Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] lagi

kravter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam z tym bardzo powazny problem :/ dodam ze dzis nie bylem w szkole i w polodnie chodzi bez problemu a przychodzi wieczor i juz mam takie lagi jakbym w cs mial z 20 tysie pingu:/ a pozna noca lagi ustepuja :/ co moze byc przyczyna?

50571a1c35af9234b99355528b5d608e87447462.png
Opublikowano

grafika raczej nic tu nie ma bo nie ma roznicy miedzy max a min detalach :P a czemu w polodnie chodzi a wieczor nie? grafika mi wieczorem slabnie? :D:D:D moze jest tak jak mowisz servery maja slabe i laguje :/ kase biora i wszystkich w upie maja zamiast ulepszyc servery ;/

Opublikowano

Po części masz rację - przeciążone serwery, ale bardziej się tu przyczynia do lagów Twoje łącze. Też tak niestety mam, mogę grać jedynie od 15:00 do 16:30, potem pingi sięgają 500. Nic Ci najprawdopodobniej nie pomoże, na pewno próbowałeś wyłączać zbędne programy itp. Gdyby był jakiś dobry sposób na mały ping to na pewno bym go znał, bo tyle, ile ja się z moim łączem namęczyłem to się w głowie nie mieści. Słabe łącze to słabe łącze i nic nie poradzisz, chyba że u Ciebie problem jest gdzieś indziej.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

nie wiem ale to dziwne mialem 1 mb to nie mialem lagow mam teraz 2 mb i na poczatku tez nie mialem ale teraz to sie nie da grac :? zrobie aktualizacje wszystkich sterow moze to cos pomoze chociarz troche

Opublikowano

Ostatnio też miałem straszne lagi a net 10mb. Być może to wina słabego łącza (chociaż wątpię skoro przy 1mb nic Ci się nie działo), usterki gry (wiadomo mogli coś spierdzielić) lub wina przeciążonych serverów skoro Ci wieczorem działa. Jeśli masz włączone jakieś uTorrent, GG czy niepotrzebnie Skybe to powyłączaj. Spróbuj jeszcze PC przeskanować avastem czy czymś innym, bo to nigdy nic nie wiadomo. Jeszcze jedyne co mi przychodzi do głowy to dostawca internetu bo sam z TP (a raczej teraz Orange [?]) to miałem różnie, nie raz tatuś musiał dzwonić, nie raz przyjeżdżali :D więc możesz spróbować podzwonić bo możliwe, że coś robią, albo mają jakieś przeciążenia (nie wiem czy to możliwe).

Pozdrawiam i życzę powodzenia bo to nigdy z polskim Internetem nie wiadomo ;)

Opublikowano

dobra bede w pozniejszych H gral ;] a mam takie pytanie jak sobie wlacze lunete to mam widocznosc okolo 200m (rekord 208m ale to juz na slepo strzelalem) i czy dalo by sie zwiekszyc ta widocznosc?

Opublikowano

dobra bede w pozniejszych H gral ;] a mam takie pytanie jak sobie wlacze lunete to mam widocznosc okolo 200m (rekord 208m ale to juz na slepo strzelalem) i czy dalo by sie zwiekszyc ta widocznosc?

masz standardowa z m95?
Opublikowano

Coś mi się robi jak widzę te posty.

Pierwszą sprawą jest porównanie twojego łącza rano i wieczorem - speedtest.net

Używasz routera ?

Opublikowano

tak uzywam routera ale jak odlacze nawet drugi komp tak ze zostaje tylko moj to nie ma roznicy

masz standardowa z m95?

mam l96a1 z zoomx6, lufa Predator, magazynek viper i kolba stabilizujaca

Opublikowano

mam ruter ale ciagne z niego kablem :P

tej lunety co masz ja tez ja uzywam to 300+ mój rekord to chyba 320 hed. jeśli nie wiesz to ona ma przybliżenie myszką regulowane
Opublikowano

no wiem ale ja mam jakas mgle ;/ i mi sie tez modele postaci takjakby chowaly pod droge, moze to zalerzy od mapy tez

Opublikowano

Mgła zależy od poziomu grafiki. Ja muszę grać na Super Low i np. na Basrze mam mgłę po 70 - 80 metrach.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

ja gram na wysokich :D dobra zauwarzylem ze na OMAN nie mam mgly :)))) chlopaki ile jest M od bazy A (z tej wierzyczki) do D (tego dzialka przeciw lotniczemu co na dahu stoi) na mapie OMAN bo zabilem tak 2 osoby i dalo mi tylko za zabojstwo nie dodalo metrow :/ skala sie skonczyla czy jak?

Opublikowano

Czasem tak po prostu jest, zdarza mi się ucieszyć po zdjęciu kogoś z ponad 200 metrów a tu dupa.

Tam jest pewnie jakieś 250, nie pamiętam dokładnie. Gdyby lunetki miały prawdziwie odwzorowaną skalę, to łatwo byłoby policzyć:

-1 kropka/kreska co 10 tysięcznych, tzw. mil dot

- przyjmujesz, że człowiek od czubka głowy do krocza ma 1000 milimetrów (albo np. wzrost 1800)

- Dzielisz ilość milimetrów (punkt wyżej) przez ilość tysięcznych, jaką ta część ciała zajmuje na podziałce

- otrzymujesz odległość w metrach.

Powiedzmy, że widzisz kogoś i od czubka głowy do krocza ma 2 kropki na podziałce (20 tysięcznych). Dzielisz 1000 przez 20 i otrzymujesz 50 metrów. Niestety, w BF nie jest to dokładnie odwzorowane i wskazania są błędne.

Taka ciekawostka ode mnie, można się pobawić, jeżeli ktoś ma lornetkę z podziałką i sprawdzić samemu :P

YGsMv3q.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...