Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[problem] z questem Skyrim, Dawnguard, Prorok

djmati5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam mały problem z questem, mianowicie quest nazywa się "Prorok" z dodatku Dawnguard.

Gdy już uratowałem kapłana Ćmy, przyprowadziłem go do fortu, to gdy wchodze do niego Isran oraz Serana zaczynają się z nim bić, kapłan nie umiera, tylko cały czas klęczy na ziemi z wyciągniętym mieczem. Gdy wyjdę i wejdę jeszcze raz, dzieje się to samo. W quescie mam wytyczne rozmowy z kapłanem, ale gdy chcę wejść z nim w interakcję wyskakuje komunikat że ta osoba jest zajęta.

Mniej więcej zacięło się tak gdy dałem mu do czytania prastary zwój.

@ Gra ma najnowsze aktualizacje, jest oryginalna, reinstalowałem grę.

Co polecacie zrobić, niestety bez tego nie moge dalej kontynuować gry z dodatku

Opublikowano

a daleko zaszedłeś ? jak nie to spróbuj od nowa zagrać i zobaczyć czy dalej tak bd

lub ich pozabijaj jak się da :)

za bardzo ci nie pomogę bo nie mam Dawnguard mam tylko normalnego skarim

slawek130.png
1390144171-U592769.png

Opublikowano

Po wyczyszczeniu rejestru, ponownej instalacji gry, kilku (jeśli nie kilku dziesięciu) próbach przejścia od nowa tego questu, nadal to samo.

".. bugowaną wersję"

Jak to możliwe, skoro ogólnie Skyrima wraz z dodatkiem ściągałem w zeszły weekend wraz ze wszystkimi aktualizacjami, a po sprawdzeniu na steamie czy są jakieś aktualizacje, nic nie wykryło.

Będe jeszcze próbował coś zrobić z tym kolesiem, nie po to kupowałem dodatek, żeby mi się zaciął przez jednego typa prawie na początku fabuły z dodatku.

Opublikowano

Jeśli gra jest oryginalna i po reinstalacji z czyszczeniem rejestru nie działa, na nowym SAVE'ie również, to po prostu to się nie zacięło, tylko musisz coś zrobić. Pokombinuj, bo innego wyjścia nie ma ;)

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

Opublikowano

Tak jak pisałeś, pokombinowałem i jedynym wyjsciem na obecną chwilę, bynajmniej u mnie, było spamienie kodów w konsoli na zabicie wybranego NPC i na ożywienie go. Po kilku, może dziesięciu próbach normalnie wstał i quest ruszył.

Nawet na nowym save'ie nie chciał wspołpracować, musiałem go cheatować :D

@temat do zamknięcia ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...