Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Freez w trakcie gry

SamFlynN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

1.W trakcie gry, czy to w powietrzu czy na ziemi, dostaje freeza od 5-10min po włączeniu mapy

Obraz po prostu się zatrzymuje, nic nie pomaga, oprócz ctrl+alt+delete i zamknięcie procesu.

Nie słyszę nic dalej, żadnych dźwięków, jakby cała gra stanęła w miejscu

Mój sprzęt to:

- Intel Pentium 4 3.4GHz po OC + chłodzenie z regulowaniem obrotów

- 4x1GB DDR2 pamięci RAM (pomarańczowe Geil'e)

- Płyta główna Asus P5LD2

- Gigabyte HD 6670 DDR3 128bit DX11 1GB

Wszystkie sterowniki są zaktualizowane do najnowszych

Miał ktoś może taki sam problem, wie jak to naprawić?

Reinstall gry nie pomógł, tak samo punkbustera i wykasowanie catche z moich dokumentów//włączenie jako admin

2.Kupiłem nowy komputer 4 miesiące temu(patrz wyżej) i co jakiś czas zaczyna mi się myszka przecinać strasznie, tak jakby komputer spowalniał, a temperatura procesora przekracza 80 stopni(co nie powinno bo mam 4GB ramu, z czego XP 32bit wykorzystuje 3,1, i procesor 3.4GHz). A na dodatek mam dodatkowe chłodzenie ustawione na maxa...

Jakieś propozycje, co mogłoby to rozwiązać?

Opublikowano

Witam. A powiesz mi co ma ram do temperatury procesora? Pentium 4 to grzałki ale obniż taktowanie i zobacz czy tak będziesz miał dalej.Swoją drogą ten procesor jest stary i nie wykorzystuje nawet 30% tej karty jak masz możliwość to zmień chociaż na jakiegoś Core2duo pewnie masz socket 775.

Opublikowano

Zmien paste termoprzewodząca . Mam Pentium 4 3.0Ghz "Prescott'' i kiedys mialem sytuacje ze nie dalo sie grac nawet na niskich a temperatura procka byla ok. 80 C.Po zmianie pasty wszystko wrocilo do normy tzw.Granie na wyskoich detalch a temp ok 50-60 C

Opublikowano

Stanowczo zmień procesor na Core2Duo, od razu zobaczysz różnice. Co 2 rdzenie to nie jeden. C2D najtaniej kupisz za 60zł.

E8400 E0 @4,2GHz 1,4V Co Scythe Mugen II

4x2GB DDR2 Hyperx Black Edition @1240mhz -- Gigabyte EP45-UD3R

Saphire HD7770 1GB @1400mhz AccereloExtreme

OCZ VERTEX 2 128GB i 750GB WD Black 64mb

Tagan 600W -- Silentum PC Gladius 800 FAKE

Opublikowano

<_< a znasz taką stronę co się nazywa Allegro? To tu masz link do tych procesorów które wsadzisz sobie w swoją płytke: http://allegro.pl/procesory-intel-core-2-duo-27736?change_view=1&order=d. Jak się bawisz w OC Pentiuma(który sie nienadaję na oc ze względu na 95nm) to Core 2 Duo też będziesz umiał podkręcić tak żeby ci Mario chodziło

Opublikowano

Zmieniłem, pogorszyło tylko sprawę, broń mi się lagała cały czas, nie dało się chodzić i co jakiś czas spowolnienie kompa.. :/

Co do Procka, komputer kupiłem po "OC" i nawet nie mam zielonego pojęcia co to znaczy ;D

I jak kupię tą "dwu" rdzeniówkę to mi to 2x powiększa obroty procka?(tak zielony jestem jeśli chodzi o procesory)

Znawców tu nie brakuje więc czekam gorąco na podpowiedzi ;)

Opublikowano

Będzię miał, ale liczy się też ilość cache, 4mb to średnia. Także kup sobie jakiś proc Core 2 Duo

Opublikowano

Na razie zmiana tej pasty nie wchodzi w grę, ponieważ jadę do Warszawy(z Gdyni) na pogrzeb i wolny dopiero będę w środę

Zmieniłem w procku te obroty(było 200, jest teraz 190) i na razie bez ścin

Ale dziękuję bardzo za podpowiedzi, postaram się zmienić tego procka w najbliższej przyszłości

A co do Freezów, też ma ktoś takie cuś? Lecisz sobie odrzutowcem i nagle jeb, obraz się ścina, jakbyś widział screenshota, bez żadnych ruchów, po prostu stoi...

Opublikowano

Ja tak mam na xp mam ss i dziwny dźwięk, na 7 dźwięk włącza się kiedy chce (strzelam, biegne i po kilku sekundach słysze swoje strzały) a na 8 pb mnie kicka i chyba zostaje tylko wgrać viste na inną partycje bo reinstale gry, pb i format nic nie dały.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...