Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie Windows 8 kontra WarRock

Grasu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie raczej do osób, które mają ósemke. Znalazł ktoś może z was rowiązanie, dzięki którem możnaby zagrać na tym systemie w WR bez komunikatu "Party Program Detected"? Czytałem, że Nexon nadal pracuje nad wdrożeniem WR do tego środowiska, ale z tego co widziałem na oficjalnym forum to niektóre osoby piszą, że im normalnie chodzi.... ale ile w tym prawdy...

32354141673387527780.png

Opublikowano

Z tego co czytałem to tam głównie zmieniają się biblioteki i jeżeli ma się wgrane najnowsze sterowniki i wgl programy to wydaje mi się, że wtedy działa. Sam miałem ten problem u kumpla, bo próbowałem mu to zrobić, ale nie miałem połączenia z internetem u niego i nie miałem jak tego sprawdzić. Jak ktoś może to niech napiszę cz y to co piszę działa. Sam spróbuje w tym tygodniu to zrobić u siebie może i napiszę co i jak ;)

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Dużo słów ale konkretnie niczego się nie dowiedziałem ;) Tylko tyle, że niektórym działa. Stery? Ale konkretnie od czego od grafiki mam najnowsze- reszte przecież sam system ściąga i to również te najświeższe... Wydaję mi mi się, że to może być spowodowane przez jakiś proces systemowy, ale który konkretnie to nie mam pojęcia a jest ich tutaj jak nasrał ...

Moja ósemka śmiga na x86 jbc.

32354141673387527780.png

Opublikowano

Problemy występują tylko na wersjach 64bitowych (z tego co mi wiadomo).

@Down To ja już też xD

1346594784-U507582.png

By lux.

| Validating | Members | WarRock Helper | Coding Cheats | Pro User | PostMaker | MPC Champion | MPC Popular | Gold Member | Blue Member |

Opublikowano

No mi nie działa właśnie na wersji 32, a ktoś wyżej pisał właśnie, że na 64 śmiga normalnie :) to już sam nie wiem.

32354141673387527780.png

Opublikowano

ja kupiłem nowy procek (i3 2100) nową płyte główną i nowy ram (8gb) karty graficznej nie mam bo mi narazie wystarcza i do tego oryginalnie miałem kupiony windows 7 ale kupiłem do tego windows 8 pro 64bit i wszystko mi działa normalnie miałem małe problemy z grą test drive unlimited ale fix patch żeby działał na 7 pomógł mi na 8. zainstaluj wszystkie najnowsze sterowniki do swojego osprzętu może to pomoże... mój komp ma wszystkie sterowniki najnowsze... i może masz problemy przez anty virusa ja nie instalowałem go

Opublikowano

Antyvirusa nie mam już od paru ładnych lat, a sterowniki najnowsze instaluje sam system zaraz przed pierwszym uruchomieniem. Jedynie co to instalowałem od karty graficznej oddzielnie ale na nich chodziło wszystko przy 7.

Na razie znalazłem coś takiego:

Some users have reported that they can't play with Windows 8. Nexon said no one can. But then other users reported they can play on Windows 8, and then Nexon confirmed that it is possible to play with Windows 8. No official support is given for Windows 8 yet. However, Nexon said they were going to get a Windows 8 patch sometime from DE.

Czyli oficjalnie jeszcze nie wiadomo od czego to zależy, że jednym działa a innym nie...

32354141673387527780.png

Opublikowano

Ja za to słyszałem, żeby grać między innymi w WR na Windows 8 to trzeba coś aktywować w systemie.. Nie wiem o co dokładnie chodzi ani jak to zrobić ale jest taka możliwość. Podobny problem jest także spotykany przy grze np. WarZ na Windows 8 . Jedyne co pozostaje to poczekać aż Microsoft coś z tym zrobi albo samemu poszukać rozwiązania co się "odblokowuje" w systemie by nam dana gra działała.

Opublikowano

czyli jak instalujesz stery od grafiki to muszą być jakieś nowe... poszukaj na stronie producenta nowych.Mi sie wydaje że to właśnie o sterowniki chodzi bo ludzie mówią że nie dziala na 8 x64 ja mam najnowsze wszystkie sterowniki i mi działa

Opublikowano

może nie działa na nieoryginalnych systemach, bo w win8 po zaaktywowaniu dodawane są jakieś fukncje systemu ;)

Opublikowano

Hmm ja mam win8 x 64 Pro i chodzi bez problemow. Byc moze tylko na x32 nie dziala warrock

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Narazie graj na tym systemie co masz ;)

Jak wdrożą WR do środowiska Windows 8 to wtedy przeinstaluj system :)

COUNTER STRIKE:GLOBAL OFFENSIVE

Opublikowano

Niestety otrzymujemy od Nexona komunikaty np. na Facebooku że WarRock nie będzie działał na Windowsie 8. Może to naprawią, ale zobaczymy. Liczę na nich . ;p

Opublikowano

Ja mam Windows 8 32 bit i jak odpalam przez Administratora i w zgodności z win 7 to działa, ale tak normalnie to crashuje, albo lagi :(

Opublikowano

ja też mam win 8, i mi warrock nie działa...nawet hackshield sie nie włacza...;/ co mam zrobic ? folder z gra dałem do wyjątkow w antyVirusie i nic...!

Opublikowano

ja też mam win 8, i mi warrock nie działa...nawet hackshield sie nie włacza...;/ co mam zrobic ? folder z gra dałem do wyjątkow w antyVirusie i nic...!

To nie jest wina twoja , nic z tym nie zrobisz . War Rock i gry typu MineCraft nie działają na win 8 , jest to wina microsofta i nexona :)

Nie wiadomo czy w ogóle coś z tym zrobią :)

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Albo w tej sytuacji może pomóc pisanie tiketów w sprawie dodania gry na Windows 8 ale watpie by to coś dało :(

COUNTER STRIKE:GLOBAL OFFENSIVE

Opublikowano

Albo w tej sytuacji może pomóc pisanie tiketów w sprawie dodania gry na Windows 8 ale watpie by to coś dało :(

Nic nie dadzą tickety , bo ja powiedziałem to musi zrobić MICROSOFT jak i nexon , a nexon się wypowiedział na ten temat i nie wiedzą w ogóle czy będzie działać :(

Na pewno to trochę czasu zajmie ...

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Dzięki :) ale próbowałem odpalac zgodnie z win xp itp i tez nic... więc musze czekać aż cos microsoft albo nexon zrobi :P ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...