Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Trudna postać na mida warta ogarnięcia

TropicRose

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

;)

Szukam w lol'u "wyzwania".

Dotychczas grałam łatwymi postaciami typu Teemo czy Annie.

Teraz szukam trudnej postaci na mida, która umie zrobić dmg po ogarnięciu.

Coś w typie Orianny czy Syndry.

Kogo polecacie?

Opublikowano

Karma - nie łatwa postać, nikt nią nie gra co skutkuje brak dobrych buildów. Musisz własny wymyślić. Ale podobno dobry dmg, tarcza za miliony hp i heal. I slow z nieziemskim range. A, i jeszcze wsponmniale, ze umiejetnosci rozwiazuje sie do 6 poziomu ? ;)

Opublikowano

Anivia - Bardzo wszechstronna i masz nią do wyboru kilka typów gry:

Pasywnie - Mana regen i farmimy całe dnie. Core to Kielich Harmonii

Pasywnie/agresywnie - Strzelamy z odległości Q (jeden z najwolniejszych skillshotów w grze), i jeżeli trafimy kogoś stunem to lądujemy mu E na papę. Budujemy wtedy dużo AP, aby zmaksymalizować obrażenia. Core to Rod of Ages.

Agresywnie - podlatujemy do przeciwnika po 6 poziomie i wystrzeliwujemy w jego kierunku E, i błyskawicznie stawiamy ulta zanim E trafi, dla podwójnych obrażeń, slow pozwala nam dobrze wylądować Q

Core to DFG lub Abyssal Scepter

Ściana może robić Team fighty, jeżeli złapiemy wroga na małej powierzchni typu jungla. Ulti postawione w teamfight zmniejsza nie tylko szybkość ruchu, ale i ataku wroga (!!!) Q jest to AoE stun przechodzący przez jednostki.

Wiktor - rzadko grany pick ale jeden z potężniejszych casterów. Mocno polegamy na trafieniu jak największej ilości osób za pomocą ulta o strasznych obrażeniach. Bardzo polegamy na roamowaniu i roamujemy na inne linie jeżeli tylko mamy naszego ulta. Coś jak w rodzaju Siona AP - jeśli nie Roamujemy to marnujemy potencjał postaci. W 90% przypadków jest to pewny kill, jeśli linia jest spushowana.

Polecam maxować Q i iść prosto w dmg. i ulepszenie Hexrdzenia pod E.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Ahri jest podobno trudna.

• true dmg
  • urok
  • łatwa ucieczka i gonienie dzięki ulti
  • Q/W/R to skille AoE

Poza nią to wiem, że ludzie mają problemy z orianną i viktorem.

Opublikowano

Polecam ci dianę łatwo ja ogarnać i dobre ulti tarcza itd :D

Mu chodzi o ciężkiego do ogarnięcia championa.

Ps: bież kassadina/ahri

Daj lajka jak pomogłem :]

Opublikowano

Orianna

praktycznie nie do skontrowania, jej ult wygrywa tfy, op shield, super burst, praktycznie nie daje farmic przeciwnikowi.

Opublikowano

Orianna

praktycznie nie do skontrowania, jej ult wygrywa tfy, op shield, super burst, praktycznie nie daje farmic przeciwnikowi.

Hehe orianne łatwo kontrować maybe.

Chociażby ahri albo lee sinem.

To że jest w modzie to nie znaczy że jest op.

2 miesiące temu 70% ludzi nawet nie wiedziała jakie ma skille hehe.

PitekKC_eune_58_4_logo.png

Opublikowano

Katarina, Zilek :D

Nic nie widzę w kacie trudnego.. Wbijasz w środek tf odpalasz ulti skaczesz od kolesia do kolesia i quadra,penta.

Opublikowano

Dlaczego tak mało osób pisze o Kassadinie ?

Przecież on robi na midzie co chce, wystarczy go ogarnąć. Silence, dobry escape z ulti, nieziemski dmg. Bardzo dobra postać.Polecam.

SunzykPL

League of Legends player

Opublikowano

Kassadin

- często banowany

- nastackowany ult op

- silence

Kassadinem się nie opłaca banowany po 1 a po 2 rządzi na mid tym bardziej jak przyjdzie na mid papierek to kassa go po prostu zjada.

Polecam ci zagrać ryze(papier) lecz ma swoje dmg z czasem , Orianną tez możesz mało osób ją ogarnia , Zilean :P ma moc tylko trzeba pomyśleć , Lee sinem , malphite itd.

Jak ogarniesz lee sina lub malphita na low elo na midzie to nieźle :D tylko z malphite problem ban ale nie zawsze nie kiedy się zapomną po prostu ludzie na low elo nie wiedzą co banować.

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

Opublikowano

Kassadinem się nie opłaca banowany po 1 a po 2 rządzi na mid tym bardziej jak przyjdzie na mid papierek to kassa go po prostu zjada.

Polecam ci zagrać ryze(papier) lecz ma swoje dmg z czasem , Orianną tez możesz mało osób ją ogarnia , Zilean :P ma moc tylko trzeba pomyśleć , Lee sinem , malphite itd.

Jak ogarniesz lee sina lub malphita na low elo na midzie to nieźle :D tylko z malphite problem ban ale nie zawsze nie kiedy się zapomną po prostu ludzie na low elo nie wiedzą co banować.

ryze papier ahahahhahahahahahahhah

ryze to jest najbardziej tankowaty ap carry leszczu, hahahhahah

ahah i nie wiem na jakim jestes elo jak kassadina banuja

Opublikowano

Viktor jest rzadkim pickiem( i bardzo dobrze, przynajmniej mało osób nim potrafi grać), dzięki niemu wybiłem się z 1200 na 1543 elo :) All viktorem wygrane, najpierw E i od razu ulepszenie do laserka = wyjebany dmg, chociaż spróbuje iść w Q- shield z q wiele razy uratował mnie. Polecam, także Anivie- pro champ, wyżej bardzo dobrze opisany

fs.png

Opublikowano

ryze papier ahahahhahahahahahahhah

ryze to jest najbardziej tankowaty ap carry leszczu, hahahhahah

ahah i nie wiem na jakim jestes elo jak kassadina banuja

Tak ryze to jest papier i leszczem jesteś ty dzieciaczku ;)

Nie chciej żebym po tobie pojechał.

Po twoim nicku idzie wywnioskować że masz góra 15lat chociaż daje ci mniej.

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...