Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Powrót handlu ?

eXu

Rekomendowane odpowiedzi

Specjalista
Opublikowano

Hej,

Otóż mam taką mała propozycję :)

Może powrót handlu na forum ?

Oczywiście w regulaminie, że forum nie ponosi konsekwencji za sprzedaż innych użytkowników

Mam 2 koncepcje

Sprzedający->pośrednik(wybrana osoba)->kupujący

opiszę,

sprzedający ma coś do sprzedania->tworzy temat->temat zostanie do akceptacji->sprzedający przekazuje POŚREDNIKOWI sprzedający produkt, jeżeli jest to jakaś wirualna rzecz->zatwierdzenie tematu-> kupujący pokazuje dowód płaty pośrednikowi->sprzedający potwierdza zaksięgowanie pieniędzy->pośrednik wydala zakupiony przedmiot

opcja 2

Sprzedający->kupujący

tutaj oczywiście dowolny towar na sprzedaż, kupujący dogaduje się z sprzedając i sami robią ze interes

Ale, żeby móc zakładać tematy potrzebne jest specialna range "handlarz", czy jakaś tam :)

Wpadłem na ten pomysł, gdyż sam chciałbym spróbować sprzedać mój towar :)

Jeżeli pomysł się powiedzie, mam kilka jeszcze innych koncepcji na rozwinięcie działu HANDEl

I co o tym myślicie ? to dopiero taki zarys :)

Opublikowano

Oszuści są wszędzie, do tego MPC jest idealnym miejscem dla nich.

Nie.

Nowych rzeczy się dowiaduje że jesteś kobietą ;o

///topic : Nie, był już blackmarket i dużo oszustów było i nie wypaliło tym razem też nie wypali więc nie.

udyr_signature_2_by_janitsu-d82aykp.png

Opublikowano

Ale możnaby spróbować jeszcze raz... (spróbować nie zaszkodzi) Ale jeśli dalej byłyby oszustwa to wtedy zakazać znowu handlu. Będę inny i jestem na TAK

4770714280454741315510.png
Specjalista
Opublikowano

Mówicie o oszustach i dlatego jest tutaj koncepcja

osób "zaufanych", bądź tyn pośredniak by to eliminował :)

Za bardzo sceptycznie jesteście nastawieni :(

Pomógłbym w przemyśleniu całego pomysłu, oraz pomógłbym go prowadzić, jeżeli byłaby taka potrzeba

plus dla forum to nowi użytkownicy, większa aktywność :)

Opublikowano

Na NIE, bo po miesiącu będziecie płacz, że oszukał was ten i ten. Był już taki dział, nie wypalił także nie widzę sensu aby ponownie robić to samo.

PS.

MPCforum jest od cheat'ów i tego się trzymajmy. Kupić coś lub sprzedać możesz na allegro, zapoznaj się z ich regulaminem, który jest bardzo ładnie napisany :P.

Opublikowano

Dokładnie. Nie dość, że nikt na takim forum nie będzie robił aukcji, to jeszcze kto by ryzykował kupować. Nie przejdzie.

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

Specjalista
Opublikowano

Mogę wnioskować, że nie wzięliście pod uwagę koncepcji, które zaproponowałem w 1 poście.

Gdy był black market, to panowała wolna amerykanka, że tak powiem.

Tutaj byśmy się przyczynili go ograniczenie, jakże zaufanej rangi :)

Opublikowano
sprzedający przekazuje POŚREDNIKOWI sprzedający produkt

Kto ma być tym pośrednikiem, kolega sprzedającego? Wirtualne rzeczy to ok. Mamy potwierdzenie przelewu i dopiero wysyłamy (( może być, bo jest w 100%'ach pewne i szybkie )) z tym możemy zaryzykować, ale, jeżeli chodzi o przedmioty realne to lipa. Kupujący nie będzie wysyłał pieniędzy, bo nie ma tak naprawdę pewności, z kim negocjuje, wyśle pieniądze, a nie otrzyma paczki. Nie jesteśmy w stanie po rozmowie przez kabel wywnioskować, z kim mamy do czynienia. Weź pod uwagę to, że większość naszej społeczności nie ma ukończonych 18 lat. Nie ma zaufanych osób w internecie.

Opublikowano

nie

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Zakaz handlu nie został wprowadzony bez powodu. Na forum nie znajdziemy wielu osób, do których będziemy mieli 100% zaufanie. Prędzej czy później mogliby zostać sami oszustami. Przez takie akcje potem forum traci w oczach użytkowników. Więcej na tym stracimy, niżeli zyskamy. MPCforum to nie strona aukcyjna. Ciężko byłoby stworzyć niezawodny system, pokuszę się nawet o stwierdzenie, że jest to tutaj niemożliwe. Możecie zapytać o wycenę swojego przedmiotu lub konta, ale handel jest niedozwolony.

1294477714-U1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...