Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Origin

miareczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Otóż mam pewien problem z instalowaniem gier z origina. Mam zakupione 3 gry : Fifa 13 Battlefield 3 oraz NFS The Run. Za każdym jak próbuje zainstalować jedną z tych gier nic mi nie wyskakuje a gdy chcę ją odpalić przez dysk w Mój Komputer to wyskakuje że eksplorator windows nie odpowiada. Szukałem na różnych forach i nic nie znalazłem więc postanowiłem sam napisać na ten temat. Dodam jeszcze że posiadając XP działała mi fifa za względu na to że inne z tych gier działają na windows 7 postanowiłem zakupić oraz zainstalować windows 7. Jbc wymagania mam rekomendowane. Z góry dziękuję.

Opublikowano

Jeśli gry są na płycie, to daj na stacje dysków PPM -> Otwórz. Tam uruchamiasz plik "setup.exe" lub "autorun.exe".

Odinstaluj Origin, bo gra sama Ci go ma zainstalować. Zaktualizuj Origin. Zainstaluj .NET Framework 4.0.

Masz Win7? Możesz spróbować naprawić system (z płyty). Bo to wina systemu, nie gier.

Odśwież proces explorer:

PPM na Pasek zadań > Uruchom Menedżer zadań > zakładka Procesy > znajdź explorer.exe > zaznacz i kliknij przycisk Zakończ proces. Potem z menu plik wybierz Nowe zadanie ( uruchom ) > w nowym okienku kliknij Przeglądaj > w lokalizacji C:/Windows znajdź plik explorer.exe > zaznacz i wybierz do uruchomienia. Zrób restart komputera.

Przeczyść rejestr CClenaer'em.

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

Opublikowano

Może virus? Przeskanuj kompa antyvirusem.

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Ale to oto chodzi że wchodząc w mój komputer i chcąc wejść w płyte to właśnie w tym momencie mi się wyłącza explorer. A reszte zaraz sprawdze.

Opublikowano

1. Odśwież proces explorer: PPM na Pasek zadań > Uruchom Menedżer

zadań > zakładka Procesy > znajdź explorer.exe

> zaznacz i kliknij przycisk Zakończ proces. Potem z menu plik wybierz Nowe zadanie

( uruchom ) > w nowym okienku kliknij

Przeglądaj > w lokalizacji C:/Windows znajdź plik explorer.exe > zaznacz i wybierz do

uruchomienia. Zrób restart komputera.

2. Sprawdź, czy działa na innym kompie, bo to może napęd nie wyrabiać ;)

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...