Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

brak dźwięku po wyrwaniu kabelka ze słuchawek

michalbtm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pytanie bo sprawa wygląda tak ze moja bezmyślna siostra zachaczyła nogą o kabel od słuchawek i go wyrwała ... tzn kabel i gniazdo są całe , oraz nie widze zadnych mechanicznych uszkodzen ale gdy włożyłem spowrotem słuchawki okazało sie że nie ma dzwieku .....

- to nie wina gniazda bo mam 2 sloty i sprawdzałem oba i dalej nic tzn wyskakuje info jak np podłączam słuchawki ( gniazdo zostało podłączone )

- to nie wina słuchawek bo na głośnikach to samo

- to nei wina sterowników bo przywróciłem system z popołudnia i dalej to samo

- resetowałem pc dalej to samo

-bawiłem się suwaczkami itp , sprawdziłem praktycznie każdą możliwość z mikserami itp

-komuter niby odtwarza dźwieki sdaww.png

-głośniczek systemowy działa

wiec co jest problemem ? czy to karta dźwiękowa mogła się przemieścic czy cos?

---

windows 7 x64 bit

1377531174_U173186.jpg

Opublikowano

uszkodzony kabel , myśleć że jest dobry i nie uszkodzony to ty sobie możesz okaże się czy dobry jak go sprawdzisz gdzie indziej, ale skoro głośniki nie grają to i możliwe uszkodzenie styków gniazda słuchawek

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

uszkodzony kabel , myśleć że jest dobry i nie uszkodzony to ty sobie możesz okaże się czy dobry jak go sprawdzisz gdzie indziej, ale skoro głośniki nie grają to i możliwe uszkodzenie styków gniazda słuchawek

słuchawki i głośniki sa napewno dobre , sprawdzałem

-------------

a jeśli kupił bym sobie taką karte muzyczną

Opis produktu

Sound Adapter 7.1 USB Delocka rozszerza twój komputer o dodatkową karte muzyczną. Można podłączyć adapter do wolnego portu USB twojego Notebooka albo komputera i do adaptera podłączyć słuchawki albo głośniki.

i podłaczył słuchawki to będa działać nawet w przypadku uszkodzonej oryginalnej karty dźwiękowej ?

1377531174_U173186.jpg

Opublikowano

Sprawdzales dokladnie kabel?Moze ci sie urwal przy tej calej plytce.Rozkrec sluchawki i sprawdz . Ja tak mialem lekko pociaglem kabel i sie urwal.Trzeba bylo pozniej lutowac :D

Opublikowano

^up aha dzieki wielkie czekałem na taką odpowiedź ^^ łap ,, lubie to ''

do zamknięcia ,temat rozwiązany

1377531174_U173186.jpg

Opublikowano

to jak napisałem wcześniej, masz uszkodzone gniazdo słuchawek wyjściowe z karty muzycznej

rozwalone czy przyblokowane styki gniazda przez szarpnięcie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

to jak napisałem wcześniej, masz uszkodzone gniazdo słuchawek wyjściowe z karty muzycznej

rozwalone czy przyblokowane styki gniazda przez szarpnięcie

nagle głośniki zaskoczyły ale słuchawki wciąż nie działają

masz ,, lubie to '' i teraz kolejne pytanie czy da rade naprawić samemu czy lepiej nie grzebac ?

1377531174_U173186.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...