to chyba wszystko by stworzyć prosty panel :)

zapomniałeś jeszcze o funkcji echo i tablicach.

Serio? polecasz uczyć mu się tylko tego?

Niech się nauczy porządnie php -> napisze grę -> napisze do niej panel admina.

Jak już ma coś robić to niech będzie to gra, a nie sitko, bo nauczył się tylko kilku rzeczy które mu poleciłeś.

Opublikowano

fakt zapomniałem o tym :)

a więc po :

1.Chyba tak nie napisałem ?(Ja polecam się tego anuczyć)

2.Napisałem co będzie musiał umieć żeby napisać panel admina a nie żeby zrobić grę (czy coś w tym stylu)

3.I na początku napisałem że takie rzeczy robi się na końcu

4.Więc o co kaman ?

Opublikowano

Nie chce się z Tobą kłócić czy coś, ale dla mnie to jeden ch*j czy napisałeś co musi potrafić czy co mu poleciłeś - tak czy tak na to samo wyjdzie (nauczy się tylko tego co napisałeś).

Skoro wiesz, że najpierw trzeba zrobić grę, to po co mówisz mu o panelu (co musi potrafić itd.). Jeśli napisze grę to nie będzie miał problemu z napisaniem do niej PA, bo wykorzysta całą wiedzę którą zdobył podczas nauki lub pisania silnika.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...