Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy opłaca sie kupić ?

Endriex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam pytanie do was....

czy warto kupić tego Crossa?

cena:1800 zł

model: Ducati penta dakarino

kategoria: Enduro/Touring Enduro

pojemność: 50 cm3

moc silkika (elektrycznie): 4 kW

moc silnika (w koniach): 7 koni mechanicznych

chłodzenie silnika: cieczą

spalanie: 5/100 l

rodzaj zawieszenia: Up-Side down

obudowa: zbliżona do 125-tki

rozmiar kól (w calach): 19(tył) i 21(przód)

skrzynia: 4-biegowa

v-max: 60 km/h

hamulce: tarczowe (z przodu i z tyłu)

rok produkcji: 1996-1998

historia: motor był produkowany tylko przez 2 lata w bardzo małej ilości wyłącznie w południowych niemczech a firma Penta to zreformowana i wykupiona przez ducati fabryka motocykli, jednak ducati szybko zdecydowało o zamknięciu.Dlatego też bardzo żadko o nim słychać.silnik wyszedł z pod ręki ]franco moto morini] włoskiej firmy która od lata robi silniki do motorowerów i z których to do dziś korzysta sie w skuterach yamahy.[

Zdjęcia:

moto_morini__penta_dakarino_1995_1_lgw.jpgmoto_morini__penta_dakarino_1995_2_lgw.jpg

Opublikowano

a można mu jeszcze wtrącić że może być mało częśći na sprzedaż do tego motoru w razie gdyby sie zepsuł?

P.S

mam jeszcze jedno pytanie...

co znaczy zawieszenie Up-side down?

Opublikowano

a można mu jeszcze wtrącić że może być mało częśći na sprzedaż do tego motoru w razie gdyby sie zepsuł?

P.S

mam jeszcze jedno pytanie...

co znaczy zawieszenie Up-side down?

Uklad taki zmniejsza mase nieamortyzowana pojazdu, co miedzy innymi powoduje mniejsza bezwladnosc ukladu zawieszenia. Do tej pory stosowany glownie w najbardziej odchudzonych modelach motocykli sportowych.

A co do reszty. Możesz mu wcisnąć wszystko jeśli potrafisz.

fjlw0o.jpg

Opublikowano

@UP

a według ciebie...

opłaca sie czy sie nie opłaca?

Jest całkiem dobry. Nie wiem jaki jest jego faktyczny stan. Jeśli jest w porządku bierz. Choć mógłby nieco spuścić cenę.

fjlw0o.jpg

Opublikowano

jak wylicytujesz 1500 to możesz brać ... ale przez te lata pewnie pojeździł w terenie... nie spiesz się z zakupem jak możesz to dozbieraj do 3000 bo za taką kwotę kupisz 125/50 aprilie o mocy 42 koni... (chodzi o model rs125 extrema)

Opublikowano

jak wylicytujesz 1500 to możesz brać ... ale przez te lata pewnie pojeździł w terenie... nie spiesz się z zakupem jak możesz to dozbieraj do 3000 bo za taką kwotę kupisz 125/50 aprilie o mocy 42 koni... (chodzi o model rs125 extrema)

nie mam skończonej 18-stki wieć powyżej 50-tki moge pomarzyć.

ale co do tego że był używany miałeś racje i to nawet był prawie 4 lata...

Opublikowano

Gościu nie wiem gdzie ty znajdziesz apke 125/50 za 3000 zł, najpierw spojrzyj na allegro...

A co do tego crossa to za 1600 zł mógł byś już go brać.

Pomogłem Daj Lajka.

Opublikowano

Nóżka nieoryginalna ;).

V-max 60km/h tylko? Mój skuter popina 80 ;D

ok ale jaką ma moc ten skuter?

Opublikowano

@UP ale tzr lub CBR mają ceny 3500+ a ten pan tutaj pyta czy warto kupić to za 1800 zł. Więc nie wiadomo czy ma tyle by kupić coś za 3000 zł.

kup coś lepszego, tak zwane CBR, są chyba też 50ccm.

Ale tzr lub CBR mają ceny 3500+ a ten pan tutaj pyta czy warto kupić to za 1800 zł. Więc nie wiadomo czy ma tyle by kupić coś za 3000 zł.

Pomogłem Daj Lajka.

Opublikowano

kup coś lepszego, tak zwane CBR, są chyba też 50ccm.

Nie ma cbrek 50. ten silnik bedzie coś jak am5/am4 wydaje mi się. A co oznacza, ze to w miare dobry silnik ;]

Opublikowano

Nie ma cbrek 50. ten silnik bedzie coś jak am5/am4 wydaje mi się. A co oznacza, ze to w miare dobry silnik ;]

Fakt rozpędziłem się z tą cbr 50 ^^

Dzięki za poprawkę.

Pomogłem Daj Lajka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...