Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Broń dla szturma

StrazaKK122

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemaneczko :) Szukam broni dla szturma :) Obecnie korzystam z AEK, SCL :) Planuje zakupić FAMASA ale myślałem też nad L85 :) Jak macie doświadczenie z tymi broniami to się ze mną nim podzielcie :P

Opublikowano

Jest już pełno takich tematów, z tego co tam pisali to L85 ma mniejszy recoil, większy zasięg i większy damage od Famasa.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Ja mam famasa i jest ok ale ma długie przeładownie i strasznie szybko je ammo a pozatym dmg jest taki jak w aeku, cleność też ok ale podobno L85A2 może zestrzelić pilota i ma dmg 25+ z 100m.

Opublikowano

@UP

Szybko je ammo bo ma 2 razy większą szybkostrzelność od pozostałych karabinów, a co do tematu to bym polecał korzystać z aek/scar-l i dążyć do FAMAS'a (podobno to BESTIA). Jeśli chodzi o przeładowanie to w trakcie "akcji" lepiej jest zmienić broń na jakiś dobry pistolet niż przeładować, a jak się akcja uspokoi to na spokojne rzucić sb pod nogi ammo box'a, przeładować FAMAS'a, pistolecik i jedziemy dalej :D

Opublikowano

Famas to bestia osobiście go posiadam i wiem co on potrafi na mapce sharqi Do tego jeszcze dodatki z pakietu gdzie znajduje się M4A1,magazynek viper,kolba thourndt czy jakoś tak :P i do tego Wzmocnienie na możliwość zabrania na pole 2 broni bierzesz Wtedy Famasa i M4a! i kosisz Ammo w famasie się kończy przełączasz na m4a1 i kosa ;)

Opublikowano

Jeśli grasz na małych mapach, to bierz FAMAS'a (na "infantry only), dzięki czemu będziesz kosić. Jeśli na dużych bierz L85A2, bo broń ma zasięg niesamowity. Ale to też zależy od tego czy umiesz opanować recoil i inne rzeczy (po chłopsku: CZY MASZ SKILLA), bo czasami byłem ściągany z daleka szybciej FAMAS'em niż "eLką" oraz jakie dodatki ;)

Opublikowano

Famas to jest noooboska broń uwielbiam ja typek sie nie spostrzeże i leży na 2-3 osoby jednym magazynek wystarczy spokojnie, oczywiście możesz sobie dać dodatek te magazynki +16, ale ja wole vipery. A na dalsze dystanse nie jest zly tylko musisz mieć ta lunetkę m145, albo tą drugą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...