Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Pliki serwerowe by taki_niesmialy, wolny zapis plików !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z plikami niesmialego, m.i. znikajace itemy po zakonczeniu ox lub po relogu.

Slyszalem, ze te pliki maja wolna predkosc zapisu i chcialbym sie zapytac jak to naprawic !

Prosze o odpowiedz ! Pozdro

UFOLUTEKxD

Opublikowano

Nie ma mowy o zapisywaniu samemu, bo np. Ktos na serwie wybonowal se trute i zaraz po wbiciu bonow jakie chcial wylogowal sie, a przy wbicu ponwnie ma serwer juz tej truty nie ma, bo serwer nie zdarzyl jej wtedy zapisac. W tym wypadku serwer musialbym nadpisywac co 2min.

Poczekam na wypowiedzi innych

Opublikowano

ome . mi bardzo szybko zapisuje serwer pliczki

nwm, jak tobie ale mi szybko

może po usuwaj pare pierdół , jak mapki , moby których nie używasz , bo przypuszczam ze to może ci obciążać serwer i wolno zapisuje

ja to stwierdzam na podstawie komputera , im więcej pliczków tym gorzej komp chodzi

Opublikowano

U mnie pliki szybko się zapisują nie ma żadnych większych błędów, pracujesz na dedyku czy na PC?, jeżeli PC to ustaw ram na serwerze np. 512 - 1024 może to coś da.

signjpg_swwrens.jpg

Opublikowano

Nie jest to problem komputera. Macie jeszcze pomysly co to moze byc ?

ymmm to co ja ci pisałem to nie chodzi mi o komputer lecz o pliczki

bo jak dobrze pamiętam to na byniesmialy jest full zarypane mapek czyli 32 chyba , dużo mobów , mieczy,broni epickich , weź połowę usuń i powinno ci szybciej zapisywać

ja ci dałem przykład z komputerem że im więcej żeczy na komppie to tym wolniej ci komp chodzi , to tak samo może być z pliczkami im więcej pliczków na plikach serwerowych to tym wolniej ci chodzą czyli zapisują

Opublikowano

Wejdź w /usr/home/db (domyślna ścieżka).

i tam będziesz miał pliczek conf.txt

Pobierz na pulpit.

I w linijce:

HASH_PLAYER_LIFE_SEC =

zmniejsz sekundy.

(Tylko nie jestem pewny w 100% czy to ta linijka)

I pamiętaj, żeby w grze wpisać /shutdown z gm'a

pIOuQ29.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...