Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

J.Polski Rozprawka Fast !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, tutaj użytkownik Jamaica, zapewne odrabianie pracy domowej z polskiego nie będzie mi potrzebne, ponieważ dałem ją do napisania kolegom z internetu. Praca domowa ma na celu to abym mógł sobie uświadomić, jak bardzo przydadzą mi się prace domowe z mojego ojczystego języka. Jednak ja jestem tak tępy i nie dotarł do mnie sarkazm nauczycielki z tematem wypracowania. Na mpc mam pro konto i 700 postów, a nie potrafię napisać wypracowania na jedną stronę. W przyszłości bardzo przydadzą mi się prace domowe z polskiego, nawet dlatego, abym umiał odpowiedno się wysłowić w odpowiednim towarzystwie, ponieważ dopracowałem już do perfekcji kaleczenie mojego języka w całej tej gimbusiarni, ale nie odrabiając prac domowych, pewnie nigdy nie nauczę się poprawnie wysławiać. Teraz nie mam zamiaru odrabiać prac domowych, a w przyszłości, chociaż będę chciał, to nikt mnie nie będzie brał poważnie, bo mój język będzie tak ubogi jak i pozytywne oceny w dzienniku.

5lwgh1.png

Pamiętaj, najważniejszy jest szacunek do drugiego człowieka!

Opublikowano

No nie przesadzaj, że nie potrafisz napisać rozprawki z j.polskiego...

Piszesz wstęp (jakieś pierdoły, np. ostatnio zastanawiałem się czy odrabianie zadań domowych ma sens czy nie? Postaram się do tego dojść w poniższej pracy), rozwinięcie (piszesz dlaczego warto odrabiać zadania domowe i czego one Cię mogą nauczyć, a dlaczego nie warto) oraz zakończenie (podsumowanie - warto/nie warto, ponieważ...). Koniec.

Opublikowano (edytowane)

@Up

Jak by ci to powiedzieć nie chce mi się napisac ;p Jak już napisze to napisze inaczej i mam 1

@Jaamaica

Jeśli to ma być twoja pomoc to spierdalaj ze tak powiem -.-

Edytowane przez Easy33
oDYVDfv.gif
Opublikowano

No nie przesadzaj, że nie potrafisz napisać rozprawki z j.polskiego...

Piszesz wstęp (jakieś pierdoły, np. ostatnio zastanawiałem się czy odrabianie zadań domowych ma sens czy nie? Postaram się do tego dojść w poniższej pracy), rozwinięcie (piszesz dlaczego warto odrabiać zadania domowe i czego one Cię mogą nauczyć, a dlaczego nie warto) oraz zakończenie (podsumowanie - warto/nie warto, ponieważ...). Koniec.

Ty też nie potrafisz! :P

Rozprawka to forma wypowiedzi, w której stawiasz teze i udowadniasz ją kilkoma (2-3) argumentami. :P

1. Moim zdaniem warto odrabiać zadania domowe z języka polskiego.

lub

Moim zdaniem nie warto odrabiać zadań domowych z języka polskiego.

2. 2-3 argumenty, które przemawiają za tezą. Częstym błędem jest właśnie to, że piszący nie trzyma się swojej tezy, zaczyna zastanawiać się czy warto, czy nie, pisze o konsekwencjach w tą i w tą stronę, a to błąd rzeczowy! Albo warto i podajesz TYLKO I WYŁĄCZNIE argumenty za, albo nie warto i argumenty przeciw. Tak jakbyś miał klapki na oczach i nie widział innego rozwiązania prócz własnej tezy.

3. Krótkie podsumowanie, coś w stylu : Mam nadzieję, że moje argumenty potwierdziły tezę dotyczącą odrabiania zadań domowych.

I koniec. :)

Wiem, temat przedawniony, ale może przyda się innym.

Pozdrawiam.

xdnXBJo.png

Opublikowano

Ty też nie potrafisz! :P

Rozprawka to forma wypowiedzi, w której stawiasz teze i udowadniasz ją kilkoma (2-3) argumentami. :P

1. Moim zdaniem warto odrabiać zadania domowe z języka polskiego.

lub

Moim zdaniem nie warto odrabiać zadań domowych z języka polskiego.

2. 2-3 argumenty, które przemawiają za tezą. Częstym błędem jest właśnie to, że piszący nie trzyma się swojej tezy, zaczyna zastanawiać się czy warto, czy nie, pisze o konsekwencjach w tą i w tą stronę, a to błąd rzeczowy! Albo warto i podajesz TYLKO I WYŁĄCZNIE argumenty za, albo nie warto i argumenty przeciw. Tak jakbyś miał klapki na oczach i nie widział innego rozwiązania prócz własnej tezy.

3. Krótkie podsumowanie, coś w stylu : Mam nadzieję, że moje argumenty potwierdziły tezę dotyczącą odrabiania zadań domowych.

I koniec. :)

Wiem, temat przedawniony, ale może przyda się innym.

Pozdrawiam.

Ja Ci mówię zupełnie szczerze, że w gimnazjum, nasza kochana pani polonistka zachęcała nas do pisania i za i przeciw. I tak mi zostało. Mieliśmy porównywać zalety danego czynu i wady. I na koniec napisać z którą tezą się utożsamiamy i dlaczego. ;f

Opublikowano

boze taki prosty temat rozprawki a ty jeszcze piszesz ze by ci ktos gotowca zrobil no pozdro, murzynów tutaj nie znajdziesz.

piszesz plusy jakie sa np. nauka poprawnej gramatycznie pisowni, coraz mniej bledow ortograficznych, pozwala utrwalic wiadomosci, znajomosc polskiego pomoze ci w przyszlosci napisac dobre podanie do pracy itp. potem jakieś kontrargumenty typu zajmuje dużo czas itd. i na koniec podsumowanie i to tyle. wiem, ze myslenie boli ale bez tego daleko nie zajedziesz, nie wszystko jest w internecie