Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hamachi, Tunngle Karta sieciowa...

edzio281

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam Viste i jest problem ;/ szukałem wiele rozwiązań na google... wszystkie przetestowałem i nic... Gdy zainstaluję Hamachi mogę dołączyć do pokoju mogę stworzyć room i wgl. ale nie mogę się połączyć w żadnej grze (to nie jest problem gier)

Na nazwie (ip, nie wiem jak to nazwać) w Hamachi kolegi jest Żółty trójkąt a w nim wykrzyknik ;/ gdy na niego najadę pisze

Problem z tunelem

Wystąpił problem z połączeniem peer.

Kliknij tutaj by wyświetlić szczegóły.

Po kliknięciu jest :

Status VPN Błąd

Po kliknięciu w dalsze szczegóły jest :

Status : Błąd adapteru sieci

W tunngle mam błąd przy logowaniu że nie można zainicjować karty sieciowej....

Proszę o pomoc.

Opublikowano

przestawiales priorytety kart sieciowych?

do tego ustaw firewall'a lub w ogole go wylacz na kompie, ktory hostuje gre.

Opublikowano

Tylko u mnie jest taki problem że nie mam hamachi ;/ w karcie sieciowej... Pisze Tylko nieznane urządzenie.... Nie mogę w żaden sposób zainstalować sterownika ni automatycznie ni ręcznie ;( pomoże ktoś ?

Opublikowano

Dokładnie to samo mam Mr.Exe....

Nikt się na tym nie zna ? Nikt nie miał takiego problemu ? Nikt nie pomoże ?

Opublikowano

@ edzio281

musisz sie zdecydowac. uzywasz hamachi czy tunngle. drugi program wywalasz z systemu.

druga sprawa, instalujesz wybrany program jako administrator. i pamietaj o wylaczeniu UAC w systemie. po wylaczeniu uac, restart kompa i instalujesz na nowo. a po tym poszukaj w google 'Hamachi - trókąt z wykrzyknikiem.' - powinno pomoc.

@ Mr.Exe

Twoj problem dotyczy jakiego programu ? upewnij sie takze ze UAC jest wylaczone na czas instalacji programu.

Inna sprawa panowie, tunngle to zabytek i nie powinien byc uzywany. Evolve vpn jest idealnym rozwiazaniem dla graczy. prosty w obsludze, latwy, z mozliwoscia komunikacji glosowej i nagrywaniem filmow w grze.

Opublikowano

Evove vpn wszędzie to samo... Czy to może być przez to że jadę na necie z WiFi wbudowanego w kompie ?

Dalej nie mam Hamachi ;/ Tylko pisze nieznane urządzenie w Everescie albo chociaż w Menadżerze urządzeń ....

Nie mam już siły na Laptopa ;/ System Vista to najgorsze co może być...

Opublikowano

odinstaluj hamachi, uruchom kompa i zobacz czy dalej masz karte sieciowa hamachi.

upewnij sie, ze uac masz wylaczone. po wylaczeniu, wymagany jest restart, aby zmiany zostaly zaprowadzone. i to nie jest wina systemu. zwyczajnie masz ... jak by to ujac delikatnie ... syf w systemie. a hamachi, jak i kazdy inny prgram, dodajacy wlasne polaczenie wirtualne w systemie, jest na to wyczulony.

nie wiem, co masz na mysli piszac 'wbudowane wifi'. moglbys jasniej ?

Opublikowano

Tak wszystko zrobiłem jak należy z tym UAC zapisałem restart był hamachi instal restart i dalej nic... w menadżerze urządzeń mam dalej Nieznane urządzenie ;/

Nie wiem jak to napisać nie jadę na żadnym adapterze WiFi podłączanym do USB mam wbudowany...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...