Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Niskie elo jak sobie poradzić.

王SeleX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ZOiG4.gif

Dzisiaj postanowiliśmy Wam przedstawić porady jednego z przywoływaczy, który był zmuszony wychodzić z 600 ELO. Przeczytajcie jak najlepiej radzić sobie na bardzo niskim ELO.

Przywoływacz, który napisał ten tekst zaczął grać rankedy niemal natychmiast po wbiciu trzydziestego levelu. Pomimo początkowych wygranych i wbiciu 1650 zaczął powoli, acz ustawicznie spadać w dół, aż znalazł się na poziomie 600 ELO. Wziął się za siebie, a poniżej znajdziecie zasady jakie stosował, aby wbijać ELO.

• Graj na linii na której możesz budować itemy jak Shurelya, Randuins Omen, Frozen Heart, Aegis itd. Zazwyczaj oznacza to supporta, junglę lub topa. Dla maksymalnego wpływu na rozgrywkę sugeruję supporta lub junglę (co lepiej wytłumaczę w punkcie drugim). Musisz być postacią, która buduje te itemy, ponieważ Twój team prawdopodobnie tego nie zrobi – na pewno nie na 800 ELO. Przedmioty te dramatycznie zmieniają rozgrwykę i powinieneś zdawać sobie z tego sprawę.
  • Nie oczekuj od drużyny więcej niż mają do zaoferowania. Jest to trudne do wytłumaczenia, ale doskonałym przykładem jest sytuacja inicjacji. Widziałeś wiele takich sytuacji: grasz Jaxem, jesteście 5 vs 5 na midzie i odprawiacie typowy taniec przed teamfightem. Przeciwny Graves robi o jeden krok za dużo, a ich Alistar właśnie oddalił się w celu wardowania. Rzucasz się więc na Gravesa w głowie ogłaszając sobie dumnie zdobycie pentakilla na przeciwnikach. Twój team jednakże nie znając Twoich zamierzeń spokojnie oddala się od niebezpiecznej sytuacji i zaczyna na Ciebie rageować będąc już w bezpiecznym miejscu. To zdarza się niemal w każdej grze. Problemem numer jeden jest to, że ludzie na tym elo nie wiedzą jak poprawnie grać w teamfightach. Nie wiedzą jak inicjować, odpowiednio focusować, pushować czy tańczyć. EOT. Dlatego doradzałbym unikanie grania na topie, kiedy jest to tylko możliwe. Możesz być tam niesamowity, ale na tym elo top nie ma aż tak dużego wpływu na grę. Kiedy przestaniesz oczekiwać od teamu wykorzystywania naturalnych przewag i czekać aż team będzie za Tobą podążać, zaczniesz grać lepiej. Nie mówię, że jesteś wtedy lepszy od nich, ale jesteś od nich lepszy.
  • Warduj. Twój team nie zrobi tego za Ciebie.
  • Graj supportem tylko gdy ktoś chce grać AD, w przeciwnym razie staraj się dostać junglę.
  • Kiedy junglujesz pomagaj linii która ma największe problemy podczas fazy laningu.Następnie spróbuj pomóc graczowi, który Twoim zdaniem będzie miał największy wpływ na grę w mid-late game. Zazwyczaj oznacza to bardziej stwarzanie presji niż wykonywanie prawdziwych ganków. Zazwyczaj przeciwnicy także nie mają wardów, więc zastopujesz ich ofensywne zapędy po prostu się pokazując na linii.
  • Nie bierz killi. Możecie sięco do tego nie zgadzać, ale dla mnie doskonale się to sprawdzało. Wiem, że zagrałem dobrze jeśli mój wynik wynosi 2/2/30 i wiem, że nie pozwoliłem mojemu teamowi nabrać rozpędu jeśli mój wynik to 20/2/2. Moje uzasadnienie jest proste: to nie Ty jesteś problemem. Problemem jest Twój team. Prawdopodobnie jesteś jedynym, który wie co to „CS” czy „GP10″. Na tej samej zasadzie jeśli powiedzie Ci się gank, nie zabieraj creepów z lane’a. Dla większości graczy będzie to doskonały moment do nadrobienia farmy. Feeduj team, nie wygrasz sam. Przynajmniej ja nie byłem w stanie.
  • Baron jest raczej ingorowany. Obecnie staram się go owardować, ale idę na niego dopiero po ace albo większej wygranej, gdy mam pewność, że mój team za mną podąży. Zdarza się to niestety rzadko, a lepiej robić źle rzeczy jako team niż rozdzielić się na 2 grupy – jedną robiącą barona, drugą pushującą towery. Wiele kontrowersji wynika z chęci/niechęci robienia barona więc nauczyłem się omijać tę kwestię. Do plusów należy zaliczyć niesamowicie łatwe stealowanie barona na tym elo.
  • Wybieraj championów z największym wpływem na grę. Czytałeś pewnie poradniki na solomidzie i oglądałeś mistrzostwa. Na tym ELO niewiele z tego wyciągniesz. Weź np. Olafa – może on bezproblemowo diviwować carry. Jednak na tym ELO prawdopodobnie zostaniesz sam, a przeciwny team bez problemu będzie mógł Cię zburstować. Moje osobiste doświadczenia mówią, że na tym ELO postaciami najbardziej zmieniającymi obraz rozgrywki są: Nunu, Skarner, Nautilus, Amumu, Volibear, Alistar, Blitzcrank, Shen i Lulu.

