Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Wasza ulub. snajperka w BF3

OneDaro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja osobiscie gram z M98B bo na dalekie odleglosci latwo sie strzela ;)

CPU: Intel Core i7 6700K @ 4.6 GHz 
MOBO: MSI Z270 Tomahowk
RAM: Kingston HyperX Fury 2x8gb DDR4 2133Mhz @ 3000Mhz
GPU: MSI Ventus RTX 2070 SUPER               
PSU:  SPC Vero L2 V2 650W 80+ gold  

Opublikowano

M98B na długie dystanse, najmniejsza wartość opadania kuli względem pokonanej odległości, łatwość dostosowania odległości do siatki lunety 12x oraz jej moc ;]

Na miejskie tereny SKS lub M39 EMR.

Na średnie dystanse, na oko do 400m to L96

M40A5 szczerze nie bardzo przykuło moją uwagę, ale może to ze wględu, że czasem nie mam cierpliwości do gry snajperem, dlatego mało nią grałem

Opublikowano

tak M98B to bardzo dobra broń jesli chcesz biegać ze snajpą do L96 + kusza (jak masz dodatek rzecz jasna) L96 opanowałem już w wysokim poziomie po za tym ma trochę większe pociski niż M98B i lepiej mi się nią gra ale M98B też niczego sobie JNG mi jakoś do gustu nie przypadł

ja wciagałem kakao xD ale szału nie było ;p

Opublikowano

M98B jest kozacka. Na krótki zasięg polecam 4x, a na daleki 8x. Można jeszcze pograć z jng-90 jakoś tak.

Jeśli chcesz żebym ci zmontował demko wyślij je na pw. Robię to za darmo bo lubie. YOŁ '-'

Opublikowano

M98B wg mnie najlepsze :)

Kill098 - rocznik zapewne 1998.... 120 killi? co tu się chwalisz -,- ja mam ponad 2k.... (zaraz pojawi się ktoś kto mnie przebije).

M98B ze względu na Damage :) gdyby nie Dmg to bym wybrał co innego

CPU: Intel Core i7 6770K @ 4,0GHz
GPU: Zotac GTX 780Ti AMP Edition
RAM: Kingston 2x8GB

Case: Cooler Master HAF X

Opublikowano

Na bliskie odległości dla mnie nie ma różnicy czy to M40A5, L96, M98B, SW-98 czy JNG-90. Każda powala na strzała na HC. Ale jak już mówimy o bawieniu się w strzelanie hs. czyli luneta x12, dwójnóg to M98B wygrywa bezkonkurencyjnie.

Opublikowano

Moim zdaniem M98B jest najlepszą snajperką (jeśli chodzi o mnie). Chodź powiem szczerze na mapy "średniej" wielkości M40A5 też mi się nieźle spisuje. :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Ja używam m40a5 nawet na większe odległości (250 - 500m), może i pocisk bardziej opada, ale np. na Kaspijskiej Granicy, albo na Ognistej Burzy to są odległości, na które najczęściej będziemy celować, a w m40a5 z lunetą x12 druga kreska to 250m. Do tego m40a5 jest lepsza na no-scope/quick-scope, na mapach gdzie jest większy tłok, np. Kanały albo Metro. Polecam m40a5 z dodatkami: luneta x12, zamek dwutaktowy, laser. Dodatkowo m40a5 ma całkiem dobrą stabilność z no-scope, można zestrzelić cel nawet spadając ze spadochronem, z dość dużej odległości (50 - 60m), starczy patrzeć na laser. Całkiem dobra jest sw-98, a jak masz dobrą myszkę to L96.

M98B ze względu na Damage :) gdyby nie Dmg to bym wybrał co innego

M98B ma różnicę w obrażeniach może na b. duże odległości. Nie jest to snajperka bolt-action, na bliską odległość z no-scope nie zabije na 1 strzał, jeżeli przeciwnik będzie miał 100% hp. A na duże odległości - albo trafisz w głowę i jest to natychmiastowy kill, albo trafisz gdzie indziej i i tak trzeba będzie trafić jeszcze raz, każdą snajperką - a do oddawania szybkich strzałów lepsze są jng-90, sw-98, m40a5 i l96, bo mają po 11 naboi w magazynku - czyli więcej strzelania bez reloadu.

A na mapy B2K polecam M417 i M39 EMR.

Opublikowano

M98B ma różnicę w obrażeniach może na b. duże odległości. Nie jest to snajperka bolt-action

Jak to nie? o.O

Ja lubię grać M40A5 z racji szybkiego bolt action. Na normalu jeśli nie trafisz w heada pozwala Ci na szybką poprawkę. Jako dodatki biorę lunetę 8x i zamek dwutaktowy. Jeśli wyczujecie opad pocisku to spokojnie bijecie snajperków z M98B. Barreta biorę tylko do naprawdę dalekich celów, wtedy luneta 12x i zamek dwutaktowy. Dwójnóg jest tylko dla ludzi którzy potrafią pół meczu campić w jednym miejscu próbując ustrzelić heada z +1500m.

Tubady aka Chopey

❱❱❱❱ [Android] CS:GO Smoke Center ❰❰❰❰

Nie cheatuję.
Tubady.png

Opublikowano

Sprawa wygląda tak :) Jeżeli nie masz dodatków polecam M98B, luteta 12x lub 8x. Jeżeli jednak masz premium to wybór jest prosty :) Zamknięte tereny L96 + Holo - Daleki dystans JNG-90 + 12x lub 8x :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...