Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Takie pytanko z kartą graficzną.

Reyal

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Duża będzie różnica fps'ów między kartą graficzną i zintegrowaną?

Bo gram teraz na zintegrowanej jak na razie, i na słabych ustawieniach mam maksymalnie 30 fps'ów, chcę wiedzieć, czy jak zakupie kartę to będę miał tak na dobrych ustawieniach z 50?

Intel core 2 duo 2x2.2ghz

1gb ram

win 7 64 bit

1366527545-U336505.jpg

by jakim08

Opublikowano

Pleciecie bzdury panowie, mój kolega ma 1GB ram procesor 2,40GHz Win 7 32bit i wyciąga mu 30-40FPS (na far) ;)

Możesz zaryzykować i kupić, na pewno jakaś różnica w FPS będzie. :)

Opublikowano

@up

Ja mam :

Intel pentium Dual CPU

2.00ghz 2.00ghz

3gb ram

Nvidia Geforce gt220 1gb.

I wyciąga mi po 80 fps na far więc watpie zeby z 1gb ram miał 40 na far.

tumblr_n0ma3n8fLx1smbf1ao1_400.gif

Opublikowano

Zintegrowana jest zawsze gorsza. Minecraft wymaga dobrej karty graficznej, dlatego odradzam zintegrowanych kart graficznych, których nawet nie da się wymienić.

Opublikowano

Zależy jaka zintegrowana itd. Ale z góry można posądzić, iż jakakolwiek nowoczesna dedykowana będzie wydajniejsza.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

@up

Ja mam :

Intel pentium Dual CPU

2.00ghz 2.00ghz

3gb ram

Nvidia Geforce gt220 1gb.

I wyciąga mi po 80 fps na far więc watpie zeby z 1gb ram miał 40 na far.

a ja stwierdzam ze masz za slaby procesor do karty :)

#

zakup karty graficznej poprawi Twoje osiagi, jedynym pytaniem jest jaki posiadasz budzet ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zamówiłem kartę 1gb 256 bit. Mam nadzieję, że pogram sobie w minecrafta na far i na dobrych ustawieniach z dużymi fps'ami.

1366527545-U336505.jpg

by jakim08

Opublikowano

Zamówiłem kartę 1gb 256 bit. Mam nadzieję, że pogram sobie w minecrafta na far i na dobrych ustawieniach z dużymi fps'ami.

Jaki model?

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Jak dla mnie to minecraft został stworzony w złym silniku. Java nadaje się do neta, ewentualnie fonów ale nie do kompa, na moim sobie mogę pograć w bf, czy inne gry spokojnie, a jak wejdę na mc to mi średnio po 15-20 minut wywala błąd sterowników karty graficznej (na stronie producenta podali, że ten błąd może być spowodowany jedynie przez każdy komponent twojego komputera...). Co do tematu to powinien sobie raczej pograć, sam nie mam za dobrej grafiki (radeon hd 4600) i mi jakieś 80fps wyciąga (o ile nie wywala mnie z gry...).

436951440626370320491.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...