Opublikowano

po co to czlowieku piszesz jak jest juz 9999999 taki tematow ktore nic nie wnosza. Jak ktos chce wygrywac to niech sie nayuczy grac a te wasze porady sa smieszne

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

Niestety kavariku ma racje, na forum jest masa takich tutow ktore zamieniaja sie w temat placzu o elo hell i noob teamach, jest to zdecydowanie zbedny temat.

Kto ma wyjsc ten wyjdzie, kto na to nie zasluguje bedzie tam siedzial i narzekal na noob teamy. Niestety musi byc zroznicowanie, jaki sens mialoby elo gdyby kazdy mial takie samo, dlatego lepsi gracze maja wysokie elo, slabsi niskie.

Opublikowano

Sivir + Taric=Elo hell(którego nie ma) żegnamy

Tyle ode mnie

haha

wlasnie widze 150 cs w 30 min i 80 cs w 25, usun ta gre

Opublikowano

Ubogo troche choc zgodze sie ze itemy takie jak solaris,randuin czy dajace aure moga wiele zmienic.

Wniosek:kupujcie zawsze solare,zeke,egide do suppa.Randuina,shurelai do udyra/skarnera/nautilusa/alistara w jungli.

Ktos tu napisal ze sivir + taric =koniec elo hell.Zgadzam sie;)

sstwc.jpg

Opublikowano

Skończ waś wstydu oszczęć. Było takich tematów od groma a Ty nadal piszesz w kólki podstawowe rzeczy które nawet gracz na 700 elo wie.

Poza tym jeśli twierdzisz że elohell istnieje to jesteś w dużym błędzie.

+Jeśli grałeś na tym 600 elo i nie potrafiłeś wycarrować gry to niestety ale nie zasługujesz na wyższe elo. Na 500-1000 elo jeśli naprawdę jesteś ogarnięty to sam wygrywasz mecze.

Opublikowano

Ile jeszcze będzie takich tutoriali? NIE MA czegoś takiego jak elo hell, są tylko pojebane trolle i feederzy, tak samo NIE MA czegoś takiego jak ,,sposoby wyjścia z elo hell''. Albo masz dobry team, albo masz słaby team, albo lamisz, albo carryujesz grę a twój team ogarnia. Koniec.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Moja rada: nie graj solo, graj po premadzie duo najlepiej na jakimś komunikatorze głosowym typu Skype/ts3. Sam na początku S3 przejebałem 5 rankedów z rzędu. W końcu powiedziałem dość i od tego momentu gram tylko z kolegą z teamu. Puki co mam 3/6 ale to się zmieni niedługo. BTW sam gry nie wygrasz, zawsze może znajdzie się ktoś kto nie umie grać sam spotkałem się z 2 typami co feedowali aż miło pod koniec gry 1/12, 2/9. Poradnik zbędny na forum dużo tego było.

Opublikowano

Moja rada: nie graj solo, graj po premadzie duo najlepiej na jakimś komunikatorze głosowym typu Skype/ts3. Sam na początku S3 przejebałem 5 rankedów z rzędu. W końcu powiedziałem dość i od tego momentu gram tylko z kolegą z teamu. Puki co mam 3/6 ale to się zmieni niedługo. BTW sam gry nie wygrasz, zawsze może znajdzie się ktoś kto nie umie grać sam spotkałem się z 2 typami co feedowali aż miło pod koniec gry 1/12, 2/9. Poradnik zbędny na forum dużo tego było.

sorry, nawet jak cię kolega wycarruje to potem i tak spadniesz na swoje 900, miałem takiego osobnika w S2, kiedy wyszedłem mu na 1400, po czym zaczął grać solo i skończył z ~1050

am%C3%A1simar_eune_103_0_nozg.png

Opublikowano
sorry, nawet jak cię kolega wycarruje to potem i tak spadniesz na swoje 900, miałem takiego osobnika w S2, kiedy wyszedłem mu na 1400, po czym zaczął grać solo i skończył z ~1050

moze mu sie nooby trafily w teamie

Opublikowano

moze mu sie nooby trafily w teamie

Ze statami średnio 5/10/4?

Jakoś nie chce mi się uwierzyć że na 20 ranków 3 lub 4 wygrane to wina noob teamu

Opublikowano

Anyways, chyba wszystkie poradniki typu "jak wyjść z elohell" można spisać w 2 punktach:

1.Naucz się grać.

2.Carruj team.

Opublikowano

Tak btw czemu nie podałeś źródła?

http://how2play.pl/category/poradniki/gameplay/dla-poczatkujacych/

http://www.reddit.com/r/leagueoflegends/comments/118uui/i_raised_my_elo_from_620_to_1200_and_i_have_a_few/

Można uznać za rip'a.

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...