Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[POMOC]Która Karta Graficzna Lepsza ?

Aryman.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema !

Mam do was następujące pytanie :

Która karta graficzna jest lepsza : GeForce 8600GT czy Intel? Graphics Media Accelerator X4500, Pixel Shader 4.0, DirectX 10, Max. shared memory 1759MB

Proszę o nie pisanie że oby dwie słabe czy coś takiego.

Tylko konkretną odpowiedź na konkretne pytanie.

Opublikowano

ale z tego co widze to geforce ma 512mb a ta druga 1,7Gb zbytnio na graf. sie nie znam.

Nie patrzy się na pamięć własną karty!

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

1. Technologia (GCN lub Kepler, jeśli w grę wchodzą GPU z serii 7xx0 i 6x0)

2. Szybkość taktowania memek, core, shaderów

3. Ilość ROP'ów, CUDA Cores (w przypadku GF'ów, CUDA są nie zbędne jak pracujesz z PS'em ), szynę pamięci i jej przepustowość

3. Stosunek ceny do wydajności (jeżeli patrzysz pod tym kątem)

random.jpg

Opublikowano

@up

Nie mam zamiaru kupować nowej. Tylko chciałbym złożyć sobie takiego "złomka" i mam do wyboru te 2.

@Topic

Co sądzicie o GF 8600 ? Do tej pory jak ją sprawdzałem to przy procku 4x3.00GHz i 4GB DDr3 (1333) BF3,NFS MW2,AS 3 Chodzą bez problemu na full, no może bf troszkę narywa ale to tak bardzo nie przeszkadza.

Opublikowano

Jak na dzisiejsze czasy to licha karta. Ale i tak z tych dwóch będzie 8600 lepsza bo ma większą szynę, lepsze takty itd.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/779427-nowy-regulamin-i-mini-faq-dzialu-komputery/

Ciężko się do wzoru zastosować ? Byśmy Ci odpowiedzieli już wczoraj po 16... Masz tam nawet poradnik dla *kozaków* którzy nie wiedzą co mają w obudowie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...