Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] BFBC2 - małe spadki fps

Manken

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki problem z fps troche dziwny nie wiem czy to sprzęt nie wyrabia, czy coś z grą opisze swój problem. Gram na multi na medium/high na 32 player w rozdzielczości 1280x1024, zwykle mam 50-60 fps na high ale zmniejszyłem na medium/high i czasami jak biegne nieważne czy jest zadyma czy nie jest to samo, są szybkie zwolnienia przez 3 sec do 30 fps jest to dosyć odczuwalne i słysze jak chłodzenia lekko zwalniają i zaraz znów jest przyśpieszenie, da sie grać spokojnie ale jest to irytujące da się temu zaradzić ? , może wina jest po stronie mojego sprzętu ? Choć wątpie, zmiany detali zabardzo nie pomagają może o 2-3 fps. aha i dodam że jak wchodze na mape pierwszy raz to strasznie laguje przez 5 sec, potem już wszystko w normie.

Procek - AMD phenom quad-core processor 4 cpu's 2.3Ghz

Karta graf - vertex Radeon 4850 1GB DDR5 256bit

Zasilacz - chieftec 500 W

Ram - 4GB

system - win 7 professional 64 bit

Opublikowano

Mowisz ze chlodzenia zwlaniaja. Moze to byc wina wysokich temperatur zwlaszcza karty graf. VTX robi do dupy chlodzenia. Sam mam w szafie tego samego radka i mi temperatury do 70* dochodzily jak odpalilem AC:Revelation. Podaj temperatury podczas grania. Masz lagi na wstepie? Tez mialem zawsze ;-)

CPU: Intel Core i7 6700K @ 4.6 GHz 
MOBO: MSI Z270 Tomahowk
RAM: Kingston HyperX Fury 2x8gb DDR4 2133Mhz @ 3000Mhz
GPU: MSI Ventus RTX 2070 SUPER               
PSU:  SPC Vero L2 V2 650W 80+ gold  

Opublikowano

Pobierz program OCCT, daj power supply, i jak ci wywali error/blue screen to znaczy że albo siadła sekcja zasilania na mobo albo zasilacz za słaby. Spadki wydajności mogą być skojarzone z niewydolnością zasilacza.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Komputer pracował przez 250 sec w 110-120 fps, napięcie w normie musiałem wyłaczyć bo temperatura karty wyniosła 75 stopni :D

Ale ogólnie wszystko w normie zasilacz pracuje bardzo dobrze, więc juz zgłupiałem nie wiem o co chodzi

Dalem znowu test dam edita

Ok komp pracował 10 min karta ma juz 80+ stopni wiec wylaczylem.

Ok znalazłem problem :D Okazuje się że w domu jest zbyt dużo właczonych urządzeń elektronicznych i jest przeciążenie przez co zwalnia komputer ponieważ na dużym obciążeniu czasami dostaje zbyt mało prądu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...